Ja hem vist diferents maneres de fer un suquet en aquesta pàgina. Avui us presento un suquet de marisc. I li direm suquet, en comptes de sarsuela, per què incorpora patates. Unes gambes vermelles, uns escamarlans i unes nècores faran que aquest plat sigui extremadament saborós i recomanable per als amants d'aquests guisadets.
I que mai no hi falti la picada! Com sempre, recordeu que fer ús de productes frescos i de temporada us garantirà el millor resultat. Som-hi!
10 gambes vermelles
10 escamarlans frescos
2 nècores
un grapat de cloïsses
3 tomàquets madurs
2 patates escapçades
brou de peix vermell
1 cullerada de carn de nyora
oli d'oliva
sal
Per fer la picada:
un grapat d’ametlles torrades
2 llesques de pa torrat
3 dents d'all torrats
julivert fresc.
Variants:
S'hi pot afegir una mica de safrà a la picada
Prepareu els ingredients, que no us falti de res.
Renteu les nècores.
I arrenqueu-li la clapa abdominal, on tenen la cloaca. Així les podreu rentar millor.
Netegeu sota l'aixeta les gambes i els escamarlans.
Tireu un raig d'oli en una cassola i poseu a daurar tres grans d'all, que fareu servir per a la picada.
Poseu a daurar les nècores.
I les gambes amb una mica de sal.
Feu el mateix amb els escamarlans i doneu-li la volta a les nècores. Sempre cada cosa amb el seu puntet de sal. Millor quedar-nos curts i rectificar al final.
Ara si, reserveu tot el marisc.
En la mateixa cassola (i si cal tireu-hi un nou raig d'oli) sofregiu la ceba trinxada fins que tingui bon color. Aprofiteu per daurar dues llesquetes de pa. Un cop torrat el reserveu.
I afegiu-lo al sofregit.
Deixeu que es cogui bé el tomàquet.
El sofregit ha de quedar ben intens.
Ara afegiu-hi la carn de nyora.
Una cullerada i la remeneu bé, que quedi integrada amb el sofregit.
Seguidament, afegiu-hi les patates que haureu pelat i escapçat (tallar un tros i trencar la resta).
I feu que s'impregnin bé d'aquest sofregit. Doneu-hi voltes durant un parell o tres de minuts.
Seguidament, ja hi podeu afegir el brou de peix ben calent.
En aquest punt, poseu-hi també les nècores, ja que volem extreure'n tot el sabor dins el brou. Tapeu la cassola i deixeu que faci xup-xup durant uns 15 minuts a foc mig-baix. Saleu-ho una mica.
Mentrestant, prepareu la picada amb el pa torrat, un grapat d'ametlles torrades sense pell, tres grans d'all torrat, una mica de julivert fresc i sal.
Ho tritureu bé. Si cal afegiu-hi a la picada una mica del suc de la cocció, per fer-la coure millor.
Als 15 minuts de cocció, afegiu-hi la picada a la cassola.
Repartiu-la i barregeu-la bé.
Ara, ja hi podeu afegir les cloïsses (que haureu tingut una hora amb aigua i sal).
I les gambes i escamarlans reservats. Rectifiqueu de sal si cal.
Ho tapeu i ho deixeu coure tot plegat durant 5 minuts més.
I ja ho tenim això!
Quina olor!
El suquet és brutal!
Podeu aixafar la patata amb el suc...
Bon Profit!