Ja hem vist diferents maneres de fer un suquet en aquesta pàgina. Avui us presento un suquet de marisc. I li direm suquet, en comptes de sarsuela, per què incorpora patates. Unes gambes vermelles, uns escamarlans i unes nècores faran que aquest plat sigui extremadament saborós i recomanable per als amants d'aquests guisadets.
I que mai no hi falti la picada! Com sempre, recordeu que fer ús de productes frescos i de temporada us garantirà el millor resultat. Som-hi!
10 gambes vermelles
10 escamarlans frescos
2 nècores
un grapat de cloïsses
3 tomàquets madurs
2 patates escapçades
brou de peix vermell
1 cullerada de carn de nyora
oli d'oliva
sal
Per fer la picada:
un grapat d’ametlles torrades
2 llesques de pa torrat
3 dents d'all torrats
julivert fresc.
Variants:
S'hi pot afegir una mica de safrà a la picada
![suquet marisc pas1 suquet marisc pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/33/07/suquet-marisc-pas1.jpeg)
Prepareu els ingredients, que no us falti de res.
![suquet marisc pas2 suquet marisc pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/43/45/suquet-marisc-pas2.jpeg)
Renteu les nècores.
![suquet marisc pas3 suquet marisc pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/33/61/suquet-marisc-pas3.jpeg)
I arrenqueu-li la clapa abdominal, on tenen la cloaca. Així les podreu rentar millor.
![suquet marisc pas4 suquet marisc pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/33/88/suquet-marisc-pas4.jpeg)
Netegeu sota l'aixeta les gambes i els escamarlans.
![suquet marisc pas6 suquet marisc pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/34/42/suquet-marisc-pas6.jpeg)
Tireu un raig d'oli en una cassola i poseu a daurar tres grans d'all, que fareu servir per a la picada.
![suquet marisc pas7 suquet marisc pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/34/69/suquet-marisc-pas7.jpeg)
Poseu a daurar les nècores.
![suquet marisc pas8 suquet marisc pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/34/96/suquet-marisc-pas8.jpeg)
I les gambes amb una mica de sal.
![suquet marisc pas10 suquet marisc pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/35/50/suquet-marisc-pas10.jpeg)
Feu el mateix amb els escamarlans i doneu-li la volta a les nècores. Sempre cada cosa amb el seu puntet de sal. Millor quedar-nos curts i rectificar al final.
![suquet marisc pas11 suquet marisc pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/35/77/suquet-marisc-pas11.jpeg)
Ara si, reserveu tot el marisc.
![suquet marisc pas12 suquet marisc pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/36/04/suquet-marisc-pas12.jpeg)
En la mateixa cassola (i si cal tireu-hi un nou raig d'oli) sofregiu la ceba trinxada fins que tingui bon color. Aprofiteu per daurar dues llesquetes de pa. Un cop torrat el reserveu.
![suquet marisc pas14 suquet marisc pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/36/58/suquet-marisc-pas14.jpeg)
I afegiu-lo al sofregit.
![suquet marisc pas15 suquet marisc pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/36/85/suquet-marisc-pas15.jpeg)
Deixeu que es cogui bé el tomàquet.
![suquet marisc pas16 suquet marisc pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/37/12/suquet-marisc-pas16.jpeg)
El sofregit ha de quedar ben intens.
![suquet marisc pas17 suquet marisc pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/37/39/suquet-marisc-pas17.jpeg)
Ara afegiu-hi la carn de nyora.
![suquet marisc pas18 suquet marisc pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/37/66/suquet-marisc-pas18.jpeg)
Una cullerada i la remeneu bé, que quedi integrada amb el sofregit.
![suquet marisc pas19 suquet marisc pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/37/93/suquet-marisc-pas19.jpeg)
Seguidament, afegiu-hi les patates que haureu pelat i escapçat (tallar un tros i trencar la resta).
![suquet marisc pas20 suquet marisc pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/38/20/suquet-marisc-pas20.jpeg)
I feu que s'impregnin bé d'aquest sofregit. Doneu-hi voltes durant un parell o tres de minuts.
![suquet marisc pas21 suquet marisc pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/38/47/suquet-marisc-pas21.jpeg)
Seguidament, ja hi podeu afegir el brou de peix ben calent.
![suquet marisc pas23 suquet marisc pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/39/01/suquet-marisc-pas23.jpeg)
En aquest punt, poseu-hi també les nècores, ja que volem extreure'n tot el sabor dins el brou. Tapeu la cassola i deixeu que faci xup-xup durant uns 15 minuts a foc mig-baix. Saleu-ho una mica.
![suquet marisc pas24 suquet marisc pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/39/28/suquet-marisc-pas24.jpeg)
Mentrestant, prepareu la picada amb el pa torrat, un grapat d'ametlles torrades sense pell, tres grans d'all torrat, una mica de julivert fresc i sal.
![suquet marisc pas25 suquet marisc pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/39/55/suquet-marisc-pas25.jpeg)
![suquet marisc pas26 suquet marisc pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/39/82/suquet-marisc-pas26.jpeg)
Ho tritureu bé. Si cal afegiu-hi a la picada una mica del suc de la cocció, per fer-la coure millor.
![suquet marisc pas27 suquet marisc pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/40/09/suquet-marisc-pas27.jpeg)
Als 15 minuts de cocció, afegiu-hi la picada a la cassola.
![suquet marisc pas28 suquet marisc pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/40/36/suquet-marisc-pas28.jpeg)
Repartiu-la i barregeu-la bé.
![suquet marisc pas29 suquet marisc pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/40/63/suquet-marisc-pas29.jpeg)
Ara, ja hi podeu afegir les cloïsses (que haureu tingut una hora amb aigua i sal).
![suquet marisc pas30 suquet marisc pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/40/90/suquet-marisc-pas30.jpeg)
I les gambes i escamarlans reservats. Rectifiqueu de sal si cal.
![suquet marisc pas31 suquet marisc pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/41/17/suquet-marisc-pas31.jpeg)
Ho tapeu i ho deixeu coure tot plegat durant 5 minuts més.
![suquet marisc pas32 suquet marisc pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/41/44/suquet-marisc-pas32.jpeg)
I ja ho tenim això!
![suquet marisc pas33 suquet marisc pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/41/80/suquet-marisc-pas33.jpeg)
Quina olor!
![suquet marisc pas34 suquet marisc pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/42/07/suquet-marisc-pas34.jpeg)
El suquet és brutal!
![suquet marisc pas35 suquet marisc pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/42/34/suquet-marisc-pas35.jpeg)
Podeu aixafar la patata amb el suc...
![suquet marisc pas36 suquet marisc pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/42/61/suquet-marisc-pas36.jpeg)
Bon Profit!