Ja hem vist diferents maneres de fer un suquet en aquesta pàgina. Avui us presento un suquet de marisc. I li direm suquet, en comptes de sarsuela, per què incorpora patates. Unes gambes vermelles, uns escamarlans i unes nècores faran que aquest plat sigui extremadament saborós i recomanable per als amants d'aquests guisadets.

I que mai no hi falti la picada! Com sempre, recordeu que fer ús de productes frescos i de temporada us garantirà el millor resultat. Som-hi!

Ingredients

10 gambes vermelles

10 escamarlans frescos

2 nècores

un grapat de cloïsses

3 tomàquets madurs

2 patates escapçades

brou de peix vermell

1 cullerada de carn de nyora

oli d'oliva

sal

 

Per fer la picada:

un grapat d’ametlles torrades

2 llesques de pa torrat

3 dents d'all torrats

julivert fresc.

 

Variants:

S'hi pot afegir una mica de safrà a la picada

Preparació
1.
suquet marisc pas1

Prepareu els ingredients, que no us falti de res.

2.
suquet marisc pas2

Renteu les nècores.

3.
suquet marisc pas3

I arrenqueu-li la clapa abdominal, on tenen la cloaca. Així les podreu rentar millor.

4.
suquet marisc pas4

Netegeu sota l'aixeta les gambes i els escamarlans.

5.
suquet marisc pas6

Tireu un raig d'oli en una cassola i poseu a daurar tres grans d'all, que fareu servir per a la picada.

6.
suquet marisc pas7

Poseu a daurar les nècores.

7.
suquet marisc pas8

I les gambes amb una mica de sal.

8.
suquet marisc pas10

Feu el mateix amb els escamarlans i doneu-li la volta a les nècores. Sempre cada cosa amb el seu puntet de sal. Millor quedar-nos curts i rectificar al final.

9.
suquet marisc pas11

Ara si, reserveu tot el marisc.

10.
suquet marisc pas12

En la mateixa cassola (i si cal tireu-hi un nou raig d'oli) sofregiu la ceba trinxada fins que tingui bon color. Aprofiteu per daurar dues llesquetes de pa. Un cop torrat el reserveu.

11.
suquet marisc pas14

I afegiu-lo al sofregit.

12.
suquet marisc pas15

Deixeu que es cogui bé el tomàquet.

13.
suquet marisc pas16

El sofregit ha de quedar ben intens.

14.
suquet marisc pas17

Ara afegiu-hi la carn de nyora.

15.
suquet marisc pas18

Una cullerada i la remeneu bé, que quedi integrada amb el sofregit.

16.
suquet marisc pas19

Seguidament, afegiu-hi les patates que haureu pelat i escapçat (tallar un tros i trencar la resta).

17.
suquet marisc pas20

I feu que s'impregnin bé d'aquest sofregit. Doneu-hi voltes durant un parell o tres de minuts.

18.
suquet marisc pas21

Seguidament, ja hi podeu afegir el brou de peix ben calent.

19.
suquet marisc pas23

En aquest punt, poseu-hi també les nècores, ja que volem extreure'n tot el sabor dins el brou. Tapeu la cassola i deixeu que faci xup-xup durant uns 15 minuts a foc mig-baix. Saleu-ho una mica.

20.
suquet marisc pas24

Mentrestant, prepareu la picada amb el pa torrat, un grapat d'ametlles torrades sense pell, tres grans d'all torrat, una mica de julivert fresc i sal.

21.
suquet marisc pas25
22.
suquet marisc pas26

Ho tritureu bé. Si cal afegiu-hi a la picada una mica del suc de la cocció, per fer-la coure millor.

23.
suquet marisc pas27

Als 15 minuts de cocció, afegiu-hi la picada a la cassola.

24.
suquet marisc pas28

Repartiu-la i barregeu-la bé.

25.
suquet marisc pas29

Ara, ja hi podeu afegir les cloïsses (que haureu tingut una hora amb aigua i sal).

26.
suquet marisc pas30

I les gambes i escamarlans reservats. Rectifiqueu de sal si cal.

27.
suquet marisc pas31

Ho tapeu i ho deixeu coure tot plegat durant 5 minuts més.

28.
suquet marisc pas32

I ja ho tenim això!

29.
suquet marisc pas33

Quina olor!

 

30.
suquet marisc pas34

El suquet és brutal!

31.
suquet marisc pas35

Podeu aixafar la patata amb el suc...

32.
suquet marisc pas36

Bon Profit!