Ja hem vist diferents maneres de fer un suquet en aquesta pàgina. Avui us presento un suquet de marisc. I li direm suquet, en comptes de sarsuela, per què incorpora patates. Unes gambes vermelles, uns escamarlans i unes nècores faran que aquest plat sigui extremadament saborós i recomanable per als amants d'aquests guisadets.

I que mai no hi falti la picada! Com sempre, recordeu que fer ús de productes frescos i de temporada us garantirà el millor resultat. Som-hi!

Ingredients

10 gambes vermelles

10 escamarlans frescos

2 nècores

un grapat de cloïsses

3 tomàquets madurs

2 patates escapçades

brou de peix vermell

1 cullerada de carn de nyora

oli d'oliva

sal

 

Per fer la picada:

un grapat d’ametlles torrades

2 llesques de pa torrat

3 dents d'all torrats

julivert fresc.

 

Variants:

S'hi pot afegir una mica de safrà a la picada

Preparació
1.

Prepareu els ingredients, que no us falti de res.

2.

Renteu les nècores.

3.

I arrenqueu-li la clapa abdominal, on tenen la cloaca. Així les podreu rentar millor.

4.

Netegeu sota l'aixeta les gambes i els escamarlans.

5.

Tireu un raig d'oli en una cassola i poseu a daurar tres grans d'all, que fareu servir per a la picada.

6.

Poseu a daurar les nècores.

7.

I les gambes amb una mica de sal.

8.

Feu el mateix amb els escamarlans i doneu-li la volta a les nècores. Sempre cada cosa amb el seu puntet de sal. Millor quedar-nos curts i rectificar al final.

9.

Ara si, reserveu tot el marisc.

10.

En la mateixa cassola (i si cal tireu-hi un nou raig d'oli) sofregiu la ceba trinxada fins que tingui bon color. Aprofiteu per daurar dues llesquetes de pa. Un cop torrat el reserveu.

11.

I afegiu-lo al sofregit.

12.

Deixeu que es cogui bé el tomàquet.

13.

El sofregit ha de quedar ben intens.

14.

Ara afegiu-hi la carn de nyora.

15.

Una cullerada i la remeneu bé, que quedi integrada amb el sofregit.

16.

Seguidament, afegiu-hi les patates que haureu pelat i escapçat (tallar un tros i trencar la resta).

17.

I feu que s'impregnin bé d'aquest sofregit. Doneu-hi voltes durant un parell o tres de minuts.

18.

Seguidament, ja hi podeu afegir el brou de peix ben calent.

19.

En aquest punt, poseu-hi també les nècores, ja que volem extreure'n tot el sabor dins el brou. Tapeu la cassola i deixeu que faci xup-xup durant uns 15 minuts a foc mig-baix. Saleu-ho una mica.

20.

Mentrestant, prepareu la picada amb el pa torrat, un grapat d'ametlles torrades sense pell, tres grans d'all torrat, una mica de julivert fresc i sal.

21.
22.

Ho tritureu bé. Si cal afegiu-hi a la picada una mica del suc de la cocció, per fer-la coure millor.

23.

Als 15 minuts de cocció, afegiu-hi la picada a la cassola.

24.

Repartiu-la i barregeu-la bé.

25.

Ara, ja hi podeu afegir les cloïsses (que haureu tingut una hora amb aigua i sal).

26.

I les gambes i escamarlans reservats. Rectifiqueu de sal si cal.

27.

Ho tapeu i ho deixeu coure tot plegat durant 5 minuts més.

28.

I ja ho tenim això!

29.

Quina olor!

 

30.

El suquet és brutal!

31.

Podeu aixafar la patata amb el suc...

32.

Bon Profit!