Avui, veurem com fer un suquet d'aquells intensos de gust, gràcies a les nècores. Patates, musclos, sípia, un bon sofregit amb nyora i un bon brou de peix faran d'aquest plat un plaer per al vostre paladar. També hi podeu afegir una mica de peix si voleu. Que vagi de gust!
2 nècores fresques (vives millor)
1 sípia (amb la salsa marró o melsa)
un grapat de musclos
2 patates grosses escapçades
2 nyores
llorer
1 copa de vi blanc
brou de peix
1 ceba trinxada
2 tomàquets madurs
oli d'oliva
sal
Per fer la picada:
1 all laminat
un grapat d'ametlles torrades
julivert fresc
sal
Variants:
- Podeu incorporar trossets de peix (rap, lluç, lluerna, etc)
- Un cop fet podeu tirar allioli negat per sobre
- Podeu tallar les patates a llesques en comptes de trossos
![suquet necora pas1 suquet necora pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/49/38/suquet-necora-pas1.jpeg)
Primer de tot haureu de preparar el brou de peix. Podeu fer-lo amb tota mena de peixos i espines, peix de roca, galeres, crancs, el que trobeu a la peixateria o tingueu pel congelador. Renteu-lo bé.
![suquet necora pas2 suquet necora pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/49/80/suquet-necora-pas2.jpeg)
En una olla amb un parell de litres d'aigua, he posat una espina d'orada que tenia.
![suquet necora pas4 suquet necora pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/50/64/suquet-necora-pas4.jpeg)
Un cap de lluç.
![suquet necora pas5 suquet necora pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/51/06/suquet-necora-pas5.jpeg)
Unes galeres.
![suquet necora pas6 suquet necora pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/51/48/suquet-necora-pas6.jpeg)
I una mica de llorer.
![suquet necora pas7 suquet necora pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/51/90/suquet-necora-pas7.jpeg)
Ho feu bullir uns 25 minuts amb una mica de sal.
![suquet necora pas8 suquet necora pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/52/32/suquet-necora-pas8.jpeg)
Mentre es fa el brou, prepareu la resta d'ingredients i talleu la sípia a daus conservant la salsa marró (melsa).
![suquet necora pas9 suquet necora pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/52/74/suquet-necora-pas9.jpeg)
Prepareu també la verdura.
![suquet necora pas10 suquet necora pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/53/55/suquet-necora-pas10.jpeg)
Ratlleu el tomàquet.
![suquet necora pas11 suquet necora pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/53/97/suquet-necora-pas11.jpeg)
Sobre aquest tomàquet tireu la melsa de la sípia. Si és molt grossa no cal posar-la tota. Principalment per dues raons: és molt forta de gust i, consumida en excés, pot resultar tòxica.
![suquet necora pas12 suquet necora pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/54/39/suquet-necora-pas12.jpeg)
Molt bé.
![suquet necora pas13 suquet necora pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/55/17/suquet-necora-pas13.jpeg)
Ara escaldeu les nyores en el mateix brou.
![suquet necora pas14 suquet necora pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/55/59/suquet-necora-pas14.jpeg)
Deixeu-les un parell de minuts i les recupereu.
![suquet necora pas15 suquet necora pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/56/01/suquet-necora-pas15.jpeg)
Obriu-les i retireu tota la polpa interior rascant amb un ganivet.
![suquet necora pas16 suquet necora pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/56/43/suquet-necora-pas16.jpeg)
No surt molta quantitat però sí una polpa molt intensa de gust.
![suquet necora pas17 suquet necora pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/56/85/suquet-necora-pas17.jpeg)
La pell de la nyora afegiu-la al brou.
![suquet necora pas18 suquet necora pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/57/27/suquet-necora-pas18.jpeg)
Ara remeneu la polpa de la nyora amb la melsa i el tomàquet.
![suquet necora pas19 suquet necora pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/57/69/suquet-necora-pas19.jpeg)
Perfecte. Ho reserveu.
![suquet necora pas20 suquet necora pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/58/11/suquet-necora-pas20.jpeg)
En un cassola (pot ser de fang), tireu un bon raig d'oli d'oliva.
![suquet necora pas21 suquet necora pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/58/53/suquet-necora-pas21.jpeg)
Tireu-hi la sípia i deixeu-la enrossir.
![suquet necora pas22 suquet necora pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/58/95/suquet-necora-pas22.jpeg)
Quan comenci a esclatar, ja la podeu retirar i reservar en un plat.
![suquet necora pas23 suquet necora pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/59/37/suquet-necora-pas23.jpeg)
En el mateix oli tireu la ceba trinxada.
![suquet necora pas25 suquet necora pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/60/21/suquet-necora-pas25.jpeg)
Mentrestant, peleu les patates i escapceu-les (tallar un tros i trencar la resta). Això farà que el midó espessi la salsa.
![suquet necora pas27 suquet necora pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/61/05/suquet-necora-pas27.jpeg)
Traieu-li la closca triangular inferior (on és la cloaca) i netegeu la zona.
![suquet necora pas28 suquet necora pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/61/47/suquet-necora-pas28.jpeg)
Ara, partiu la nècora per la meitat. El mateix amb l'altra.
![suquet necora pas29 suquet necora pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/61/89/suquet-necora-pas29.jpeg)
I les reserveu.
![suquet necora pas30 suquet necora pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/62/31/suquet-necora-pas30.jpeg)
Quan la ceba comenci a enganxar-se...
![suquet necora pas31 suquet necora pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/62/73/suquet-necora-pas31.jpeg)
serà el moment d'afegir el tomàquet que hem preparat.
![suquet necora pas32 suquet necora pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/63/15/suquet-necora-pas32.jpeg)
![suquet necora pas33 suquet necora pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/63/57/suquet-necora-pas33.jpeg)
![suquet necora pas34 suquet necora pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/63/99/suquet-necora-pas34.jpeg)
Seguidament, aboqueu-hi les patates i remeneu-les un parell de minuts.
![suquet necora pas35 suquet necora pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/64/53/suquet-necora-pas35.jpeg)
Arriba el moment de tirar el vi. Vi blanc, del que més us agradi. Aquest és força sec.
![suquet necora pas36 suquet necora pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/65/22/suquet-necora-pas36.jpeg)
Aproximadament una copa de vi.
![suquet necora pas37 suquet necora pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/65/67/suquet-necora-pas37.jpeg)
Tapeu la cassola i deixeu que s'evapori tot l'alcohol. Remeneu de tant en tant.
![suquet necora pas38 suquet necora pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/66/09/suquet-necora-pas38.jpeg)
En aquest punt ja tindreu el brou fet.
![suquet necora pas39 suquet necora pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/66/51/suquet-necora-pas39.jpeg)
Quan veieu que el sofregit té consistència de pasta i al passar la cullera no hi apareix líquid, ja podreu incorporar el brou.
![suquet necora pas40 suquet necora pas40](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/66/93/suquet-necora-pas40.jpeg)
Evidentment, feu servir un colador i tireu-hi brou fins cobrir les patates.
![suquet necora pas41 suquet necora pas41](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/67/35/suquet-necora-pas41.jpeg)
Molt bé.
![suquet necora pas42 suquet necora pas42](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/67/77/suquet-necora-pas42.jpeg)
En aquest moment afegiu també les nècores.
![suquet necora pas43 suquet necora pas43](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/68/19/suquet-necora-pas43.jpeg)
La sípia que hem saltat...
![suquet necora pas44 suquet necora pas44](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/68/61/suquet-necora-pas44.jpeg)
i una mica de sal.
![suquet necora pas45 suquet necora pas45](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/69/45/suquet-necora-pas45.jpeg)
Torneu a tapar la cassola i deixeu que es faci durant uns 20 minuts, fins que la patata sigui tova.
![suquet necora pas46 suquet necora pas46](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/69/87/suquet-necora-pas46.jpeg)
Mentre es fa el suquet, podeu preparar la picada amb un all laminat, una mica de sal i...
![suquet necora pas47 suquet necora pas47](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/70/29/suquet-necora-pas47.jpeg)
julivert fresc.
![suquet necora pas48 suquet necora pas48](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/70/71/suquet-necora-pas48.jpeg)
I com no, unes ametlles torrades que ens espessiran la salsa.
![suquet necora pas49 suquet necora pas49](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/71/13/suquet-necora-pas49.jpeg)
Ben triturat fins que quedi més o menys fi.
![suquet necora pas50 suquet necora pas50](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/71/55/suquet-necora-pas50.jpeg)
Quina flaire! Oh!
![suquet necora pas51 suquet necora pas51](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/71/97/suquet-necora-pas51.jpeg)
Quan la patata ja sigui pràcticament cuita, deixateu la picada amb una mica del brou del suquet.
![suquet necora pas52 suquet necora pas52](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/72/39/suquet-necora-pas52.jpeg)
Llavors, resultarà més fàcil integrar la picada al suquet.
![suquet necora pas53 suquet necora pas53](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/72/81/suquet-necora-pas53.jpeg)
Un cop posada la picada, també hi podreu posar els musclos (nets d'algues).
![suquet necora pas54 suquet necora pas54](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/73/23/suquet-necora-pas54.jpeg)
No sé que té això de posar musclos a una cassola que dona molt gustet fer-ho, oi?... passa també amb les cloïsses. D'aquells misteris de la cuina.
![suquet necora pas55 suquet necora pas55](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/73/65/suquet-necora-pas55.jpeg)
Tapeu la cassola i deixeu-ho 3-5 minuts més i ja podreu apagar el foc.
![suquet necora pas56 suquet necora pas56](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/74/07/suquet-necora-pas56.jpeg)
Si deixeu reposar el menjar una estona millor. Sense deixar que es refredi del tot i, si cal, li podeu donar un cop de forn per escalfar-ho.
![suquet necora pas57 suquet necora pas57](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/74/49/suquet-necora-pas57.jpeg)
I ja el podeu servir a taula.
![suquet necora pas58 suquet necora pas58](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/74/91/suquet-necora-pas58.jpeg)
Quina cosa més bona!
![suquet necora pas59 suquet necora pas59](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/75/33/suquet-necora-pas59.jpeg)
Ja salivo!
![suquet necora pas60 suquet necora pas60](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/75/75/suquet-necora-pas60.jpeg)
Bon profit!
![suquet necora pas61 suquet necora pas61](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/22/76/17/suquet-necora-pas61.jpeg)