Ja hem vist com fer la Sarsuela de peix i marisc de dues maneres diferents: amb sofregit triturat i amb la salsa més caldosa. En aquesta ocasió us porto una recepta molt similar a la Sarsuela de peix i marisc. Les diferències principals són que aquest suquet incorpora una major quantitat de brou vermell, el pebrot xoricer i una picada diferent.
Ja veieu que el color delata el plat. En qualsevol cas, diguem com li diguem... és un plat de festa... que us farà llepar-vos els dits fins l'eternitat. Espero que us agradi.
2 talls de lluç
2 talls de rap
3 tomàquets madurs
3 alls laminats
1 ceba picada
2 pebrots verds
1/2 pebrot vermell
1 cullerada de pols de pebrot xoricer
6 o 8 musclos
6 o 8 cloïsses gallegues
6 gambes vermelles
1 calamar tallat a daus
4 escamarlans
1 raig de conyac
1 litre de brou de peix vermell
Per la picada:
1 grapat d'ametlles torrades
3 palets de pa
julivert
![suquet peix marisc pas1 suquet peix marisc pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/16/83/suquet-peix-marisc-pas1.jpeg)
Partirem que ja tenim fet el brou de peix vermell.
![suquet peix marisc pas2 suquet peix marisc pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/17/10/suquet-peix-marisc-pas2.jpeg)
Utilitzarem gamba vermella fresca i escamarlà viu. Piqueu el pebrot.
![suquet peix marisc pas3 suquet peix marisc pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/17/37/suquet-peix-marisc-pas3.jpeg)
Ratlleu els tomàquets i barregeu-los amb una cullerada de pebrot xoricer en pols.
![suquet peix marisc pas4 suquet peix marisc pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/17/64/suquet-peix-marisc-pas4.jpeg)
Ara, en una cassola baixa amb oli d'oliva... saltegem les gambes.
![suquet peix marisc pas5 suquet peix marisc pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/17/91/suquet-peix-marisc-pas5.jpeg)
Com podeu veure, l'he tret el cap a la meitat i els he incorporat al brou, per extreure'n tot el sabor i alliberar la cassola de volum.
![suquet peix marisc pas6 suquet peix marisc pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/18/18/suquet-peix-marisc-pas6.jpeg)
Saltegem també els escamarlans.
![suquet peix marisc pas7 suquet peix marisc pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/18/45/suquet-peix-marisc-pas7.jpeg)
Mentre anirem rentant el peix... en aquesta ocasió lluç i rap, però podeu fer-ho amb el vostre peix favorit.
![suquet peix marisc pas8 suquet peix marisc pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/18/72/suquet-peix-marisc-pas8.jpeg)
Reservem el marisc i aprofitem per daurar el calamar tallat a daus. Compte que peta! Tapeu la cassola per evitar cremades. El reservem també.
![suquet peix marisc pas10 suquet peix marisc pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/19/26/suquet-peix-marisc-pas10.jpeg)
Quan sigui una mica ros... incorporem la ceba i l'all.
![suquet peix marisc pas11 suquet peix marisc pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/19/53/suquet-peix-marisc-pas11.jpeg)
Ho remenem tot plegat...
![suquet peix marisc pas12 suquet peix marisc pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/19/80/suquet-peix-marisc-pas12.jpeg)
... i deixem que agafi una mica de color.
![suquet peix marisc pas13 suquet peix marisc pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/20/07/suquet-peix-marisc-pas13.jpeg)
Ara incorporem el tomàquet amb el pebrot xoricer. Ho barregem bé i ho deixem uns minuts que caramelitzi.
![suquet peix marisc pas14 suquet peix marisc pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/20/34/suquet-peix-marisc-pas14.jpeg)
Afegim un bon raig de conyac i deixem que s'evapori l'alcohol.
![suquet peix marisc pas15 suquet peix marisc pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/20/61/suquet-peix-marisc-pas15.jpeg)
Mentre, anirem preparant una picada amb bastonets... ametlla torrada i julivert.
![suquet peix marisc pas17 suquet peix marisc pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/21/15/suquet-peix-marisc-pas17.jpeg)
Incorporem dues o tres cullerades de brou i reservem la resta. Ho deixem 3 o 4 minuts que faci xup-xup.
![suquet peix marisc pas18 suquet peix marisc pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/21/42/suquet-peix-marisc-pas18.jpeg)
Ara, posem tot el sofregit en un bol per triturar...
![suquet peix marisc pas19 suquet peix marisc pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/21/69/suquet-peix-marisc-pas19.jpeg)
... i amb el minipimer ho deixem ben fi.
![suquet peix marisc pas20 suquet peix marisc pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/21/96/suquet-peix-marisc-pas20.jpeg)
El tornem a incorporar a la mateixa cassola.
![suquet peix marisc pas21 suquet peix marisc pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/22/23/suquet-peix-marisc-pas21.jpeg)
Ara si... li afegim la resta del brou de peix vermell i deixem que arrenqui el bull.
![suquet peix marisc pas22 suquet peix marisc pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/22/50/suquet-peix-marisc-pas22.jpeg)
Podeu deixatar la picada amb una mica d'aquesta salseta.
![suquet peix marisc pas23 suquet peix marisc pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/22/77/suquet-peix-marisc-pas23.jpeg)
Quan bulli... incorporem el lluç... net i salat.
![suquet peix marisc pas24 suquet peix marisc pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/23/04/suquet-peix-marisc-pas24.jpeg)
... i el rap... també.
![suquet peix marisc pas25 suquet peix marisc pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/23/31/suquet-peix-marisc-pas25.jpeg)
Seguidament, ja podem incorporar el calamar, les gambes i els escamarlans que teniem reservats.
![suquet peix marisc pas26 suquet peix marisc pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/23/58/suquet-peix-marisc-pas26.jpeg)
Ja fa bona pinta, eh?... vinga que només queden 10 minuts.
![suquet peix marisc pas27 suquet peix marisc pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/23/85/suquet-peix-marisc-pas27.jpeg)
Incorporem també els musclos i les cloïsses, previament rentats.
![suquet peix marisc pas28 suquet peix marisc pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/24/12/suquet-peix-marisc-pas28.jpeg)
Repartiu bé tots els ingredients per aconseguir una cocció ben uniforme.
![suquet peix marisc pas29 suquet peix marisc pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/24/39/suquet-peix-marisc-pas29.jpeg)
Seguidament, hi posem la picada.
![suquet peix marisc pas30 suquet peix marisc pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/24/66/suquet-peix-marisc-pas30.jpeg)
La desfarem bé per tota la cassola.
![suquet peix marisc pas31 suquet peix marisc pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/24/93/suquet-peix-marisc-pas31.jpeg)
Deixeu que es faci el peix entre 8-10 minuts. I tanqueu el foc. Podeu posar-ho al forn, en mode grill, durant 5 minuts si voleu, per donar una aparença més torradeta.
![suquet peix marisc pas32 suquet peix marisc pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/25/20/suquet-peix-marisc-pas32.jpeg)
I emplatem.
![suquet peix marisc pas33 suquet peix marisc pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/25/47/suquet-peix-marisc-pas33.jpeg)
Serviu-lo amb cullera, eh?... que aquesta és la gràcia del plat.
![suquet peix marisc pas34 suquet peix marisc pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/25/74/suquet-peix-marisc-pas34.jpeg)
Un bon vinet blanc per acompanyar... i mitja vida nanos.
![suquet peix marisc pas35 suquet peix marisc pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/45/26/01/suquet-peix-marisc-pas35.jpeg)
Bon Profit!