Fa poc vam veure com elaborar l'arròs per sushi (Shar), que s'ha d'amanir amb vinagre d'arròs. Per tant, i partint que ja tenim fet aquest arròs... veurem com acabar de les varietats de sushi: Sashimi, Nigiri i Maki... fent ús de salmó (sake) i tonyina (maguro). El tamany utilitzat és hosomaki (rotllets petits). Ja sabeu que no soc cap mestre cuiner japonés (Itamae), i tan sols espero estar a l'alçada... o com a mínim... no fer el ridícul. Estic satisfet amb el resultat i poc a poc us aniré mostrant més varietats de sushi.

Ingredients

250gr. arròs de japonés amanit (Shar)

1 cogombret fresc  

surimi o palets de cranc

peix cru al gust (salmó i tonyina)  

  

Variants:

- Als maki de cogombre es pot incorporar una mica de maionesa i alvocat en tires  

- El niguiri de maguro (tonyina) es poden lligar amb una tira d'alga i untar amb una mica de wasabi

Preparació
1.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas1

Utilitzaré un cogombre petitet.

2.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas2

El pelem...

3.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas3

Traiem les llavors...

4.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas4

I el tallem amb carinyo... fins que ens quedi una tira quadradeta...

5.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas5

... més o menys d'aquest tamany.

6.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas6

Farem el mateix amb el surimi.

7.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas7

Anem a pel peix. En aquesta ocasió utilitzaré salmó (SAKE) i tonyina (MAGURO). Com veureu, els he congelat prèviament... pel tema del anisakis. Això cadascú.

8.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas8

Podem fer unes tires més amples i grosses pels NIGIRI....

9.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas9

... i d'altre quadradetes com el cogombre pels MAKI.

10.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas10

OK, tenim el farciment a punt.

11.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas11

Utilitzaré wasabi en pasta que podeu comprar en qualsevol gran superficie.

12.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas12

És un tubet molt mono.

13.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas13

Com us he comentat, avui farem MAKI, SASHIMI I NIGIRI del tamany HOSOMAKI.

14.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas14

Com veureu, les tires d'alga NORI són la meitat de grans que les utilitzades per fer el FUTOMAKI. Col·locarem l'alga sobre la nostre esterilla o  MAKISU.

15.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas15

Les algues nori tenen una part rugosa i una part llisa que brilla. La que brilla va a sota i l'arròs es col·loca a sobre de la més rugosa.

16.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas16

Anem a treballar l'arròs i, per tant, és imprescindible mullar-se suaument les mans, per evitar que s'enganxi en excés. Això s'ha de fer cada cop que vulgueu tocar l'arròs...però també eviteu mullar massa l'arròs.

17.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas17

Agafeu un porció.

18.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas18

Amb paciència, distribuiu-hi una fina capa d'arròs d'uns 4mm aprox. Deixeu una mica d'espai a les cantonades superior i inferior per a poder segellar el rotllet amb l'alga lleugerament mullada.

19.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas19

Començarem fent uns makizushi de tonyina (maguro). Apliquem una tira de tonyina

20.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas20

Com si d'un braç de gitano es tractés, enrotllarem i presionarem lleugerament el sushi.

21.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas21

Ja tindrem el primer rotllet que reservarem.

22.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas22

Els tallarem tots junts més endavant.

23.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas23

Fem el mateix procés amb el salmó i una nova alga. I reservem.

24.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas24

N'he fet un altre amb unes tires més fines de cogombre, salmó i cranc.

25.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas25

Per fer els nigirizushi... hem de donar forma de croqueta a una mica d'arròs. Abans de col.locar el peix a sobre, podeu untar una miqueta de wasabi al peix... que també ens servirà per a enganxar-lo a l'arròs.

26.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas26

Per tallar el sushi us caldrà un ganivet ben esmolat... o de serra molt fina. En qualsevol cas, l'haureu de mullar amb aigua a cada tall... per evitar que s'enganxi.

27.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas27

Talleu-los a la mida d'un dit, aproximadament, i presenteu-los directament al plat.

28.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas28

Combineu uns tipus de sushi amb altres i feu racions individuals.

29.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas29

Acompanyeu el plat amb una mica de gingebre adobat, wasabi i salsa de soja.

30.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas30

I apa, només ens queda gaudir... i molt del nostres sushi.

31.
sushi makizushi sashimi nigirizushi pas31

Bon Profit!