Hola Gourmeters!!!!
Avui us porto un plat tradicional mexicà, uns tacos de vedella, amb tots els extres, és clar.
Important marinar la carn prèviament amb la barreja d'espècies que us mostraré i, com no, arrodonir el plat amb una mica de "Pico de gallo", recepta que també trobareu dins dels nostre receptari.
Som-hi!
500g de carn de vedella tallada a tires
marinat (oli d'oliva, pebre vermell, "chile" picant en pols, pebre negre, gingebre en pols, comí mòlt, ceba en pols, all en pols, sal, orenga)
"tortitas" de blat de moro
llima natural
pico de gallo (tomàquet, pebrot verd, ceba tendra o morada, coriandre, "jalapeños", llima, sal)
Variants:
- Hi podeu afegir més o menys picant al marinat
- Es pot fer la mateixa recepta amb pollastre
Talleu a tires la vedella i la reserveu.
Ara heu de preparar el marinat. Jo he fet servir una cullerada de postres de totes les espècies, però 3 de comí, 2 de "chile" picant i 2 de sal.
Tot barrejat amb un bon raig d'oli d'oliva.
Ho barregeu bé.
I aboqueu aquesta barreja sobre la carn.
Ho remeneu bé i ho deixeu reposar a la nevera un parell d'hores mínim.
Mentrestant, podeu aprofitar per preparar el "Pico de gallo" i altres salses com la salsa de "Chile" picant i tomàquet o la salsa d'alvocat.
Les "tortitas" les podeu comprar ja fetes i així estalviareu feina. Les heu de mullar una mica amb aigua i escalfar a la planxa, deixar que es torrin i s'inflin una mica.
Controleu els temps d'anar escalfant les "tortitas" amb tenir la carn fregida al mateix temps.
La reserveu i la serviu ben calenta.
I finalment, ja podeu muntar els tacos amb una mica de vedella i les diferents salses per sobre, així com el "Pico de Gallo".
Serviu els tacos amb una "taquera" i acompanyeu-los amb trossos de llima.
Bon profit!