Hola Gourmeters!!!!
Avui us porto un plat tradicional mexicà, uns tacos de vedella, amb tots els extres, és clar.
Important marinar la carn prèviament amb la barreja d'espècies que us mostraré i, com no, arrodonir el plat amb una mica de "Pico de gallo", recepta que també trobareu dins dels nostre receptari.
Som-hi!
500g de carn de vedella tallada a tires
marinat (oli d'oliva, pebre vermell, "chile" picant en pols, pebre negre, gingebre en pols, comí mòlt, ceba en pols, all en pols, sal, orenga)
"tortitas" de blat de moro
llima natural
pico de gallo (tomàquet, pebrot verd, ceba tendra o morada, coriandre, "jalapeños", llima, sal)
Variants:
- Hi podeu afegir més o menys picant al marinat
- Es pot fer la mateixa recepta amb pollastre
![IMG 8571 IMG 8571](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/03/51/82/img-8571.jpeg)
Talleu a tires la vedella i la reserveu.
![IMG 8583 IMG 8583](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/03/52/24/img-8583.jpeg)
Ara heu de preparar el marinat. Jo he fet servir una cullerada de postres de totes les espècies, però 3 de comí, 2 de "chile" picant i 2 de sal.
![IMG 8588 IMG 8588](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/03/53/08/img-8588.jpeg)
Tot barrejat amb un bon raig d'oli d'oliva.
![IMG 8592 IMG 8592](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/03/54/04/img-8592.jpeg)
Ho barregeu bé.
![IMG 8602 IMG 8602](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/03/54/70/img-8602.jpeg)
I aboqueu aquesta barreja sobre la carn.
![IMG 8607 IMG 8607](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/03/55/15/img-8607.jpeg)
Ho remeneu bé i ho deixeu reposar a la nevera un parell d'hores mínim.
![IMG 8741 IMG 8741](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/03/55/57/img-8741.jpeg)
Mentrestant, podeu aprofitar per preparar el "Pico de gallo" i altres salses com la salsa de "Chile" picant i tomàquet o la salsa d'alvocat.
![IMG 8746 IMG 8746](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/03/55/99/img-8746.jpeg)
Les "tortitas" les podeu comprar ja fetes i així estalviareu feina. Les heu de mullar una mica amb aigua i escalfar a la planxa, deixar que es torrin i s'inflin una mica.
![IMG 8750 IMG 8750](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/03/56/41/img-8750.jpeg)
Controleu els temps d'anar escalfant les "tortitas" amb tenir la carn fregida al mateix temps.
![IMG 8753 IMG 8753](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/03/56/74/img-8753.jpeg)
La reserveu i la serviu ben calenta.
![IMG 8760 IMG 8760](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/03/57/76/img-8760.jpeg)
I finalment, ja podeu muntar els tacos amb una mica de vedella i les diferents salses per sobre, així com el "Pico de Gallo".
![IMG 8762 IMG 8762](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/03/58/66/img-8762.jpeg)
Serviu els tacos amb una "taquera" i acompanyeu-los amb trossos de llima.
![IMG 8772 IMG 8772](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/41/03/59/08/img-8772.jpeg)
Bon profit!