Us agrada la pasta? La recepta que us proposem avui és d'allò més senzilla de fer i el resultat és excel·lent.
Com sempre, pocs ingredients de primera qualitat garantiran l'èxit a taula. Som-hi!
500 g de pasta tipus tagliatelle
200 ml de nata líquida per cuinar
1 pit de pollastre a daus
1 ceba trinxada
2 alls laminats
3 cullerades de concentrat de tomàquet
un raig de vi blanc
pebre negre
oli d'oliva
fulles d'alfàbrega fresca
sal
formatge de Parma
Variants:
Podeu utilitzar llet evaporada per rebaixar de calories el plat
Podeu fer servir tomàquet natural
Podeu fer el mateix plat amb tot tipus de pasta
![tagliatelle pollastre alfabrega pas1 tagliatelle pollastre alfabrega pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/52/82/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas1.jpeg)
Prepareu els ingredients.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas2 tagliatelle pollastre alfabrega pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/53/09/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas2.jpeg)
Retireu el greix del pit de pollastre.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas3 tagliatelle pollastre alfabrega pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/53/36/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas3.jpeg)
Talleu el pollastre a daus.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas4 tagliatelle pollastre alfabrega pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/53/63/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas4.jpeg)
Talleu l'all en làmines.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas5 tagliatelle pollastre alfabrega pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/53/90/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas5.jpeg)
Saleu i empebreu el pollastre.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas6 tagliatelle pollastre alfabrega pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/54/17/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas6.jpeg)
Poseu un bon raig d'oli d'oliva en una paella i daureu lleugerament l'all.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas7 tagliatelle pollastre alfabrega pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/54/44/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas7.jpeg)
Seguidament, afegiu-hi el pollastre i deixeu fregir per totes dues bandes.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas8 tagliatelle pollastre alfabrega pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/54/71/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas8.jpeg)
Mentrestant, aprofiteu per trinxar la ceba.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas9 tagliatelle pollastre alfabrega pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/54/98/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas9.jpeg)
Un cop estigui el pollastre fet, retireu-lo i reserveu-lo.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas10 tagliatelle pollastre alfabrega pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/55/25/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas10.jpeg)
A la mateixa paella sofregiu la ceba. Si cal poseu-hi una més d'oli.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas11 tagliatelle pollastre alfabrega pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/55/52/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas11.jpeg)
Deixeu que la ceba es faci a poc a poc. Quan falti líquid afegiu-hi un raig de vi blanc i deixeu que es continuï fent.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas12 tagliatelle pollastre alfabrega pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/55/79/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas12.jpeg)
La idea és que gairebé quedi caramel·litzada. Deixeu-lo fer fins que s'hagi evaporat tot el líquid de nou.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas13 tagliatelle pollastre alfabrega pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/56/06/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas13.jpeg)
A continuació poseu el concentrat de tomàquet a la paella.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas14 tagliatelle pollastre alfabrega pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/56/33/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas14.jpeg)
Ho remeneu bé i ho deixeu fer uns instants.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas15 tagliatelle pollastre alfabrega pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/56/60/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas15.jpeg)
Trinxeu unes fulles d'alfàbrega.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas16 tagliatelle pollastre alfabrega pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/56/87/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas16.jpeg)
I afegiu-les al sofregit.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas17 tagliatelle pollastre alfabrega pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/57/14/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas17.jpeg)
Incorporeu de nou el pollastre a la paella i ho barregeu bé.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas18 tagliatelle pollastre alfabrega pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/57/41/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas18.jpeg)
Deixeu-ho que es faci uns instants tot junt.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas19 tagliatelle pollastre alfabrega pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/57/68/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas19.jpeg)
Ara, incorporeu la nata líquida (o llet evaporada).
![tagliatelle pollastre alfabrega pas20 tagliatelle pollastre alfabrega pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/57/95/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas20.jpeg)
Saleu-ho.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas21 tagliatelle pollastre alfabrega pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/58/22/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas21.jpeg)
I remeneu-ho fins que la salsa quedi ben lligada. Amb tres o quatre minuts ho tindreu a punt. Apagueu el foc i ho reserveu.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas22 tagliatelle pollastre alfabrega pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/58/49/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas22.jpeg)
Poseu abundant aigua amb sal en una olla. Com podeu veure aquesta tagliatelle ve en forma de niu.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas23 tagliatelle pollastre alfabrega pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/58/76/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas23.jpeg)
Quan arrenqui el bull, poseu-hi la pasta i deixeu-la fer el temps que indiqui el fabricant, que segurament estarà entre 9 i 11 minuts.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas24 tagliatelle pollastre alfabrega pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/59/03/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas24.jpeg)
Afegiu la pasta ben escorreguda al preparat.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas25 tagliatelle pollastre alfabrega pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/59/30/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas25.jpeg)
Enceneu el foc i escalfeu el conjunt tot barrejant la pasta amb el sofregit i el pollastre.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas26 tagliatelle pollastre alfabrega pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/59/57/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas26.jpeg)
Serviu-ho immediatament amb una mica de formatge de Parma per sobre i decoreu el plat amb fulles d'alfàbrega.
![tagliatelle pollastre alfabrega pas27 tagliatelle pollastre alfabrega pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/59/84/tagliatelle-pollastre-alfabrega-pas27.jpeg)
Bon profit!