He trobat unes quantes receptes molt interessants i, entre elles, aquest "tayín" o "tajine" de xai amb ceba i bunyols de bacallà. Espero que us agradi.
1/2kg. de xai tallat a trossos grans (per tayín)
1 ceba grossa 4 alls
3 cullerades de comí mòlt
1 culleradeta petita de coriandre
un grapat de julivert
brou de xai o aigua
uns brins de safrà
oli d'oliva
pebre negre
sal
6 o 8 bunyols de pastanaga per decorar
Abans de res, renteu bé el xai.
Aquest trossos són molt macos. El salem i l'empebrem per les dues bandes.
Posem el tajine a escalfar, amb una mica d'oli i incorporem l'all tallat en làmines.
De seguida, incorporem la ceba tallada en juliana.
Seguidament, el comí.
Depèn de si us agrada fort o no. Jo en poso tres o quatre culleradetes de café.
I el coriandre. Compte que és molt fort de sabor. Amb una cullereta petita de café en teniu de sobres. El podeu picar si no us voleu trobar les boletes.
A mi, personalment, no em molesten les boletes.
Incorporem el xai.
Deixem que agafi coloret, a foc mitjà.
... tirarem el brou de xai... però si no en teniu (com jo) posarem aigua.
Un parell de gots, fins cobrir la carn. Rectifiqueu de sal.
Ara tapeu el "tajine" i deixeu-lo coure uns 30-40 minuts. Vigileu per si falta aigua.
Ja ha passat el temps de cocció.
Quina flaire!
Comproveu si la carn està ben feta.
Si cal, talleu un tros i la proveu.
Finalment només ens quedarà emplatar-ho.
Jo l'he acompanyat amb aquests fantàstics bunyols de pastanaga.
Aquest plat té aquell sabor internacional que tant m'agrada.
I aquesta escasa salseta de ceba amb comí és formidable.
Aquests bunyols... els heu de provar.
Bon Profit!