Més invents (últimament no paro, eh?) Un nou plat de pasta on he combinat un pèsols que tenia ja bullits amb uns bolets Shiitake que tant m'agraden. La resta, ben senzillot... una mica d'orenga per a trencar el predomini de sabor d'un bolet molt singular. Som-hi.
200gr. tallarines
50gr. bolet xinès Shiitake
50gr. pèsols
unes fulles de llorer
salsa de soja "Heinz"
orenga
oli d'oliva
sal
Abans de res haurem de rehidratar els bolets secs. Jo ho he fet el dia anterior, però els podeu bullir 10 minuts al mateix moment.
Han de quedar ben tous.
Aprofitaré uns pèsols que ja tenia cuits.
Com amb tota la pasta, en una olla posem abundant aigua a bullir, un raig d'oli, unes fulles de llorer i sal. Quan bulli, tirem la pasta, que estarà feta entre 8 i 10 minuts.
Mentre, anirem tallant els bolets.
Un cop cuits les tallarines, els reservarem, sense afegir oli ni aigua. Heu de procurar fer coincidir la cocció de la pasta amb l'acabament del plat.
Agafarem l'orenga...
... i tirarem una bona quantitat.
Remeneu-los per a repartir l'orenga.
Ara, en una paella calenta amb una mica d'oli... saltarem els bolets...
... i seguidament incorporem els pèsols.
A continuació afegirem la salsa de soja. M'agrada la Heinz per què és força concentrada.
Un bon raig...
... i de seguida us canviarà de color... i sabor...
Afegim la pasta i la saltegem.
S'ha de barrejar tot bé.
Finalment, tirarem un bon raig d'oli d'oliva verge extra en cru.
Per a muntar el plat, he fet unes tires de formatge de cabra "Flor d'Esgueva".
Feu una muntanyeta... i decorar amb el formatge.
L'he posat un polsim de pebre vermell dolç... que sempre queden bé els plats així.
Els bolets més macos els podeu reservar i col·locar adalt de tot.
Ummm!... està superbona així la pasta. Bon Profit!