Avui us presento una tapa molt suggerent, d'aquelles que entren per la vista. De fet, no és cap innovació, ja que no deixa de ser un pop a feira (que no falla mai), al que li donarem una presentació diferent i naparem amb un allioli suau de julivert.

Per a garantir l'èxit, és important donar una correcta cocció a la patata i, sobretot, al pop. Només us caldrà una mica de bon gust a l'hora de presentar aquesta exitosa  tapa que es menja tèbia. Espero que us agradi.

Ingredients

1 pota grossa de pop cuit

1 patata grossa cuita

oli d'oliva verge extra

pebre vermell

sal

 

Variants:

Es pot coronar la tapa amb una mica de sal en escates

Podeu fer servir altres tipus d'allioli

Preparació
1.
tapa pop patata allioli julivert pas1

Abans de res, haurem d'aconseguir una pota de pop cuita. Jo us recomano coure'l vosaltres mateixos, ja que sempre us quedarà millor que les potes de pop cuites que venen al supermercat. Podeu congelar el pop cuit per potes.

2.
tapa pop patata allioli julivert pas2

El recipient de presentació de la tapa sempre és important. Feu un esforç en aquest aspecte.

3.
tapa pop patata allioli julivert pas3

Poseu-hi un petit raig d'oli i un polsim de pebre vermell, que pot ser dolç o picant.

4.
tapa pop patata allioli julivert pas4

Molt bé.

5.
tapa pop patata allioli julivert pas5

Talleu la patata cuita a rodanxes una mica gruixudes.

6.
tapa pop patata allioli julivert pas6

Les podeu utilitzar directament o...

7.
tapa pop patata allioli julivert pas7

... retallar-les amb un got de xarrup per donar-li un acabat més professional i ajustar-les al recipient final.

8.
tapa pop patata allioli julivert pas8

Així queden molt maques.

9.
tapa pop patata allioli julivert pas9

Col·loqueu la patata i saleu-la.

10.
tapa pop patata allioli julivert pas10

A continuació, poseu-hi també una mica de pebre vermell.

11.
tapa pop patata allioli julivert pas11

I ara talleu unes llesques de pop.

12.
tapa pop patata allioli julivert pas12

La llesca ha de ser gruixuda, maca.

13.
tapa pop patata allioli julivert pas13

Procureu que totes les llesques tinguin un gruix similar: l'estètica importa.

14.
tapa pop patata allioli julivert pas14

De nou, una mica de pebre vermell per sobre del pop. Si l'heu cuit amb sal, no caldrà afegir-ne més.

15.
tapa pop patata allioli julivert pas15

Un raig d'oli d'oliva verge extra, que no falti. De fet, ho podríeu servir així directament.

16.
tapa pop patata allioli julivert pas16

Per últim, escalfeu-ho tot al microones per donar-li un cop de calor. En sortir, napeu la tapa amb una mica d'allioli de julivert.

17.
tapa pop patata allioli julivert pas17

I ja la tindreu acabada. És una tapa que es menja tèbia.

18.
tapa pop patata allioli julivert pas18

Bon profit!