Avui us presento una tapa molt suggerent, d'aquelles que entren per la vista. De fet, no és cap innovació, ja que no deixa de ser un pop a feira (que no falla mai), al que li donarem una presentació diferent i naparem amb un allioli suau de julivert.
Per a garantir l'èxit, és important donar una correcta cocció a la patata i, sobretot, al pop. Només us caldrà una mica de bon gust a l'hora de presentar aquesta exitosa tapa que es menja tèbia. Espero que us agradi.
1 pota grossa de pop cuit
1 patata grossa cuita
oli d'oliva verge extra
pebre vermell
sal
Variants:
Es pot coronar la tapa amb una mica de sal en escates
Podeu fer servir altres tipus d'allioli
Abans de res, haurem d'aconseguir una pota de pop cuita. Jo us recomano coure'l vosaltres mateixos, ja que sempre us quedarà millor que les potes de pop cuites que venen al supermercat. Podeu congelar el pop cuit per potes.
El recipient de presentació de la tapa sempre és important. Feu un esforç en aquest aspecte.
Poseu-hi un petit raig d'oli i un polsim de pebre vermell, que pot ser dolç o picant.
Molt bé.
Talleu la patata cuita a rodanxes una mica gruixudes.
Les podeu utilitzar directament o...
... retallar-les amb un got de xarrup per donar-li un acabat més professional i ajustar-les al recipient final.
Així queden molt maques.
Col·loqueu la patata i saleu-la.
A continuació, poseu-hi també una mica de pebre vermell.
I ara talleu unes llesques de pop.
La llesca ha de ser gruixuda, maca.
Procureu que totes les llesques tinguin un gruix similar: l'estètica importa.
De nou, una mica de pebre vermell per sobre del pop. Si l'heu cuit amb sal, no caldrà afegir-ne més.
Un raig d'oli d'oliva verge extra, que no falti. De fet, ho podríeu servir així directament.
Per últim, escalfeu-ho tot al microones per donar-li un cop de calor. En sortir, napeu la tapa amb una mica d'allioli de julivert.
I ja la tindreu acabada. És una tapa que es menja tèbia.
Bon profit!