No deixis passar la temporada de taronges sense tastar aquesta recepta! Però que siguin ben sucoses i ben dolces! En poca estona tindràs unes postres casolanes que podràs mantenir al congelador durant molts dies, treure-les unes hores abans de consumir-les i sorprendre els teus convidats. Un petit luxe que, a vegades, costa de trobar. Oi que sí? Som-hi!
- 4 taronges grosses i dolces
- 150 ml de suc de taronja
- 25 ml de rom (opcional)
- Encenalls de pell de taronja
- 250 ml nata per muntar
Per fer l'almívar
- 75 g sucre
- 75 ml aigua
Variants:
- Es poden afegir ous o clares muntades a la barreja i fer un semifred
- Es pot quallar amb fulles de gelatina
- Es pot fer la mateixa recepta amb llimones o altres cítrics
![IMG 3087 IMG 3087](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/43/66/img-3087.jpeg)
El més important a considerar per fer aquesta recepta és trobar unes taronges realment bones. Si poden ser de cultiu ecològic, de temporada i ben dolces, triomfaràs. Neteja-les bé.
![IMG 3071 IMG 3071](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/44/08/img-3071.jpeg)
El primer pas és preparar l'almívar, ja que caldrà que estigui fred per utilitzar-lo més endavant. Pesa l'aigua i el sucre.
![IMG 3077 IMG 3077](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/44/50/img-3077.jpeg)
Posa'ls a escalfar mentre dilueixes el sucre. Quan arrenqui el bull, de seguida que no es vegin els granets del sucre, ja podràs apagar el foc. Deixa-ho refredar.
![IMG 3181 IMG 3181](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/44/92/img-3181.jpeg)
Ara prepara les taronges. Talla la part superior i reserva-la per decorar.
![IMG 3183 IMG 3183](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/45/34/img-3183.jpeg)
Ara, amb un estri de cuina (pot ser una cullera) buida tota la polpa. Fes-ho dins un recipient on aprofitar tot el suc i la polpa.
![IMG 3191 IMG 3191](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/45/70/img-3191.jpeg)
Molta paciència. No és pas complicat, però sí que és laboriós.
![IMG 3192 IMG 3192](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/46/15/img-3192.jpeg)
De mica en mica, buida totes les taronges.
![IMG 3194 IMG 3194](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/46/60/img-3194.jpeg)
Et quedarà un bol ben ple de polpa i suc.
![IMG 3199 IMG 3199](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/46/96/img-3199.jpeg)
Passa-ho per un colador.
![Platillo de shiitake, espárrecs silvestres (4) Platillo de shiitake, espárrecs silvestres (4)](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/47/44/platillo-de-shiitake-esparrecs-silvestres-4.jpeg)
Amb l'ajuda d'una cullera, procura d'esprémer tota la polpa.
![IMG 3238 IMG 3238](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/47/86/img-3238.jpeg)
Pesa uns 150 ml de suc de taronja. La resta, te'l pots beure. Si t'agrada, hi pots afegir una mica de licor. Jo he posat rom, però el Cointreau li va molt bé també.
![Platillo de shiitake, espárrecs silvestres (8) Platillo de shiitake, espárrecs silvestres (8)](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/48/22/platillo-de-shiitake-esparrecs-silvestres-8.jpeg)
Quan l'almívar estigui fred, el podràs incorporar al suc. Barreja-ho.
![IMG 3214 IMG 3214](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/48/67/img-3214.jpeg)
Reserva la barreja a la nevera. Ara has de muntar la nata ben freda i amb un bol ben fred.
![IMG 3226 IMG 3226](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/49/12/img-3226.jpeg)
Paciència, fins que quedi amb bona textura.
![IMG 3235 IMG 3235](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/49/54/img-3235.jpeg)
Incorpora una mica de ratlladura de pell.
![IMG 3242 IMG 3242](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/49/96/img-3242.jpeg)
I ara, de mica en mica, incorpora la barreja del suc a la nata. Fes-ho en 2 o 3 tandes fins que la barreja amb la nata tingui una textura cremosa.
![IMG 3246 IMG 3246](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/50/38/img-3246.jpeg)
Remena-ho amb una llengua, i procurant no maltractar la nata més del necessari.
![IMG 3251 IMG 3251](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/50/80/img-3251.jpeg)
Col·loca les taronges buides dins del recipient on es congelaran. Omple-les amb aquesta barreja.
![IMG 3261 IMG 3261](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/51/22/img-3261.jpeg)
I finalment, col·loca les tapes.
![IMG 3272 IMG 3272](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/51/64/img-3272.jpeg)
Un cop congelades, jo et recomano treure-les unes hores abans i que la nata estigui semicongelada. Vaja, que no sigui ni una pedra ni perdi la textura de gelat. És com millor sabor tindrà també.
![IMG 3288 IMG 3288](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/50/94/52/06/img-3288.jpeg)
Bon profit!