No deixis passar la temporada de taronges sense tastar aquesta recepta! Però que siguin ben sucoses i ben dolces! En poca estona tindràs unes postres casolanes que podràs mantenir al congelador durant molts dies, treure-les unes hores abans de consumir-les i sorprendre els teus convidats. Un petit luxe que, a vegades, costa de trobar. Oi que sí? Som-hi!

Ingredients
  • 4 taronges grosses i dolces
  • 150 ml de suc de taronja
  • 25 ml de rom (opcional)
  • Encenalls de pell de taronja
  • 250 ml nata per muntar

Per fer l'almívar

  • 75 g sucre
  • 75 ml aigua

Variants:

  • Es poden afegir ous o clares muntades a la barreja i fer un semifred
  • Es pot quallar amb fulles de gelatina
  • Es pot fer la mateixa recepta amb llimones o altres cítrics
Preparació
1.
IMG 3087

El més important a considerar per fer aquesta recepta és trobar unes taronges realment bones. Si poden ser de cultiu ecològic, de temporada i ben dolces, triomfaràs. Neteja-les bé. 

2.
IMG 3071

El primer pas és preparar l'almívar, ja que caldrà que estigui fred per utilitzar-lo més endavant. Pesa l'aigua i el sucre.

3.
IMG 3077

Posa'ls a escalfar mentre dilueixes el sucre. Quan arrenqui el bull, de seguida que no es vegin els granets del sucre, ja podràs apagar el foc. Deixa-ho refredar.

4.
IMG 3181

Ara prepara les taronges. Talla la part superior i reserva-la per decorar.

5.
IMG 3183

Ara, amb un estri de cuina (pot ser una cullera) buida tota la polpa. Fes-ho dins un recipient on aprofitar tot el suc i la polpa.

6.
IMG 3191

Molta paciència. No és pas complicat, però sí que és laboriós.

7.
IMG 3192

De mica en mica, buida totes les taronges.

8.
IMG 3194

Et quedarà un bol ben ple de polpa i suc.

9.
IMG 3199

Passa-ho per un colador.

10.
Platillo de shiitake, espárrecs silvestres (4)

Amb l'ajuda d'una cullera, procura d'esprémer tota la polpa. 

11.
IMG 3238

Pesa uns 150 ml de suc de taronja. La resta, te'l pots beure. Si t'agrada, hi pots afegir una mica de licor. Jo he posat rom, però el Cointreau li va molt bé també.

12.
Platillo de shiitake, espárrecs silvestres (8)

Quan l'almívar estigui fred, el podràs incorporar al suc. Barreja-ho.

13.
IMG 3214

Reserva la barreja a la nevera. Ara has de muntar la nata ben freda i amb un bol ben fred.

14.
IMG 3226

Paciència, fins que quedi amb bona textura.

15.
IMG 3235

Incorpora una mica de ratlladura de pell.

16.
IMG 3242

I ara, de mica en mica, incorpora la barreja del suc a la nata. Fes-ho en 2 o 3 tandes fins que la barreja amb la nata tingui una textura cremosa. 

17.
IMG 3246

Remena-ho amb una llengua, i procurant no maltractar la nata més del necessari.

18.
IMG 3251

Col·loca les taronges buides dins del recipient on es congelaran. Omple-les amb aquesta barreja.

19.
IMG 3261

I finalment, col·loca les tapes.

20.
IMG 3272

Un cop congelades, jo et recomano treure-les unes hores abans i que la nata estigui semicongelada. Vaja, que no sigui ni una pedra ni perdi la textura de gelat. És com millor sabor tindrà també.

21.
IMG 3288

Bon profit!