No deixis passar la temporada de taronges sense tastar aquesta recepta! Però que siguin ben sucoses i ben dolces! En poca estona tindràs unes postres casolanes que podràs mantenir al congelador durant molts dies, treure-les unes hores abans de consumir-les i sorprendre els teus convidats. Un petit luxe que, a vegades, costa de trobar. Oi que sí? Som-hi!
- 4 taronges grosses i dolces
- 150 ml de suc de taronja
- 25 ml de rom (opcional)
- Encenalls de pell de taronja
- 250 ml nata per muntar
Per fer l'almívar
- 75 g sucre
- 75 ml aigua
Variants:
- Es poden afegir ous o clares muntades a la barreja i fer un semifred
- Es pot quallar amb fulles de gelatina
- Es pot fer la mateixa recepta amb llimones o altres cítrics
El més important a considerar per fer aquesta recepta és trobar unes taronges realment bones. Si poden ser de cultiu ecològic, de temporada i ben dolces, triomfaràs. Neteja-les bé.
El primer pas és preparar l'almívar, ja que caldrà que estigui fred per utilitzar-lo més endavant. Pesa l'aigua i el sucre.
Posa'ls a escalfar mentre dilueixes el sucre. Quan arrenqui el bull, de seguida que no es vegin els granets del sucre, ja podràs apagar el foc. Deixa-ho refredar.
Ara prepara les taronges. Talla la part superior i reserva-la per decorar.
Ara, amb un estri de cuina (pot ser una cullera) buida tota la polpa. Fes-ho dins un recipient on aprofitar tot el suc i la polpa.
Molta paciència. No és pas complicat, però sí que és laboriós.
De mica en mica, buida totes les taronges.
Et quedarà un bol ben ple de polpa i suc.
Passa-ho per un colador.
Amb l'ajuda d'una cullera, procura d'esprémer tota la polpa.
Pesa uns 150 ml de suc de taronja. La resta, te'l pots beure. Si t'agrada, hi pots afegir una mica de licor. Jo he posat rom, però el Cointreau li va molt bé també.
Quan l'almívar estigui fred, el podràs incorporar al suc. Barreja-ho.
Reserva la barreja a la nevera. Ara has de muntar la nata ben freda i amb un bol ben fred.
Paciència, fins que quedi amb bona textura.
Incorpora una mica de ratlladura de pell.
I ara, de mica en mica, incorpora la barreja del suc a la nata. Fes-ho en 2 o 3 tandes fins que la barreja amb la nata tingui una textura cremosa.
Remena-ho amb una llengua, i procurant no maltractar la nata més del necessari.
Col·loca les taronges buides dins del recipient on es congelaran. Omple-les amb aquesta barreja.
I finalment, col·loca les tapes.
Un cop congelades, jo et recomano treure-les unes hores abans i que la nata estigui semicongelada. Vaja, que no sigui ni una pedra ni perdi la textura de gelat. És com millor sabor tindrà també.
Bon profit!