Doncs aquí tenim un pastís de poma al que la meva dona és addicte. El podeu servir amb una crema anglesa, nata, maduixes, xocolata, etc... combina bé amb tot.

Hi ha moltes variants en l'elaboració d'aquest pastís. Es pot fer col.locant les pomes directament en el motlle, tirar el sucre i la resta d'ingredients i coure-ho tot plegat al foc, fins que caramelitzi. Espero que us agradi.

Ingredients

8/10 pomes varietat "Golden"

un polsim de canyella en pols

50gr. mantega a daus

raig de vi dolç "Pedro Ximenez"

pasta brisa

 

Pel caramel:

150gr. de sucre

35gr aigua

 

Variants:

També es pot col.locar el caramel a la base i a sobre les pomes

Es pot fer amb peres o plàtans

Es pot afegir un mica de suc de llimona

Es pot substituir el vi dolç "Pedro Ximenez" per oporto, moscatell o malvasia

Per la base es pot utilitzar pasta de full enlloc de brisa

Preparació
1.
tarta tatin pastis poma pas1

Utilitzarem pomes "Golden".

2.
tarta tatin pastis poma pas2

Traurem els cors, primer de tot.

3.
tarta tatin pastis poma pas3

A continuació les pelarem i les tallarem a quarts.

4.
tarta tatin pastis poma pas4

Les col·locarem dretes dins un motlle o una cassola fonda... tot ple, fins que no quedi cap forat. Tirarem el suc d'una llimona per sobre.

5.
tarta tatin pastis poma pas5

Si ho feu a mà, com jo, poseu l'altre mà a sota per recollir les llavors de la llimona, que no interessa que acabin dins el pastís.

6.
tarta tatin pastis poma pas6

Ara, es pot tirar un xorret de vi dolç. Normalment hi poso "Oporto", però no en tenia.

7.
tarta tatin pastis poma pas7

Com mitja copeta ben repartida. Ho reservem tot plegat.

8.
tarta tatin pastis poma pas8

Ara anem a preparar el caramel. Hi posem els 150gr sucre en un cassó.

9.
tarta tatin pastis poma pas9

Afegim els 35gr. d'aigua.

10.
tarta tatin pastis poma pas10

Ho barregem i ho portem a ebullició.

11.
tarta tatin pastis poma pas11

Poc a poc anirà agafant diferents textures.

12.
tarta tatin pastis poma pas12

Passarà per una etapa de cristalització...

13.
tarta tatin pastis poma pas13

... i a continuació es fondrà... agafant aquest coloret tan atractiu de caramel.

14.
tarta tatin pastis poma pas14

Tindrem la mantega preparada...

15.
tarta tatin pastis poma pas15

... i en aquest punt del caramel... incorporarem la mantega. COMPTE! ...PERILL DE CREMADES! ..vigileu de no tocar el caramel que us cremareu i molt.

16.
tarta tatin pastis poma pas16

Un cop la mantega sigui ben desfeta...

17.
tarta tatin pastis poma pas17

... ja podem ruixar les pomes amb aquesta barreja.

18.
tarta tatin pastis poma pas18

Ben repartit. A continuació, ho precalenteu el forn a 180 graus durant uns 30 minuts. Passat aquest temps, treieu-lo del forn... i deixeu-lo refredar 10 minutets.

19.
tarta tatin pastis poma pas19

Ara, incorporem una capa de pasta brisa... i ho cobrim tot. Ho tornarem a enfornar tot plegat a 180 graus... durant uns 15-20 minuts.

20.
tarta tatin pastis poma pas20

Un cop la pasta brisa o full sigui cuita... ja podeu deixar refredar el pastís a temperatura ambient.

21.
tarta tatin pastis poma pas21

Un cop sigui completament fred... ja podrem desenmotllar. Amb molt de compte.

22.
tarta tatin pastis poma pas22

I ja tenim.

23.
tarta tatin pastis poma pas23

Es pot servir freda, tèvia o calenta.

24.
tarta tatin pastis poma pas24

La tastem?

25.
tarta tatin pastis poma pas25

Es pot acompanyar d'una maduixa i una mica de menta.

26.
tarta tatin pastis poma pas26

Ummmm...

27.
tarta tatin pastis poma pas27

La propera vegada la faré amb crema anglesa. La podeu servir amb una mica de nata també. Bon profit!