Unes bones postres per als convidats més exigents. No són gens difícils de fer... però, això si, ens portarà una estona preparar-les. 

Com les altres tartaletes de crema que us vaig presentar, aquestes tenen la mateixa base de crema pastissera, però la diferència és que estan decorades amb fruites de temporada i algunes d'elles banyades amb un ganache de xocolata. Us torno a recordar que no sóc de dolços, però m'agraden. També us recomano la lectura de la recepta "Tartaletes de crema". 

Ingredients

200 g de pasta brisa

500 g de crema pastissera

fruita fresca al gust (raïm, prunes petites i madures, maduixes, kiwi, pinya natural, etc...)

gelatina de poma

sucre

 

Per a la ganache:

150 g de cobertura de xocolata negre

100 g de mantega

50 g de nata líquida

NOTA: Amb aquesta recepta us sortiran unes 12-15 tartaletes

 

Variants:

Podeu utilitzar tota mena de fruites de temporada

Podeu utilitzar fruits secs

Preparació
1.
tartaletes crema fruita xocolata pas1

Anteriorment ja us vaig ensenyar com fer la pasta brisa, així que ens saltarem aquest punt. Potser us va millor comprar-la feta.

2.
tartaletes crema fruita xocolata pas2

Estirem la nostre pasta brisa fins que tingui un gruix apropiat per folrar les tartaletes.

3.
tartaletes crema fruita xocolata pas3

Utilitzaré un motlle de silicona de Silikomart, ja sabeu com m'agraden aquests motlles.

4.
tartaletes crema fruita xocolata pas4

La boca d'un got gran, d'aquells de mojito és ideal per fer-lo servir com a tallant.

5.
tartaletes crema fruita xocolata pas6

Finalment, amb un ganivet, traurem la massa sobrant.

6.
tartaletes crema fruita xocolata pas7

Ja els tenim apunt.

7.
tartaletes crema fruita xocolata pas8

El dia abans (o el mateix dia però un parell o tres d'hores abans) haurem preparat la crema pastissera, la recepta per a mig litre de llet és suficient.

8.
tartaletes crema fruita xocolata pas9

D'entrada, posarem el forn a 180 graus. Anirem omplint les tartaletes de crema...

9.
tartaletes crema fruita xocolata pas11

Mentre prepararem la ganache barrejant la mantega amb la cobertura i la nata i escalfant-ho tot plegat. Només s'ha de desfer, no ho feu bullir, eh? Reserveu-lo i deixeu-lo que es refredi una mica.

10.
tartaletes crema fruita xocolata pas12

He trobat unes prunes molt maques al mercat. Petites i madures.

11.
tartaletes crema fruita xocolata pas13

Les cobrirem de xocolata. Però abans les haurem de rentar amb aigua i assecar-les amb un drap.

12.
tartaletes crema fruita xocolata pas14

Ja tenim les tartaletes cuites. Les reservarem i les deixarem refredar. No les traieu del motlle fins que sigui ben fred. Tranquils, que aquesta massa no s'enganxa mai.

13.
tartaletes crema fruita xocolata pas15

Com banyem les prunes?... Doncs amb un escuradents mateix. Penseu que les prunes tenen ós... i que haureu d'informar-ne els convidats. Això fa que no puguem passar l'escuradents pel mig de la pruna, però si el claveu bé... no se us mourà.

14.
tartaletes crema fruita xocolata pas16

S'ha d'escórrer una mica.

15.
tartaletes crema fruita xocolata pas17

... i ara podeu punxar l'escuradents en un tros de suro o en una poma, com he fet jo. Aquesta manera de banyar serveix per a que quan regalimi gotes quedin sempre en la part baixa. Quan col·loquem la pruna sobre una tartaleta es veurà 100% rodona. No sé si m'explico prou bé.

16.
tartaletes crema fruita xocolata pas18

També banyarem unes maduixetes (rentades i assecades)...

17.
tartaletes crema fruita xocolata pas19

... però no totalment... així quedaran més vistoses...

18.
tartaletes crema fruita xocolata pas20

Perfecte, ara hem de deixar que es refredi i qualli la ganache dins la nevera.

19.
tartaletes crema fruita xocolata pas21

Si us ho munteu bé, es podrien servir així mateix, sobre una pinya o meló oberts, i les prunes clavades a sobre. Serien unes bones postres també.

20.
tartaletes crema fruita xocolata pas22

Les tartaletes ja són fredes...

21.
tartaletes crema fruita xocolata pas23

... les podem desemmotllar sense por de trencar-les.

22.
tartaletes crema fruita xocolata pas24

Anirem preparant més fruita per a decorar les tartaletes i donar el toc final.

23.
tartaletes crema fruita xocolata pas25

Escalfeu una mica de gelatina de poma diluïda amb una tercera part d'aigua. De seguida que bulli la pareu i la deixeu refredar. Ja us he parlat moltes vegades de les gelatines... i en aquest cas podríeu fer servir gelatines en fred o nappage per pintar les fruites. Però també es poden utilitzar gelatines calentes... només heu de trobar el punt de temperament apropiat per a no fer malbé la fruita i no deixar que es qualli la gelatina del tot. La dissolució amb aigua també ajuda.

24.
tartaletes crema fruita xocolata pas26

Trobat el punt màxim de fred sense que qualli la gelatina, banyarem primer uns grans de raïm.

25.
tartaletes crema fruita xocolata pas27

... unes maduixes tallades per la meitat i ho anirem deixant tot a sobre d'un full de paper (no absorbent).

26.
tartaletes crema fruita xocolata pas28

... unes tires de pinya natural...

27.
tartaletes crema fruita xocolata pas29

... les maduixetes, oi que queden maques?

28.
tartaletes crema fruita xocolata pas30

Deixarem que qualli... no cal nevera... a no ser que faci molta calor.

29.
tartaletes crema fruita xocolata pas31

Vinga que ja queda menys. Ara hem de completar el farciment de les tartaletes amb més crema pastissera.

30.
tartaletes crema fruita xocolata pas32

Utilitzeu una paletina... acostumeu-vos-hi i amb el temps em donareu la raó.

31.
tartaletes crema fruita xocolata pas33

He decidit de cremar la crema de tres tartaletes... que sempre dóna un atractiu especial.

32.
tartaletes crema fruita xocolata pas34

Una mica de sucre... i ben cremadet.

33.
tartaletes crema fruita xocolata pas35

Ho podeu amb una pala de cremar o amb un bufador d'aquests de cuina que estan tant de moda.

34.
tartaletes crema fruita xocolata pas36

Oi que fan ganes de tastar-les, ja?

35.
tartaletes crema fruita xocolata pas37

Ara, pintem amb gelatina de poma totes les tartaletes.

36.
tartaletes crema fruita xocolata pas38

I les comencem a decorar amb les fruites que tenim preparades...

37.
tartaletes crema fruita xocolata pas39

... fer-ho més o menys... això ja depèn de la creativitat que tingui cadascú.

38.
tartaletes crema fruita xocolata pas40

Ara recuperem les fruites banyades amb la ganache.

39.
tartaletes crema fruita xocolata pas41

... i acabem la safata. Ja està, nanos.

40.
tartaletes crema fruita xocolata pas42

Tenim unes de crema cremada... on he posat una làmina de xocolata i tres boletes decoratives.

41.
tartaletes crema fruita xocolata pas43

En la de kiwi he optat per incorporar la pruna banyada... que ha quedat força bé.

42.
tartaletes crema fruita xocolata pas44

En una altra, una combinació de maduixa, raïm i més pruna.

43.
tartaletes crema fruita xocolata pas45

I finalment una amb la pinya i la maduixa banyada.

44.
tartaletes crema fruita xocolata pas46

Les heu de reservar en nevera...

45.
tartaletes crema fruita xocolata pas47

... i no les guardeu més de tres dies a la nevera. Recordeu que estem treballant amb ou.

46.
tartaletes crema fruita xocolata pas48

Acompanyeu la safata amb un bon cava molt molt fred. I a gaudir-ho amb la família i/o amics... eh?

47.
tartaletes crema fruita xocolata pas49

Bon profit!