Ah!.. qué teniu convidats a dinar?... feu unes tartaletes de crema que no fallen mai. La crema pastissera acostuma a agradar molt, encara que no li agradi a tothom. Un postre que tingui crema cremada... sempre entre per la vista... i se'ns fa la boca aigua.

El mateix passa amb la xocolata. Són d'aquelles debilitats que té l'ésser humà. Us explicaré com, de forma molt senzillota, podeu fer unes postres molt "resultones". No us perdeu la recepta de "Tartaletes de crema amb fruita i xocolata". Som-hi!

 

Ingredients

(per a 12 tartaletes)

1 planxa de pasta brisa

crema pastissera (recepta de mig litre de llet)

gelatina en fred 

fruita variada

decoració al gust

Preparació
1.
tartaletes crema pas1

Primer de res haurem de tenir feta la crema amb antel·lació (una hora com a mínim). A continuació, agafarem una planxa de pasta brisa i el motlle addient.

2.
tartaletes crema pas2

Tallarem rodones que encaixin amb la mida del nostre motlle.

3.
tartaletes crema pas3

I folrem el motlle amb paciència.

4.
tartaletes crema pas4

Traiem la crema de la nevera que ja la teníem feta prèviament. La remenem una mica.

5.
tartaletes crema pas5

Ara omplirem les tartaletes amb crema però només fins la meitat. Després veureu per què.

6.
tartaletes crema pas6

Genial, preparem el forn...

7.
tartaletes crema pas7

... a 190 graus... uns 15-20 minuts... fins que veieu que la pasta brisa està cuita (fosqueta).

8.
tartaletes crema pas8

Mentre es couen, anirem preparant la resta d'ingredients. Avui utilitzaré una gelatina de pastisseria en fred. No s'ha d'escalfar. Només s'ha d'untar directament.

9.
tartaletes crema pas9

Està força bé, per què el pot és de mig quilo...

10.
tartaletes crema pas10

... i després es pot tapar i conservar a la nevera.

11.
tartaletes crema pas11

Com sempre, l'he comprat en el meu distribuidor de productes pastissers habitual.

12.
tartaletes crema pas12
13.
tartaletes crema pas13

... un truc?... amb un got que tingui la mida de les tartaletes apreteu els "petit-fours" i els fareu més gran.

14.
tartaletes crema pas14

Sembla que ja les tenim cuites.

15.
tartaletes crema pas15

Veureu que són molt fàcils de desenmotllar.

16.
tartaletes crema pas16

La tartaleta hi cap perfectament en els nostres "petit-fours".

17.
tartaletes crema pas17

Ja fan bona pinta...

18.
tartaletes crema pas18

... però ara les hem de decorar.

19.
tartaletes crema pas19

Ho prepararem tot... i esperem a que estiguin fredes les tartaletes.

20.
tartaletes crema pas20

En aquest moment, acabarem d'omplir la tartaleta amb crema pastissera.

21.
tartaletes crema pas21

I ara només heu de posar fruita per sobre i pintar-les amb gelatina. Però us explicaré el que m'ha passat. Jo no estic exempte de trobar-me amb problemes i tampoc s'han d'amagar. La realitat sempre és capriciosa.

Resulta que he comprat unes fruites vermelles congelades, ja que són fruites difícils de trobar. Doncs bé, a l'estar congelades... tenen molta aigua. Tot i estar totalment descongelades... al tenir contacte amb la crema... han començat a regalimar el proper colorant natural que tenen... i clar, la presentació queda horrorosa. Hem de saber rectificar a temps i trobar sol·lucions alternatives. Total, que he descartat l'ús de les fruites vermelles. Això no passa si són fruites naturals.

22.
tartaletes crema pas22
23.
tartaletes crema pas23

Fuas, quina pinta!

24.
tartaletes crema pas24

Les anirem col·locant en "petit-fours"...

25.
tartaletes crema pas25

... per poder servir-les juntes...

26.
tartaletes crema pas26

Molen, eh?

27.
tartaletes crema pas27

He deixat aquestes amb una sola fruita vermell i una mica de crocant (per tapar la decoloració).

28.
tartaletes crema pas28

I unes altres les farem amb granillo de xocolata. Aquestes eren les que havien "destenyit" tant. Tranquils, els convidats ni ho notaran, je, je.

29.
tartaletes crema pas29

Decorem amb una fulla de menta.

30.
tartaletes crema pas30

Les de crema les podem servir amb un "barquillo" d'aquests que venen o amb mitja neula.

31.
tartaletes crema pas31

I les de xocolata, les decoraré amb un "barquillo" de xocolata i una mica de cacao en pols.

32.
tartaletes crema pas32

Total, que han quedat fabuloses, titots.

33.
tartaletes crema pas33

Serviu-les amb un bon cava super fresquet. De cara al proper estiu, quan sigui temporada de fruites vermelles, en faré... amb maduixes, kiwi, pinya, etc... Bon Profit!