Ah!.. qué teniu convidats a dinar?... feu unes tartaletes de crema que no fallen mai. La crema pastissera acostuma a agradar molt, encara que no li agradi a tothom. Un postre que tingui crema cremada... sempre entre per la vista... i se'ns fa la boca aigua.
El mateix passa amb la xocolata. Són d'aquelles debilitats que té l'ésser humà. Us explicaré com, de forma molt senzillota, podeu fer unes postres molt "resultones". No us perdeu la recepta de "Tartaletes de crema amb fruita i xocolata". Som-hi!
(per a 12 tartaletes)
1 planxa de pasta brisa
crema pastissera (recepta de mig litre de llet)
gelatina en fred
fruita variada
decoració al gust
![tartaletes crema pas1 tartaletes crema pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/67/30/tartaletes-crema-pas1.jpeg)
Primer de res haurem de tenir feta la crema amb antel·lació (una hora com a mínim). A continuació, agafarem una planxa de pasta brisa i el motlle addient.
![tartaletes crema pas2 tartaletes crema pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/67/54/tartaletes-crema-pas2.jpeg)
Tallarem rodones que encaixin amb la mida del nostre motlle.
![tartaletes crema pas3 tartaletes crema pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/67/78/tartaletes-crema-pas3.jpeg)
I folrem el motlle amb paciència.
![tartaletes crema pas4 tartaletes crema pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/68/02/tartaletes-crema-pas4.jpeg)
Traiem la crema de la nevera que ja la teníem feta prèviament. La remenem una mica.
![tartaletes crema pas5 tartaletes crema pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/68/26/tartaletes-crema-pas5.jpeg)
Ara omplirem les tartaletes amb crema però només fins la meitat. Després veureu per què.
![tartaletes crema pas6 tartaletes crema pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/68/68/tartaletes-crema-pas6.jpeg)
Genial, preparem el forn...
![tartaletes crema pas7 tartaletes crema pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/69/04/tartaletes-crema-pas7.jpeg)
... a 190 graus... uns 15-20 minuts... fins que veieu que la pasta brisa està cuita (fosqueta).
![tartaletes crema pas8 tartaletes crema pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/69/31/tartaletes-crema-pas8.jpeg)
Mentre es couen, anirem preparant la resta d'ingredients. Avui utilitzaré una gelatina de pastisseria en fred. No s'ha d'escalfar. Només s'ha d'untar directament.
![tartaletes crema pas9 tartaletes crema pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/69/55/tartaletes-crema-pas9.jpeg)
Està força bé, per què el pot és de mig quilo...
![tartaletes crema pas10 tartaletes crema pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/69/79/tartaletes-crema-pas10.jpeg)
... i després es pot tapar i conservar a la nevera.
![tartaletes crema pas11 tartaletes crema pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/70/03/tartaletes-crema-pas11.jpeg)
Com sempre, l'he comprat en el meu distribuidor de productes pastissers habitual.
![tartaletes crema pas12 tartaletes crema pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/70/72/tartaletes-crema-pas12.jpeg)
![tartaletes crema pas13 tartaletes crema pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/71/35/tartaletes-crema-pas13.jpeg)
... un truc?... amb un got que tingui la mida de les tartaletes apreteu els "petit-fours" i els fareu més gran.
![tartaletes crema pas14 tartaletes crema pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/72/01/tartaletes-crema-pas14.jpeg)
Sembla que ja les tenim cuites.
![tartaletes crema pas15 tartaletes crema pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/72/25/tartaletes-crema-pas15.jpeg)
Veureu que són molt fàcils de desenmotllar.
![tartaletes crema pas16 tartaletes crema pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/72/64/tartaletes-crema-pas16.jpeg)
La tartaleta hi cap perfectament en els nostres "petit-fours".
![tartaletes crema pas17 tartaletes crema pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/73/15/tartaletes-crema-pas17.jpeg)
Ja fan bona pinta...
![tartaletes crema pas18 tartaletes crema pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/73/39/tartaletes-crema-pas18.jpeg)
... però ara les hem de decorar.
![tartaletes crema pas19 tartaletes crema pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/73/66/tartaletes-crema-pas19.jpeg)
Ho prepararem tot... i esperem a que estiguin fredes les tartaletes.
![tartaletes crema pas20 tartaletes crema pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/74/29/tartaletes-crema-pas20.jpeg)
En aquest moment, acabarem d'omplir la tartaleta amb crema pastissera.
![tartaletes crema pas21 tartaletes crema pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/74/53/tartaletes-crema-pas21.jpeg)
I ara només heu de posar fruita per sobre i pintar-les amb gelatina. Però us explicaré el que m'ha passat. Jo no estic exempte de trobar-me amb problemes i tampoc s'han d'amagar. La realitat sempre és capriciosa.
Resulta que he comprat unes fruites vermelles congelades, ja que són fruites difícils de trobar. Doncs bé, a l'estar congelades... tenen molta aigua. Tot i estar totalment descongelades... al tenir contacte amb la crema... han començat a regalimar el proper colorant natural que tenen... i clar, la presentació queda horrorosa. Hem de saber rectificar a temps i trobar sol·lucions alternatives. Total, que he descartat l'ús de les fruites vermelles. Això no passa si són fruites naturals.
![tartaletes crema pas22 tartaletes crema pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/74/77/tartaletes-crema-pas22.jpeg)
![tartaletes crema pas23 tartaletes crema pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/75/43/tartaletes-crema-pas23.jpeg)
Fuas, quina pinta!
![tartaletes crema pas24 tartaletes crema pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/75/67/tartaletes-crema-pas24.jpeg)
Les anirem col·locant en "petit-fours"...
![tartaletes crema pas25 tartaletes crema pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/75/91/tartaletes-crema-pas25.jpeg)
... per poder servir-les juntes...
![tartaletes crema pas26 tartaletes crema pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/76/15/tartaletes-crema-pas26.jpeg)
Molen, eh?
![tartaletes crema pas27 tartaletes crema pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/76/39/tartaletes-crema-pas27.jpeg)
He deixat aquestes amb una sola fruita vermell i una mica de crocant (per tapar la decoloració).
![tartaletes crema pas28 tartaletes crema pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/76/63/tartaletes-crema-pas28.jpeg)
I unes altres les farem amb granillo de xocolata. Aquestes eren les que havien "destenyit" tant. Tranquils, els convidats ni ho notaran, je, je.
![tartaletes crema pas29 tartaletes crema pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/76/87/tartaletes-crema-pas29.jpeg)
Decorem amb una fulla de menta.
![tartaletes crema pas30 tartaletes crema pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/77/11/tartaletes-crema-pas30.jpeg)
Les de crema les podem servir amb un "barquillo" d'aquests que venen o amb mitja neula.
![tartaletes crema pas31 tartaletes crema pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/77/80/tartaletes-crema-pas31.jpeg)
I les de xocolata, les decoraré amb un "barquillo" de xocolata i una mica de cacao en pols.
![tartaletes crema pas32 tartaletes crema pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/78/16/tartaletes-crema-pas32.jpeg)
Total, que han quedat fabuloses, titots.
![tartaletes crema pas33 tartaletes crema pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/92/78/40/tartaletes-crema-pas33.jpeg)
Serviu-les amb un bon cava super fresquet. De cara al proper estiu, quan sigui temporada de fruites vermelles, en faré... amb maduixes, kiwi, pinya, etc... Bon Profit!