Recepta d'allò més saludable. Fàcil d'executar i refrescant per als dies de més calor. Una meravella per al paladar també. Com veuràs, et proposem amanir-ho amb una vinagreta feta amb oli d'alvocat, però pots utilitzar oli d'oliva extra verge també. Som-hi!

Ingredients
  • 1 alvocat al punt de madur
  • 200 g salmó fumat
  • Suc de mitja llimona
  • Cibulet
  • Sal en escates

Per fer la vinagreta:

  • 2 parts d'oli d'alvocat
  • 1 part de vinagre
  • Suc de mitja llimona
  • Pebre negre
  • Sal
Preparació
1.
IMG 8005

Parteix l'alvocat.

2.
IMG 8008

Talla'l a daus en un bol.

3.
IMG 8010

De seguida, afegeix-hi el suc de llimona per evitar que s'oxidi i es posi negra.

4.
IMG 8013

També li pots deixar la llavor mentrestant.

5.
IMG 8015

Ara prepara la vinagreta. Si no tens oli d'alvocat, doncs oli d'oliva.

6.
IMG 8016

Posa dues parts d'oli en un pot que es pugui tancar.

7.
IMG 8022

1 part de vinagre, que pot ser de Mòdena, poma o Xerés.

8.
IMG 8023

Un raig de suc de llimona.

9.
IMG 8030

Sal.

10.
IMG 8031

I pebre negre.

11.
IMG 8036

I ara tapa el pot i sacseja'l una estona fins que quedi emulsionada la barreja.

12.
IMG 8043

Talla el salmó a daus.

13.
IMG 8048

Barreja el salmó amb l'alvocat.

14.
IMG 8050

Posa-hi una mica de vinagreta.

15.
IMG 8053

I, amb molta cura, remena-ho.

16.
IMG 8093

Ja només queda servir-ho.

17.
IMG 8096

Una mica de cibulet per sobre i sal en escates.

18.
IMG 8100

Bon profit!