Recepta d'allò més saludable. Fàcil d'executar i refrescant per als dies de més calor. Una meravella per al paladar també. Com veuràs, et proposem amanir-ho amb una vinagreta feta amb oli d'alvocat, però pots utilitzar oli d'oliva extra verge també. Som-hi!
- 1 alvocat al punt de madur
- 200 g salmó fumat
- Suc de mitja llimona
- Cibulet
- Sal en escates
Per fer la vinagreta:
- 2 parts d'oli d'alvocat
- 1 part de vinagre
- Suc de mitja llimona
- Pebre negre
- Sal
![IMG 8005 IMG 8005](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/90/27/img-8005.jpeg)
Parteix l'alvocat.
![IMG 8008 IMG 8008](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/90/54/img-8008.jpeg)
Talla'l a daus en un bol.
![IMG 8010 IMG 8010](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/90/81/img-8010.jpeg)
De seguida, afegeix-hi el suc de llimona per evitar que s'oxidi i es posi negra.
![IMG 8013 IMG 8013](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/91/08/img-8013.jpeg)
També li pots deixar la llavor mentrestant.
![IMG 8015 IMG 8015](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/92/19/img-8015.jpeg)
Ara prepara la vinagreta. Si no tens oli d'alvocat, doncs oli d'oliva.
![IMG 8016 IMG 8016](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/92/88/img-8016.jpeg)
Posa dues parts d'oli en un pot que es pugui tancar.
![IMG 8022 IMG 8022](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/93/27/img-8022.jpeg)
1 part de vinagre, que pot ser de Mòdena, poma o Xerés.
![IMG 8023 IMG 8023](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/93/96/img-8023.jpeg)
Un raig de suc de llimona.
![IMG 8030 IMG 8030](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/94/53/img-8030.jpeg)
Sal.
![IMG 8031 IMG 8031](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/95/01/img-8031.jpeg)
I pebre negre.
![IMG 8036 IMG 8036](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/95/28/img-8036.jpeg)
I ara tapa el pot i sacseja'l una estona fins que quedi emulsionada la barreja.
![IMG 8043 IMG 8043](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/95/97/img-8043.jpeg)
Talla el salmó a daus.
![IMG 8048 IMG 8048](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/96/24/img-8048.jpeg)
Barreja el salmó amb l'alvocat.
![IMG 8050 IMG 8050](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/96/51/img-8050.jpeg)
Posa-hi una mica de vinagreta.
![IMG 8053 IMG 8053](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/96/78/img-8053.jpeg)
I, amb molta cura, remena-ho.
![IMG 8093 IMG 8093](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/97/05/img-8093.jpeg)
Ja només queda servir-ho.
![IMG 8096 IMG 8096](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/97/32/img-8096.jpeg)
Una mica de cibulet per sobre i sal en escates.
![IMG 8100 IMG 8100](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/79/97/59/img-8100.jpeg)
Bon profit!