Recepta d'allò més saludable. Fàcil d'executar i refrescant per als dies de més calor. Una meravella per al paladar també. Com veuràs, et proposem amanir-ho amb una vinagreta feta amb oli d'alvocat, però pots utilitzar oli d'oliva extra verge també. Som-hi!

Ingredients
  • 1 alvocat al punt de madur
  • 200 g salmó fumat
  • Suc de mitja llimona
  • Cibulet
  • Sal en escates

Per fer la vinagreta:

  • 2 parts d'oli d'alvocat
  • 1 part de vinagre
  • Suc de mitja llimona
  • Pebre negre
  • Sal
Preparació
1.

Parteix l'alvocat.

2.

Talla'l a daus en un bol.

3.

De seguida, afegeix-hi el suc de llimona per evitar que s'oxidi i es posi negra.

4.

També li pots deixar la llavor mentrestant.

5.

Ara prepara la vinagreta. Si no tens oli d'alvocat, doncs oli d'oliva.

6.

Posa dues parts d'oli en un pot que es pugui tancar.

7.

1 part de vinagre, que pot ser de Mòdena, poma o Xerés.

8.

Un raig de suc de llimona.

9.

Sal.

10.

I pebre negre.

11.

I ara tapa el pot i sacseja'l una estona fins que quedi emulsionada la barreja.

12.

Talla el salmó a daus.

13.

Barreja el salmó amb l'alvocat.

14.

Posa-hi una mica de vinagreta.

15.

I, amb molta cura, remena-ho.

16.

Ja només queda servir-ho.

17.

Una mica de cibulet per sobre i sal en escates.

18.

Bon profit!