Poques coses es gaudeixen més durant un vermut que d'unes tellerines fresques, grosses i sense sorra, saltades amb una mica d'all i julivert, eh? Com veureu, no s'hi posa sal, ja que per extreure'n la sorra les tindrem una bona estona submergides en aigua amb abundant sal. A part que ja són saladetes de per si, pel seu contingut en aigua marina. Aquest plat és d'aquelles coses que no pots parar de menjar, com les pipes, eh?

Ingredients

600 g tellerines

2 grans d'all

Julivert fresc

Oli

Variants:

- S'hi pot posar farina juntament amb l'all i julivert: deixeu-la coure un moment i, a continuació, tireu-hi vi blanc i deixeu-lo reduir

Preparació
1.
tellerines all julivert pas1

Renteu les tellerines i submergiu-les en aigua amb abundant sal (un puny) durant un mínim de 30 minuts. Si és una horeta millor.

2.
tellerines all julivert pas2

Aquestes en concret tenen una bona mida. 

3.
tellerines all julivert pas3

Piqueu un parell de grans d'all amb una mica de julivert fresc.

4.
tellerines all julivert pas4

Un cop passat el temps per extreure la sorra (no sempre eficaç del tot), les rentarem de nou.

5.
tellerines all julivert pas5

I les reservarem.

6.
tellerines all julivert pas6

Escalfeu una mica d'oli en una paella. Afegiu de seguida l'all i julivert.

7.
tellerines all julivert pas7

Quan comenci a agafar un mínim de color, incorporeu les tellerines.

8.
tellerines all julivert pas8

Amb el foc viu, doneu-les unes voltes i...

9.
tellerines all julivert pas9

... les tapeu, que es facin al vapor.

10.
tellerines all julivert pas10

En 2 o 3 minuts estaran totes obertes.

11.
tellerines all julivert pas11

Serviu-los immediatament, ben calentes.

12.
tellerines all julivert pas12

Que bones són!

13.
tellerines all julivert pas13

Podeu sucar-hi pa al final, eh? Bon Profit!