Poques coses es gaudeixen més durant un vermut que d'unes tellerines fresques, grosses i sense sorra, saltades amb una mica d'all i julivert, eh? Com veureu, no s'hi posa sal, ja que per extreure'n la sorra les tindrem una bona estona submergides en aigua amb abundant sal. A part que ja són saladetes de per si, pel seu contingut en aigua marina. Aquest plat és d'aquelles coses que no pots parar de menjar, com les pipes, eh?
600 g tellerines
2 grans d'all
Julivert fresc
Oli
Variants:
- S'hi pot posar farina juntament amb l'all i julivert: deixeu-la coure un moment i, a continuació, tireu-hi vi blanc i deixeu-lo reduir
Renteu les tellerines i submergiu-les en aigua amb abundant sal (un puny) durant un mínim de 30 minuts. Si és una horeta millor.
Aquestes en concret tenen una bona mida.
Piqueu un parell de grans d'all amb una mica de julivert fresc.
Un cop passat el temps per extreure la sorra (no sempre eficaç del tot), les rentarem de nou.
I les reservarem.
Escalfeu una mica d'oli en una paella. Afegiu de seguida l'all i julivert.
Quan comenci a agafar un mínim de color, incorporeu les tellerines.
Amb el foc viu, doneu-les unes voltes i...
... les tapeu, que es facin al vapor.
En 2 o 3 minuts estaran totes obertes.
Serviu-los immediatament, ben calentes.
Que bones són!
Podeu sucar-hi pa al final, eh? Bon Profit!