La tempura, al cap i a la fi, no és més que un arrebossat de farines amb aigua en comptes d'ou. Jo he utilitzat el preparat de la marca "Santa Rita", que ja incorpora la sal i una mica de llevat químic per afavorir que quedi més cruixent. Com fem l'aroma de gambes? De vegades els noms dels plats queden molt macos, però la realitat és ben senzilla. Aquest és un d'aquells plats que fas per aprofitar un ingredient sobrant. En aquesta ocasió, l'oli de fregir unes gambes vermelles. I la veritat és que és una llàstima haver de tirar segons quines coses, eh?
Total, que he fet una tempura, però l'he fregit en aquest oli de gambes. D'aquí que tingui un color més fosquet... més similar a un arrebossat tradicional.
300 ml aigua freda
230 g preparat de tempura Santa Rita
oli de fregir gambes vermelles
verdures variades (carbassó, pastanaga, pebrot verd i vermell, ceba, etc.)
salsa de soja
Variants:
Podeu incorporar a la tempura unes gambes pelades o sípia tallada a tires.
Com us he explicat, tenia un oli de fregir aquestes gambes i l'he volgut aprofitar. I perquè ja no tenia gambes, perquè el seu és fer-les també en tempura.
Tallem i rentem bé tota la verdura que vulguem utilitzar. Fem-ho tot a tires fàcilment consumibles.
Ja podem posar l'oli a escalfar. Com us he comentat, utilitzaré un preparat per a tempures de la marca Santa Rita.
Tirem els 300 g d'aigua freda de la nevera.
Afegim dues terceres parts de preparat... i remenem bé amb una vareta. Un cop dissolt, afegim la resta i seguim remenant.
Ens ha de quedar una textura cremosa i sense grumolls.
Amb l'oli ben calent... ja podem anar banyant les peces de verdura...
... a poc a poc...
... i les anem fregint a poc a poc... que tinguin espai (no les amuntegueu).
Quan tinguin un bon coloret (uns 2 minuts aprox.) les podeu anar reservant en un paper absorbent.
I ja les podrem servir... calentes millor que fredes.
... ummmm...
Podeu tirar un bon raig de salsa de soja per sobre...
... és el toc final que les faran més desitjables.
I això és tot. Però no abuseu dels fregits, eh? Bon Profit!