La tempura, al cap i a la fi, no és més que un arrebossat de farines amb aigua en comptes d'ou. Jo he utilitzat el preparat de la marca "Santa Rita", que ja incorpora la sal i una mica de llevat químic per afavorir que quedi més cruixent. Com fem l'aroma de gambes? De vegades els noms dels plats queden molt macos, però la realitat és ben senzilla. Aquest és un d'aquells plats que fas per aprofitar un ingredient sobrant. En aquesta ocasió, l'oli de fregir unes gambes vermelles. I la veritat és que és una llàstima haver de tirar segons quines coses, eh?

Total, que he fet una tempura, però l'he fregit en aquest oli de gambes. D'aquí que tingui un color més fosquet... més similar a un arrebossat tradicional.

Ingredients

300 ml aigua freda

230 g preparat de tempura Santa Rita

oli de fregir gambes vermelles

verdures variades (carbassó, pastanaga, pebrot verd i vermell, ceba, etc.)

salsa de soja

Variants:

Podeu incorporar a la tempura unes gambes pelades o sípia tallada a tires.

Preparació
1.
tempura verdures aroma gambes pas1

Com us he explicat, tenia un oli de fregir aquestes gambes i l'he volgut aprofitar. I perquè ja no tenia gambes, perquè el seu és fer-les també en tempura.

2.
tempura verdures aroma gambes pas2

Tallem i rentem bé tota la verdura que vulguem utilitzar. Fem-ho tot a tires fàcilment consumibles.

3.
tempura verdures aroma gambes pas3

Ja podem posar l'oli a escalfar. Com us he comentat, utilitzaré un preparat per a tempures de la marca Santa Rita.

4.
tempura verdures aroma gambes pas4

Tirem els 300 g d'aigua freda de la nevera.

5.
tempura verdures aroma gambes pas5

Afegim dues terceres parts de preparat... i remenem bé amb una vareta. Un cop dissolt, afegim la resta i seguim remenant.

6.
tempura verdures aroma gambes pas6

Ens ha de quedar una textura cremosa i sense grumolls.

7.
tempura verdures aroma gambes pas7

Amb l'oli ben calent... ja podem anar banyant les peces de verdura...

8.
tempura verdures aroma gambes pas8

... a poc a poc...

9.
tempura verdures aroma gambes pas9

... i les anem fregint a poc a poc... que tinguin espai (no les amuntegueu).

10.
tempura verdures aroma gambes pas10

Quan tinguin un bon coloret (uns 2 minuts aprox.) les podeu anar reservant en un paper absorbent.

11.
tempura verdures aroma gambes pas11

 I ja les podrem servir... calentes millor que fredes.

12.
tempura verdures aroma gambes pas12

... ummmm...

13.
tempura verdures aroma gambes pas13

Podeu tirar un bon raig de salsa de soja per sobre...

14.
tempura verdures aroma gambes pas14

... és el toc final que les faran més desitjables.

15.
tempura verdures aroma gambes pas15

I això és tot. Però no abuseu dels fregits, eh? Bon Profit!