Avui he aprofitat uns pinxos moruns que ja tenia preparats en adob de Ras el Hanout per a presentar un plat amb una mica d'arròs salvatge, que m'agrada molt. De fet és una barreja de tres arrossos salvatges.

Espero que us agradi.

Ingredients

250 gr. barreja d'arrossos salvatges  

1/2 ceba  

50 gr. ceps  

300 gr. de pinxitos moruns  

oli d'oliva  

sal

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients. Utilitzaré una mescla d'arrossos salvatges Bionut.

2.

En una paella escalfarem una mica d'oli d'oliva.

3.

Mentrestant, anirem picant la ceba i una mica de julivert. Farem un oli de julivert per a decorar el plat.

4.
5.

Ja teníem una olla amb aigua, sal i una mica d'oli a escalfar... i al bullir, hem incorporat l'arròs. Penseu que necessitaràn uns 25 minuts de cocció.

6.

Picarem els ceps, que ja els tenim hidratats.

7.

En una paella amb una mica d'oli, fregirem la ceba picada.

8.

A aquesta ceba, li podem tirar un parell de cullerades de l'oli d'adobar els pinxitos.

9.

Quan la ceba estigui daurada, incorporem els ceps.

10.

Els saltarem una mica, un parell de minuts.

11.

Mentre, ja podem treure els pintxos de la nevera, per què es vagin temperant. Si voleu més gust d'espècies o de picant, és el moment de posar-hi, barrejar-ho i deixar-ho reposar uns 10 minuts.

12.

He fet un oli de julivert, picant una mica de julivert i sal. Li tirarem un xorret al sofregit.

13.

Ara ja podem saltar l'arròs i barrejar-ho tot plegat.

14.

En un altre paella, anirem fent els pinxitos.

15.

Avui utilitzarem aquest motlle metàlic per emplatar.

16.

Anem posant arròs en el centre del plat... i presionant cada capa.

17.

Traiem el motlle.

18.

Decorem amb uns pinxitos... i ho reguem tot amb aquest oli de julivert.

19.

Ja ho tenim.

20.

Què us sembla?

21.

Pel meu gust, els pinxitos han de d'estar ben torradets... gairebé cruixents.

22.

Bo de debò.

23.

Bon profit!