A l'estiu, en especial els dies de forta calor, bé molt de gust dinar plats freds. Si us agraden les preparacions fredes amb patata, la recepta d'avui us encantarà i elevarà el tradicional braç de patata i tonyina amb allioli a un nivell de sofisticació màxim. Vaja, que quedareu molt bé amb els vostres convidats!.

La preparació és una mica laboriosa (tampoc massa) però molt senzilla alhora. A més, serà una bona excusa per introduir els nens i les nenes a la cuina.

Us recomanaria fer aquesta recepta unes hores abans de consumir-la, el mateix dia de bon matí o, fins i tot, la nit anterior. Cal que reposi a la nevera i estigui ben freda al servir-la.

Som-hi!

 

Ingredients

2 patates grans

2 potes de pop cuit

6-8 gambes salades x persona

pebre vermell (dolç o picant)

1/2 ceba tendra trinxada 

oli d'oliva verge extra

sal en escates 

 

Per fer l'allioli:

oli d'oliva suau

3 grans d'all negre

1 gra d'all normal

unes gotes de suc de llimona

1 ou

sal

Variants:

- Podeu afegir-hi olives i anxoves

- Es pot incorporar un ou dur trinxat 

- Es poden utilitzar gambes fresques, marcant-les a la planxa i utilitzar els caps i les pells per fer un brou on coure les patates

- Si el pop s'ha de coure, podeu aprofitar l'aigua per coure les patates també

 

Preparació
1.
IMG 1419

Primer de tot, peleu i talleu les patates a trossos. Poseu-les a bullir.

2.
IMG 1490

Mentre es fan les patates, prepareu la resta d'ingredients. Ara li toca al pop.

3.
IMG 1493

I talleu-lo a rodanxes. Algunes més grosses per decorar el plat i la resta més trinxat per barrejar amb les patates.

4.
IMG 1451

Prepareu també les gambes salades.

5.
IMG 1456

Peleu entre 6-10 gambes salades per persona. Reserveu un parell per decorar el plat i la resta talleu-les per la meitat per barrejar-les amb la patata.

6.
IMG 1483

Ara, prepareu l'allioli. El podreu trobar en qualsevol botiga especialitzada, sobretot en botigues de venda de llegums. 

7.
IMG 1487

El seu sabor és intens i perfumat, també més dolç que el de l'all normal i gairebé no pica. És per això que li afegim una mica d'all normal per garantir el picant esperat d'un allioli suau.

8.
IMG 1497

Poseu l'oli, l'ou, els alls, unes gotes de llimona i una mica de sal en un bol per triturar i emulsioneu la barreja.

9.
IMG 1500

Us quedarà una maionesa amb all i punts negres, més fosca, amb tons marrons. Reserveu l'allioli a la nevera, ben tapat.

10.
IMG 1438

Quan les patates siguin ben cuites, les escorreu i les deixeu refredar.

11.
IMG 1474

Aixafeu bé totes les patates, les saleu, les empebreu i li tireu una mica de pebre vermell (dolç o picant).

12.
IMG 1417

Ara, trinxeu mitja ceba tendra.

13.
IMG 1507

En un bol, poseu la patata, les gambes, el pop i la ceba.

14.
IMG 1512

Afegiu-hi una bona quantitat d'allioli, reservant una part per decorar el plat.

15.
IMG 1514

I ho barregeu. Deixeu refredar a la nevera aquesta barreja ben tapada, fins al moment de consumir-la.

16.
IMG 1530

Prepareu cada plat amb un motlle. 

17.
IMG 1535

Cobriu-ho amb allioli.

18.
IMG 1536

Decoreu amb rodanxes maques de pop i gambes.

19.
IMG 1546

I per acabar, tireu per sobre un polsim de pebre vermell, sal en escates i un raig d'oli d'oliva verge extra.

20.
IMG 1582

Espectacular a la taula!

21.
IMG 1591

I espectacular en boca! No us ho podeu perdre!

22.
IMG 1613

I finalment us deixo una decoració alternativa, amb anxoves i olives. Bon profit!