A l'estiu, en especial els dies de forta calor, bé molt de gust dinar plats freds. Si us agraden les preparacions fredes amb patata, la recepta d'avui us encantarà i elevarà el tradicional braç de patata i tonyina amb allioli a un nivell de sofisticació màxim. Vaja, que quedareu molt bé amb els vostres convidats!.

La preparació és una mica laboriosa (tampoc massa) però molt senzilla alhora. A més, serà una bona excusa per introduir els nens i les nenes a la cuina.

Us recomanaria fer aquesta recepta unes hores abans de consumir-la, el mateix dia de bon matí o, fins i tot, la nit anterior. Cal que reposi a la nevera i estigui ben freda al servir-la.

Som-hi!

 

Ingredients

2 patates grans

2 potes de pop cuit

6-8 gambes salades x persona

pebre vermell (dolç o picant)

1/2 ceba tendra trinxada 

oli d'oliva verge extra

sal en escates 

 

Per fer l'allioli:

oli d'oliva suau

3 grans d'all negre

1 gra d'all normal

unes gotes de suc de llimona

1 ou

sal

Variants:

- Podeu afegir-hi olives i anxoves

- Es pot incorporar un ou dur trinxat 

- Es poden utilitzar gambes fresques, marcant-les a la planxa i utilitzar els caps i les pells per fer un brou on coure les patates

- Si el pop s'ha de coure, podeu aprofitar l'aigua per coure les patates també

 

Preparació
1.

Primer de tot, peleu i talleu les patates a trossos. Poseu-les a bullir.

2.

Mentre es fan les patates, prepareu la resta d'ingredients. Ara li toca al pop.

3.

I talleu-lo a rodanxes. Algunes més grosses per decorar el plat i la resta més trinxat per barrejar amb les patates.

4.

Prepareu també les gambes salades.

5.

Peleu entre 6-10 gambes salades per persona. Reserveu un parell per decorar el plat i la resta talleu-les per la meitat per barrejar-les amb la patata.

6.

Ara, prepareu l'allioli. El podreu trobar en qualsevol botiga especialitzada, sobretot en botigues de venda de llegums. 

7.

El seu sabor és intens i perfumat, també més dolç que el de l'all normal i gairebé no pica. És per això que li afegim una mica d'all normal per garantir el picant esperat d'un allioli suau.

8.

Poseu l'oli, l'ou, els alls, unes gotes de llimona i una mica de sal en un bol per triturar i emulsioneu la barreja.

9.

Us quedarà una maionesa amb all i punts negres, més fosca, amb tons marrons. Reserveu l'allioli a la nevera, ben tapat.

10.

Quan les patates siguin ben cuites, les escorreu i les deixeu refredar.

11.

Aixafeu bé totes les patates, les saleu, les empebreu i li tireu una mica de pebre vermell (dolç o picant).

12.

Ara, trinxeu mitja ceba tendra.

13.

En un bol, poseu la patata, les gambes, el pop i la ceba.

14.

Afegiu-hi una bona quantitat d'allioli, reservant una part per decorar el plat.

15.

I ho barregeu. Deixeu refredar a la nevera aquesta barreja ben tapada, fins al moment de consumir-la.

16.

Prepareu cada plat amb un motlle. 

17.

Cobriu-ho amb allioli.

18.

Decoreu amb rodanxes maques de pop i gambes.

19.

I per acabar, tireu per sobre un polsim de pebre vermell, sal en escates i un raig d'oli d'oliva verge extra.

20.

Espectacular a la taula!

21.

I espectacular en boca! No us ho podeu perdre!

22.

I finalment us deixo una decoració alternativa, amb anxoves i olives. Bon profit!