Ja hem vist com fer el clàssic Tiramisú. Avui us porto una variant molt interessant, d'aquelles que apassiona molta gent. Avui utilitzaré un excel·lent torró de coco i xocolata d'Agramunt. Com podreu observar, l’única aportació de sucre a la recepta és la que ja incorpora el mateix torró i us asseguro que és més que suficient. Per cert, notareu que no he incorporat les clares a la crema de mascarpone. És una versió diferent que, personalment, prefereixo. Som-hi!

Ingredients

100 g de torró de coco i xocolata

300 g de formatge mascarpone

2 rovells d'ou

100 ml de nata líquida

2 taps de Pinya Colada 

1 cafè

4 melindros

cacau en pols per decorar

Variants:

Podeu descartar la pinya colada i utilitzar directament rom

Podeu afegir les clares muntades a punt de neu i donar una major consistència, sobretot per servir en plat en comptes de copa o got.

Podeu afegir una mica de sucre al cafè

Podeu intercalar capes de cacau en pols també

Podeu fer-lo en una safata gran i quadrada o amb gots petits individuals

Podeu incorporar nata a la barreja de mascarpone i donar una textura més consistent

Es pot substituir el rom per Amaretto di Saronno

Hi ha versions amb nata muntada, però no les recomano. L'autèntic tiramisú no en porta.

Preparació
1.

Partirem d'una bona matèria primera, com ho són els Torrons Fèlix.

2.

Preparem la resta d'ingredients.

3.

M'agrada servir el tiramisú en copes individuals, però podeu fer-ho en gots o en una safata quadrada.

4.

Aboquem dos rovells d'ou en un bol...

5.

... i els batrem enèrgicament. No cal muntar-los, només donar-li una textura més oxigenada.

6.

A continuació, hi afegirem el formatge...

7.

... uns 300 g en total, aproximadament.

8.

Afegiu-hi també la nata líquida en aquest punt. Integreu bé la barreja.

9.

Ummm... és tan bo aquest torró!

10.

El picarem una mica prèviament...

11.

... i el barrejarem bé amb el formatge i els rovells.

12.

Afegiu-hi la pinya colada...

13.

... un parell de taps com aquest, encara que això va a gustos.

14.

Després de remenar-ho una estona us quedarà aquesta textura cremosa tan apetitosa.

15.

Feu un cafè expresso...

16.

... i aboqueu-lo en un plat fons.

17.

Agafem una cullerada de crema...

18.

... la posem dins la copa i l'escampem una mica.

19.

Suquem un melindro que hem tallat per la meitat amb el cafè... res, 3 segons...

20.

... i ho posem sobre la crema.

21.

A continuació hi afegim una nova capa de crema i ho escampem bé.

22.

Finalment, tirarem un polsim de cacau en pols a sobre...

23.

... i procureu no embrutar-ho tot!

24.

Ja el tenim a punt. Ara només li falta fred.

25.

Per evitar que agafi olors jo el tapo amb paper d'alumini i el reservo a la nevera fins al moment de servir.

26.

Per decorar, avui, he trobat aquesta fruita que no és gaire bona... però si força vistosa.

27.

Una caixa plena només costa 1 euro... i quedes com un rei. Obriu els physalis una mica.

28.

Decorem amb els physalis i una fulla de menta... i no calen més filigranes.

29.

Unes postres molt recomanables.

30.

Clar, les haureu d'acompanyar d'un cava ben fred.

31.

Bon profit!