Avui us presento unes postres excel.lents. Només us caldrà tenir comprats els ingredients, i si sou com jo, us podeu fer vosaltres mateixos els melindros prèviament. 

De formatges mascarpone podeu trobar el Galbani (massa líquid) i Zanetti (millor). Però jo aquesta recepta està feta amb Galbani i ha quedat extraordinari. Us puc assegurar que està molt bo, amb gust de cafè i gustet de rom, però tot molt suau, molt fi. Per cert, us recomano fer-vos vosaltres mateixos els melindros que no costa pas gens. Unes postres amb les que sempre quedareu bé.

Ingredients

20 melindros

500gr. formatge mascarpone

4 ous

4 cullerades grans de sucre (o edulcorant  si voleu rebaixar calories)

mig gotet de rom 

2 tasses de cafè (pot ser descafeïnat però sempre de màquina expresso)

 

Variants:

Podeu fer el tiramisú sense clares

Podeu afegir una mica de sucre al cafè

Podeu incorporar més rom al cafè també

Podeu intercalar capes de cacau en pols també

Podeu fer-lo en una safata gran i quadrada o amb gots petits individuals

Podeu incorporar nata a la barreja de mascarpone i donar una textura més consistent

Es pot substituir el rom per Amaretto di Saronno o combinar-los

Hi ha versions amb nata muntada, però no les recomano. L'autèntic tiramisú no en porta.

Preparació
1.
tiramisu pas1

Com us deia, a mi m'agrada fer-me els melindros.

2.
tiramisu pas2

A més és força divertit fer-los.

3.
tiramisu pas3

... amb les tires de paper... i el sucre llustre...

4.
tiramisu pas4

... i un cop freds ja els podreu utilitzar per fer el tiramisú. Altrament, compreu-los a la pastisseria.

5.
tiramisu pas5

El que us deia abans, jo he utilitzat mascarpone Galbani...

6.
tiramisu pas6

i surt molt bo.

7.
tiramisu pas7

Separeu els rovells de les clares. Poseu-los amb el sucre (o edulcorant) i ho bateu.

8.
tiramisu pas8

Heu d'obtenir una barreja esponjosa.

9.
tiramisu pas9

Ara, incorporeu el mascarpone i ho remeneu de nou.

10.
tiramisu pas10

Afegiu-hi també el rom...

11.
tiramisu pas11

Poseu la quantitat que us agradi, però mig gotet és més que suficient. Ho barregeu tot plegat fins obtenir una barreja cremosa.

12.
tiramisu pas12

Ara, munteu les clares a punt de neu amb una mica de sucre i incorporeu-les a poc a poc a la barreja anterior fins obtenir una massa homogènia.

13.
tiramisu pas13

Ho reserveu.

14.
tiramisu pas14

Prepareu un cafè expresso de màquina, dels bons.

15.
tiramisu pas15

L'aboqueu en un recipient...

16.
tiramisu pas16

on heu de banyar els melindros. Amb un parell de segons per cada banda és suficient.

17.
tiramisu pas17

Veureu com el melindro té un gran poder d'absorció. És possible que necessiteu un segon cafè, segons les quantitats que feu. També hi podeu afegir un raig de rom al cafè i una mica de sucre o edulcorant.

18.
tiramisu pas18

Jo he utilitzat unes copes de gelat, però millor recomano fer servir gotets petits baixos, de postres.

19.
tiramisu pas19

El melindro es farà gairebé una pasta que heu de repartir bé per definir la primera capa. A continuació, incorporeu una capa de la crema de mascarpone.

20.
tiramisu pas20

Feu el mateix de nou, una nova capa de melindros sucats...

21.
tiramisu pas21

... i una altra capa de crema de mascarpone.

22.
tiramisu pas22

Per acabar, feu servir cacau en pols per decorar el tiramisú.

23.
tiramisu pas23

Feu ús d'un colador petit...

24.
tiramisu pas24

... i cobriu tota la copa de cacau.

25.
tiramisu pas25

Finalment, només us quedarà donar-li un toc verd amb una fulla menta o alguna peça de xocolata.

26.
tiramisu pas26

Les capes no tenen perquè quedar definides, tot el contrari, aquesta és la gràcia de servir així el tiramisú.

27.
tiramisu pas27

Reserveu-hos a la nevera un mínim de dues hores.

28.
tiramisu pas28

I ja ho podreu servir. Fixeu-vos que el cacau ha absorbit l'humitat i s'ha enfosquit.

29.
tiramisu pas29

Ja té aquell agradable color del tiramisú oi? i per dins està suau, excel·lent de gust.

30.
tiramisu pas30

Bon Profit!