Avui us presento unes postres excel.lents. Només us caldrà tenir comprats els ingredients, i si sou com jo, us podeu fer vosaltres mateixos els melindros prèviament.
De formatges mascarpone podeu trobar el Galbani (massa líquid) i Zanetti (millor). Però jo aquesta recepta està feta amb Galbani i ha quedat extraordinari. Us puc assegurar que està molt bo, amb gust de cafè i gustet de rom, però tot molt suau, molt fi. Per cert, us recomano fer-vos vosaltres mateixos els melindros que no costa pas gens. Unes postres amb les que sempre quedareu bé.
20 melindros
500gr. formatge mascarpone
4 ous
4 cullerades grans de sucre (o edulcorant si voleu rebaixar calories)
mig gotet de rom
2 tasses de cafè (pot ser descafeïnat però sempre de màquina expresso)
Variants:
Podeu fer el tiramisú sense clares
Podeu afegir una mica de sucre al cafè
Podeu incorporar més rom al cafè també
Podeu intercalar capes de cacau en pols també
Podeu fer-lo en una safata gran i quadrada o amb gots petits individuals
Podeu incorporar nata a la barreja de mascarpone i donar una textura més consistent
Es pot substituir el rom per Amaretto di Saronno o combinar-los
Hi ha versions amb nata muntada, però no les recomano. L'autèntic tiramisú no en porta.
![tiramisu pas1 tiramisu pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/52/86/tiramisu-pas1.jpeg)
Com us deia, a mi m'agrada fer-me els melindros.
![tiramisu pas2 tiramisu pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/53/13/tiramisu-pas2.jpeg)
A més és força divertit fer-los.
![tiramisu pas3 tiramisu pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/53/40/tiramisu-pas3.jpeg)
... amb les tires de paper... i el sucre llustre...
![tiramisu pas4 tiramisu pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/53/67/tiramisu-pas4.jpeg)
... i un cop freds ja els podreu utilitzar per fer el tiramisú. Altrament, compreu-los a la pastisseria.
![tiramisu pas5 tiramisu pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/53/94/tiramisu-pas5.jpeg)
El que us deia abans, jo he utilitzat mascarpone Galbani...
![tiramisu pas6 tiramisu pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/54/21/tiramisu-pas6.jpeg)
i surt molt bo.
![tiramisu pas7 tiramisu pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/54/48/tiramisu-pas7.jpeg)
Separeu els rovells de les clares. Poseu-los amb el sucre (o edulcorant) i ho bateu.
![tiramisu pas8 tiramisu pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/54/75/tiramisu-pas8.jpeg)
Heu d'obtenir una barreja esponjosa.
![tiramisu pas9 tiramisu pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/55/02/tiramisu-pas9.jpeg)
Ara, incorporeu el mascarpone i ho remeneu de nou.
![tiramisu pas10 tiramisu pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/55/29/tiramisu-pas10.jpeg)
Afegiu-hi també el rom...
![tiramisu pas11 tiramisu pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/55/56/tiramisu-pas11.jpeg)
Poseu la quantitat que us agradi, però mig gotet és més que suficient. Ho barregeu tot plegat fins obtenir una barreja cremosa.
![tiramisu pas12 tiramisu pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/55/83/tiramisu-pas12.jpeg)
Ara, munteu les clares a punt de neu amb una mica de sucre i incorporeu-les a poc a poc a la barreja anterior fins obtenir una massa homogènia.
![tiramisu pas13 tiramisu pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/56/10/tiramisu-pas13.jpeg)
Ho reserveu.
![tiramisu pas14 tiramisu pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/56/37/tiramisu-pas14.jpeg)
Prepareu un cafè expresso de màquina, dels bons.
![tiramisu pas15 tiramisu pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/56/64/tiramisu-pas15.jpeg)
L'aboqueu en un recipient...
![tiramisu pas16 tiramisu pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/56/91/tiramisu-pas16.jpeg)
on heu de banyar els melindros. Amb un parell de segons per cada banda és suficient.
![tiramisu pas17 tiramisu pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/57/18/tiramisu-pas17.jpeg)
Veureu com el melindro té un gran poder d'absorció. És possible que necessiteu un segon cafè, segons les quantitats que feu. També hi podeu afegir un raig de rom al cafè i una mica de sucre o edulcorant.
![tiramisu pas18 tiramisu pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/57/45/tiramisu-pas18.jpeg)
Jo he utilitzat unes copes de gelat, però millor recomano fer servir gotets petits baixos, de postres.
![tiramisu pas19 tiramisu pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/57/72/tiramisu-pas19.jpeg)
El melindro es farà gairebé una pasta que heu de repartir bé per definir la primera capa. A continuació, incorporeu una capa de la crema de mascarpone.
![tiramisu pas20 tiramisu pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/57/99/tiramisu-pas20.jpeg)
Feu el mateix de nou, una nova capa de melindros sucats...
![tiramisu pas21 tiramisu pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/58/26/tiramisu-pas21.jpeg)
... i una altra capa de crema de mascarpone.
![tiramisu pas22 tiramisu pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/58/53/tiramisu-pas22.jpeg)
Per acabar, feu servir cacau en pols per decorar el tiramisú.
![tiramisu pas23 tiramisu pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/58/80/tiramisu-pas23.jpeg)
Feu ús d'un colador petit...
![tiramisu pas24 tiramisu pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/59/07/tiramisu-pas24.jpeg)
... i cobriu tota la copa de cacau.
![tiramisu pas25 tiramisu pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/59/34/tiramisu-pas25.jpeg)
Finalment, només us quedarà donar-li un toc verd amb una fulla menta o alguna peça de xocolata.
![tiramisu pas26 tiramisu pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/59/61/tiramisu-pas26.jpeg)
Les capes no tenen perquè quedar definides, tot el contrari, aquesta és la gràcia de servir així el tiramisú.
![tiramisu pas27 tiramisu pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/59/88/tiramisu-pas27.jpeg)
Reserveu-hos a la nevera un mínim de dues hores.
![tiramisu pas28 tiramisu pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/60/15/tiramisu-pas28.jpeg)
I ja ho podreu servir. Fixeu-vos que el cacau ha absorbit l'humitat i s'ha enfosquit.
![tiramisu pas29 tiramisu pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/60/42/tiramisu-pas29.jpeg)
Ja té aquell agradable color del tiramisú oi? i per dins està suau, excel·lent de gust.
![tiramisu pas30 tiramisu pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/08/60/69/tiramisu-pas30.jpeg)
Bon Profit!