Avui us presento la versió dels Pebrots farcits però feta amb tomàquets. Com ja sabeu, existeix una gran i excel·lent varietat de tomàquets a Catalunya i podeu cuinar aquest plat amb moltes d'elles. Però qualsevol tomàquet que us agradi estic segur que el podreu farcir. La consistència del farciment dependrà que si poseu més o menys molla de pa. Tot i això, penseu que és un plat contundent, per tant, us recomano no presentar tomàquets massa grossos. Sempre és millor menjar-se dos relativament petits que no haver d'acabar-se un de gros.
Bon profit!
4 tomàquets madurs (millor de temporada i ecològics)
200 g de carn picada (80 g de porc i 120 g de vedella)
2 grans d'all
1 ou sencer
pa remullat amb llet
pa ratllat
canyella en pols
julivert fresc
pebre negre
sal
oli d'oliva
Variants:
- Podeu variar el percentatge de carn de porc i de vedella
- Es pot gratinar amb formatge
- Es pot fer amb carn rostida o saltada
- Es pot regar els tomàquets amb suc de rostit

Prepareu els ingredients.

El primer que heu de fer és el farciment. En un bol poseu la carn de vedella i la carn de porc. Els percentatges de cadascuna sempre van al gust, per tant, feu la combinació que més us agradi.

Poseu-hi la molla d'una llesca de pa de pagès gran o dues petites. Remulleu-lo amb una mica de llet.

Saleu i empebreu la carn.

Tireu-hi un ou sencer.

Un polsim de canyella en pols.

I ara amb guants o amb les mans ben netes, barregeu-ho tot plegat.

Heu d'aconseguir una mescla homogènia. Ho reserveu a la nevera.

Renteu els tomàquets. Talleu la part superior.

Aquesta part superior reserveu-la que l'aprofitareu per tapar-ho un cop cuit.

Ara buideu el tomàquet amb l'ajuda d'un ganivet i una cullera, procurant no malmetre la part exterior.

La cullera us anirà bé per retirar els trossos de polpa i algunes llavors.

Perfecte! Heu de fer el mateix amb la resta de tomàquets.

Col·loqueu-los en una safata de forn amb paper tipus "cuisson". Sense tapar.

I ara, amb una cullera, farciu els tomàquets.

El farciment no ha de superar l'alçada del tomàquet.

Tireu un raig d'oli d'oliva per sobre.

També a sobre de les parts superiors que hem retallat i que es couran així. Un polsim de sal també.

Finalment, cobriu el tomàquet amb una capa de pa ratllat.

Molt bé!

Ara només queda enfornar-ho uns 35-40 minuts a 180-190 graus i ventilació.

Passat aquest temps la carn estarà cuita i el tomàquet tindrà un aspecte daurat agradable.

Això s'ha de servir calent.

Recolliu les parts superiors i...

cobriu els tomàquets.

No necessita res més.

L'obrim, no?

Doncs aquí veiem les capes de carn, pa i tomàquet. Un bon menjar, ben tradicional. Bon profit!