A la tonyina de sorra als restaurants japonesos li diuen "toro". És la part inferior i anterior de la tonyina... i es caracteritza per ser molt suau al paladar, pel seu alt contingut en greixos. D'aquelles parts que es desfan a la boca... res a veure amb el típic tall sec tonyina que tots tenim en ment. Una autèntica delícia. Avui l'he comprat a 20 euros el quilo... i l'he aprofitat per fer a la planxa, volta i volta, que us quedi crua per dins. La servirem a taula calenta on la soja l'acabarà de coure. Si sou (com jo) amants del sushi/sashimi...aquest plat us encantarà.
En qualsevol cas, si en trobeu (que no sempre hi ha) no dubteu en comprar-la. No oblideu que contra més crua la feu... més bona serà.
8 o 10 tallets de tonyina de sorra
unes gotes d'oli d'oliva
salsa de soja
llavors de sèsam
sal
Variants:
- Podeu afegir-hi wasabi a la salsa
Netegeu bé el peix. Aquestes estries que té són el secret d'aquesta peça del peix.
... als 20 segons li doneu la volta... controleu (pel tall) que no es posi la carn blanca (cuita), ha de quedar ben crua del mig... ho notareu al paladar... i molt...
Preparem el plat amb una base de salsa de soja, que pot ser dolça o salada.
Servirem la tonyina a sobre de la soja, una mica de llavors de sèsam i un polsim de sal maldon.
Per fora ha d'estar torradeta... però crua per dins.
De fet, m'he passat una mica amb la cocció. És fàcil passar-se.
Les mateixes estries del peix permeten que la soja penetri per dins... suqueu-les uns segons i....
... a gaudir.