Avui veurem com elaborar una magnífica torrada. La combinació del formatge brie calent amb les anxoves de L'Escala no té discussió. La tonyina i el pebrot escalivat li aportaran cos i amorositat al conjunt, fent d'aquesta una torrada de les més encertades. Però si, teniu raó, és una qüestió de gustos.

És normal en el fons. Resumint, no cal dir que aquesta mena d'elaboracions admeten infinitats de variants. Per tant, adapteu-la al vostre gust i llestos. Per cert, no us indico quantitats, entenc que no és necessari en aquest cas. Feu una o dues torrades (segons la mida) per persona. Som-hi!

 

Ingredients

torrades de pa de pagés

tonyina en conserva

pebrot escalivat

anxoves

formatge brie

oli d'oliva verge extra

 

Variants:

Hi podeu afegir olives i ceba

Podeu variar el tipus de formatge

Poder untar el pa amb tomàquet prèviament

Preparació
1.

Comenceu per torrar el pa. Si pot ser directament a la llar de foc, doncs millor, oi? Si no, doncs torradora.

2.

Ara tireu un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre del pa. Si voleu podeu untar el pa amb tomàquet, tot i que amb els ingredients que duu la torrada, gairebé no es notarà.

3.

Si no teniu pebrot vermell escalivat podeu fer servir pebrot del piquillo. Talleu-lo a tires per decorar.

4.

Prepareu també la tonyina, que quedi esmicolada.

5.

Poseu-hi unes tires de pebrot escalivat.

6.

Ara talleu unes llesques de formatge brie.

7.

I col·loqueu-les per sobre, amb una mica de gràcia.

8.

Jo us recomano un bufador per daurar el formatge, però podeu posar la torrada al forn o microones en mode grill durant un parell de minuts.

9.

Amb el bufador, torreu una mica el formatge.

10.

El formatge quedarà lleugerament torrat i tota la torrada agafarà una mica de temperatura, com a mínim, li traureu el fred de la nevera. La torrada s'ha de servir a temperatura ambient o lleugerament calenta. Així resaltaran més els sabors.

11.

Finalment, les anxoves. Jo us recomano de l'Escala, per allò de fer país. Altrament, podeu fer servir altres de bona qualitat també.

12.

Decoreu amb les anxoves al gust.

13.

Per acabar i per donar-li un punt aromàtic a la torrada, jo he utilitzat una mica d'alfàbrega fresca.

14.

Un últim raig d'oli d'oliva al conjunt i a gaudir!