Avui us mostrem una atractiva forma de consumir bolets de temporada: concretament rovellons. Es tracta d'un remenat de bolets amb tomàquet sec i all tendre, daurat al forn sobre una torrada de pa de motlle, cobert amb pernil ibèric i formatge.
La combinació de tots aquests ingredients ha resultat ser tot un luxe per al paladar. Fàcil de cuinar i molt recomanable! Podeu introduir les variants que considereu. Som-hi!
300 g de rovellons nets i tallats a trossos
un grapat d'alls tendres
50 g de tomàquet sec
50 g de pernil ibèric
50 ml de llet evaporada o nata per cuinar
formatge d'ovella
pebre negre
oli d'oliva
cibulet per decorar
sal
Variants:
Podeu fer la mateixa recepta amb altres tipus de bolets, o barrejar-los
Si no teniu tomàquet sec, hi podeu posar tomàquet natural
Es pot gratinar amb mozzarella
![torrades rovello pernil iberic pas1 torrades rovello pernil iberic pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/83/91/torrades-rovello-pernil-iberic-pas1.jpeg)
Primer heu de netejar i tallar els bolets, ja sabeu, un drap humit i paciència.
![torrades rovello pernil iberic pas2 torrades rovello pernil iberic pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/84/18/torrades-rovello-pernil-iberic-pas2.jpeg)
A continuació, trinxeu dos o tres alls tendres.
![torrades rovello pernil iberic pas3 torrades rovello pernil iberic pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/84/45/torrades-rovello-pernil-iberic-pas3.jpeg)
Trinxeu dos o tres trossos de tomàquet sec.
![torrades rovello pernil iberic pas4 torrades rovello pernil iberic pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/84/72/torrades-rovello-pernil-iberic-pas4.jpeg)
Aquest tomàquet és molt intens de sabor. És un producte típic italià que trobareu en qualsevol gran superfície o botiga especialitzada.
![torrades rovello pernil iberic pas5 torrades rovello pernil iberic pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/84/99/torrades-rovello-pernil-iberic-pas5.jpeg)
Saleu els bolets amb unes gotes d'oli i una mica de sal.
![torrades rovello pernil iberic pas6 torrades rovello pernil iberic pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/85/26/torrades-rovello-pernil-iberic-pas6.jpeg)
Quan els bolets pràcticament siguin fets, afegiu-hi el tomàquet i l'all tendre. Deixeu-ho fer tot plegat uns 5 minuts més.
![torrades rovello pernil iberic pas7 torrades rovello pernil iberic pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/85/53/torrades-rovello-pernil-iberic-pas7.jpeg)
Ara, aboqueu-hi la llet evaporada o nata per cuinar.
![torrades rovello pernil iberic pas9 torrades rovello pernil iberic pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/86/07/torrades-rovello-pernil-iberic-pas9.jpeg)
Ja podeu preparar el pa. Us recomano un pa de motlle resistent.
![torrades rovello pernil iberic pas11 torrades rovello pernil iberic pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/86/61/torrades-rovello-pernil-iberic-pas11.jpeg)
Ara, poseu a sobre del pa la barreja que heu cuinat.
![torrades rovello pernil iberic pas12 torrades rovello pernil iberic pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/86/88/torrades-rovello-pernil-iberic-pas12.jpeg)
Molt bé!
![torrades rovello pernil iberic pas13 torrades rovello pernil iberic pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/87/15/torrades-rovello-pernil-iberic-pas13.jpeg)
Cobriu cada torrada amb una llesca de pernil.
![torrades rovello pernil iberic pas14 torrades rovello pernil iberic pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/87/42/torrades-rovello-pernil-iberic-pas14.jpeg)
I finalment, poseu-hi una mica de formatge.
![torrades rovello pernil iberic pas15 torrades rovello pernil iberic pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/87/69/torrades-rovello-pernil-iberic-pas15.jpeg)
Unes gotes d'oli d'oliva per sobre i al forn.
![torrades rovello pernil iberic pas16 torrades rovello pernil iberic pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/87/96/torrades-rovello-pernil-iberic-pas16.jpeg)
És qüestió d'escalfar-ho una mica, no busquem un gratinat intens, i molt menys una cocció. De seguida que el pernil sigui cuit ja ho podeu treure del forn.
![torrades rovello pernil iberic pas17 torrades rovello pernil iberic pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/88/23/torrades-rovello-pernil-iberic-pas17.jpeg)
Ha d'estar ben calent, això sí.
![torrades rovello pernil iberic pas18 torrades rovello pernil iberic pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/88/50/torrades-rovello-pernil-iberic-pas18.jpeg)
I cap a taula! Jo ho he decorat amb una mica de cibulet trinxat.
![torrades rovello pernil iberic pas19 torrades rovello pernil iberic pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/88/77/torrades-rovello-pernil-iberic-pas19.jpeg)
Bon Profit!
![torrades rovello pernil iberic pas20 torrades rovello pernil iberic pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/44/89/04/torrades-rovello-pernil-iberic-pas20.jpeg)