Avui us mostrem una atractiva forma de consumir bolets de temporada: concretament rovellons. Es tracta d'un remenat de bolets amb tomàquet sec i all tendre, daurat al forn sobre una torrada de pa de motlle, cobert amb pernil ibèric i formatge.

La combinació de tots aquests ingredients ha resultat ser tot un luxe per al paladar. Fàcil de cuinar i molt recomanable! Podeu introduir les variants que considereu. Som-hi!

Ingredients

300 g de rovellons nets i tallats a trossos

un grapat d'alls tendres

50 g de tomàquet sec

50 g de pernil ibèric

50 ml de llet evaporada o nata per cuinar

formatge d'ovella

pebre negre

oli d'oliva

cibulet per decorar

sal

Variants:

Podeu fer la mateixa recepta amb altres tipus de bolets, o barrejar-los

Si no teniu tomàquet sec, hi podeu posar tomàquet natural

Es pot gratinar amb mozzarella

Preparació
1.

Primer heu de netejar i tallar els bolets, ja sabeu, un drap humit i paciència.

2.

A continuació, trinxeu dos o tres alls tendres.

3.

Trinxeu dos o tres trossos de tomàquet sec.

4.

Aquest tomàquet és molt intens de sabor. És un producte típic italià que trobareu en qualsevol gran superfície o botiga especialitzada.

5.

Saleu els bolets amb unes gotes d'oli i una mica de sal.

6.

Quan els bolets pràcticament siguin fets, afegiu-hi el tomàquet i l'all tendre. Deixeu-ho fer tot plegat uns 5 minuts més.

7.

Ara, aboqueu-hi la llet evaporada o nata per cuinar.

8.

Ja podeu preparar el pa. Us recomano un pa de motlle resistent.

9.

Ara, poseu a sobre del pa la barreja que heu cuinat.

10.

Molt bé!

11.

Cobriu cada torrada amb una llesca de pernil.

12.

I finalment, poseu-hi una mica de formatge.

13.

Unes gotes d'oli d'oliva per sobre i al forn.

14.

És qüestió d'escalfar-ho una mica, no busquem un gratinat intens, i molt menys una cocció. De seguida que el pernil sigui cuit ja ho podeu treure del forn.

15.

Ha d'estar ben calent, això sí.

16.

I cap a taula! Jo ho he decorat amb una mica de cibulet trinxat.

 

17.

Bon Profit!

18.I PER BEURE...