Avui us mostrem una atractiva forma de consumir bolets de temporada: concretament rovellons. Es tracta d'un remenat de bolets amb tomàquet sec i all tendre, daurat al forn sobre una torrada de pa de motlle, cobert amb pernil ibèric i formatge.
La combinació de tots aquests ingredients ha resultat ser tot un luxe per al paladar. Fàcil de cuinar i molt recomanable! Podeu introduir les variants que considereu. Som-hi!
300 g de rovellons nets i tallats a trossos
un grapat d'alls tendres
50 g de tomàquet sec
50 g de pernil ibèric
50 ml de llet evaporada o nata per cuinar
formatge d'ovella
pebre negre
oli d'oliva
cibulet per decorar
sal
Variants:
Podeu fer la mateixa recepta amb altres tipus de bolets, o barrejar-los
Si no teniu tomàquet sec, hi podeu posar tomàquet natural
Es pot gratinar amb mozzarella
Primer heu de netejar i tallar els bolets, ja sabeu, un drap humit i paciència.
A continuació, trinxeu dos o tres alls tendres.
Trinxeu dos o tres trossos de tomàquet sec.
Aquest tomàquet és molt intens de sabor. És un producte típic italià que trobareu en qualsevol gran superfície o botiga especialitzada.
Saleu els bolets amb unes gotes d'oli i una mica de sal.
Quan els bolets pràcticament siguin fets, afegiu-hi el tomàquet i l'all tendre. Deixeu-ho fer tot plegat uns 5 minuts més.
Ara, aboqueu-hi la llet evaporada o nata per cuinar.
Ja podeu preparar el pa. Us recomano un pa de motlle resistent.
Ara, poseu a sobre del pa la barreja que heu cuinat.
Molt bé!
Cobriu cada torrada amb una llesca de pernil.
I finalment, poseu-hi una mica de formatge.
Unes gotes d'oli d'oliva per sobre i al forn.
És qüestió d'escalfar-ho una mica, no busquem un gratinat intens, i molt menys una cocció. De seguida que el pernil sigui cuit ja ho podeu treure del forn.
Ha d'estar ben calent, això sí.
I cap a taula! Jo ho he decorat amb una mica de cibulet trinxat.
Bon Profit!