Com veureu, jo he utilitzat la recepta i elaboració més tradicional. Hi ha qui barreja l'ou batut amb la llet i suca el pa amb aquesta barreja... encara que jo trobo que no queden igual. Les fotografies corresponen a la meitat de la recepta (1/2 litre de llet)
1 barra de pa sec
1 litre de llet
3 ous
oli de fregir
sucre
canyella en pols
Variants:
Es pot bullir la llet amb una branca de canyella i una pell de llimona o de taronja, i deixar-la refredar abans de posar-hi el pa.
![torradetes santa teresa pas1 torradetes santa teresa pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/89/53/torradetes-santa-teresa-pas1.jpeg)
Començarem per aromatitzar la llet amb la llimona i la canyella.
![torradetes santa teresa pas2 torradetes santa teresa pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/89/80/torradetes-santa-teresa-pas2.jpeg)
Poseu-la en un bol amb la pela d'una llimona, només la part groga.
![torradetes santa teresa pas3 torradetes santa teresa pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/90/07/torradetes-santa-teresa-pas3.jpeg)
Poseu-hi també una branca de canyella.
![torradetes santa teresa pas4 torradetes santa teresa pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/90/34/torradetes-santa-teresa-pas4.jpeg)
Porteu-la a ebullició. Pareu el foc i deixeu-la refredar completament.
![torradetes santa teresa pas5 torradetes santa teresa pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/91/03/torradetes-santa-teresa-pas5.jpeg)
Ara ja podem anar tallant llesques de pa sec.
![torradetes santa teresa pas6 torradetes santa teresa pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/91/30/torradetes-santa-teresa-pas6.jpeg)
El pa pot ser de la mena que voleu, però no feu les llesques massa grans. Trobo que aquestes torradetes han de ser més aviat petites, pel seu alt contingut calòric... i perquè atipen molt.
![torradetes santa teresa pas7 torradetes santa teresa pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/91/99/torradetes-santa-teresa-pas7.jpeg)
![torradetes santa teresa pas8 torradetes santa teresa pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/92/26/torradetes-santa-teresa-pas8.jpeg)
En un plat mateix.
![torradetes santa teresa pas9 torradetes santa teresa pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/92/53/torradetes-santa-teresa-pas9.jpeg)
Quan la llet ja sigui completament freda, retirarem la pela de llimona...
![torradetes santa teresa pas10 torradetes santa teresa pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/92/80/torradetes-santa-teresa-pas10.jpeg)
... i la branca de canyella.
![torradetes santa teresa pas11 torradetes santa teresa pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/93/07/torradetes-santa-teresa-pas11.jpeg)
Poseu abundant oli per fregir en una paella... i que es vagi escalfant. Mentrestant, ja podeu anar banyant les llesques de pa en la llet.
![torradetes santa teresa pas12 torradetes santa teresa pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/93/34/torradetes-santa-teresa-pas12.jpeg)
Li heu de donar la volta fins que quedin ben xopes.
![torradetes santa teresa pas13 torradetes santa teresa pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/93/61/torradetes-santa-teresa-pas13.jpeg)
En un altre plat, tireu-hi una cullerada grossa de canyella en pols...
![torradetes santa teresa pas14 torradetes santa teresa pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/93/88/torradetes-santa-teresa-pas14.jpeg)
... i barregeu la canyella amb el triple de sucre, més o menys.
![torradetes santa teresa pas15 torradetes santa teresa pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/94/15/torradetes-santa-teresa-pas15.jpeg)
Amb les mans...
![torradetes santa teresa pas16 torradetes santa teresa pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/94/42/torradetes-santa-teresa-pas16.jpeg)
... i deixeu-ho ben planet.
![torradetes santa teresa pas18 torradetes santa teresa pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/94/96/torradetes-santa-teresa-pas18.jpeg)
Només cal submergir-les i prou.
![torradetes santa teresa pas19 torradetes santa teresa pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/95/23/torradetes-santa-teresa-pas19.jpeg)
I directament les fregim en oli roent.
![torradetes santa teresa pas20 torradetes santa teresa pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/95/50/torradetes-santa-teresa-pas20.jpeg)
Li heu de donar la volta... fins que agafi un bonic color daurat.
![torradetes santa teresa pas21 torradetes santa teresa pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/95/77/torradetes-santa-teresa-pas21.jpeg)
Un cop fregida, la reservem sobre un paper absorbent.
![torradetes santa teresa pas22 torradetes santa teresa pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/96/04/torradetes-santa-teresa-pas22.jpeg)
Podeu anar fent de quatre en quatre si voleu... sense atabalar-vos, eh?
![torradetes santa teresa pas23 torradetes santa teresa pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/96/31/torradetes-santa-teresa-pas23.jpeg)
Amb la torradeta passada pel paper absorbent i encara calenta, la passarem pel sucre amb canyella.
![torradetes santa teresa pas24 torradetes santa teresa pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/96/58/torradetes-santa-teresa-pas24.jpeg)
Ha de quedar ben arrebossada per totes dues bandes.
![torradetes santa teresa pas25 torradetes santa teresa pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/96/85/torradetes-santa-teresa-pas25.jpeg)
I ja les podem emplatar.
![torradetes santa teresa pas26 torradetes santa teresa pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/97/12/torradetes-santa-teresa-pas26.jpeg)
Es poden menjar tèbies o fredes.
![torradetes santa teresa pas27 torradetes santa teresa pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/01/97/39/torradetes-santa-teresa-pas27.jpeg)
Bon profit!