Quan volem fer una elaboració pastissera amb ametlla torrada, probablement, ens acostem al supermercat i comprem un sobre d'ametlla torrada ja preparada. Però el que també és probable és que aquella ametlla tingui un gust entre plàstic, ranci i florit. Si torreu l'ametlla a casa us adonareu que el gust és totalment diferent i, ara sí, gaudireu de l'autèntic i particular sabor de l'ametlla laminada torrada, ideals per fer pastissos.
Avui us mostraré com torrar ametlla filada crua a casa. Un cop torrada, la podeu conservar durant un bon temps. Òbviament, aquest procés és aplicable a l'ametlla gra, filada o sencera i, fins i tot, a qualsevol altre fruit sec com els pinyons, l'avellana o els anacards. Som-hi!
ametlla laminada crua
paper de forn
Com us comentava, partirem d'un ametlla laminada crua que podeu comprar a qualsevol supermercat o botiga especialitzada.
Escampeu-la bé a sobre d'un paper de forn i en una safata de forn.
Una rasqueta és l'estri més adient per manipular l'ametlla laminada. Enforneu-la a 160-170 graus durant uns 10-12 minuts aproximadament.
Al 3 o 4 minuts, quan comenci a agafar color, li haureu de donar la volta per torrar la part de inferior de l'ametlla. Amb la rasqueta, recolliu la part de sota i volteu-la. En el fons, es tracta de remenar-la bé. Ah! i vigileu-la constantment que es crema amb molta facilitat. Hi heu d'estar a sobre.
Quan tingui un agradable color daurat ja la tindrem torrada. Seguidament, l'abocarem a sobre del taulell o marbre per a que es refredi. Ummm... quina oloreta que us deixarà per tota la casa... ja ho veureu!
Podeu remenar-la una estona amb la rasqueta per ajudar a refredar-la també, però sense malmetre-la.
Un cop freda, la podeu emmagatzemar dins un pot de vidre tancat, en un lloc sec i fresc.
I ja la tindreu a punt per fer servir.
Per exemple, podeu fer una mona...
Bon profit!