Què podria dir d'aquest tortell tan bo. D'aquelles combinacions bones bones per naturalesa: full + cabell d'àngel + pinyons. No falla mai. Veurem com fer un tortell d'una forma ràpida i efectiva, considerant que ja tenim el full i el cabell d'àngel fets o comprats. A la pastisseria en fèiem tots els diumenges i entre aquest, el de nata i el de crema... es concentraven totes les vendes de tortells. És un producte amb molta demanda a les pastisseries.
Aquest tortell té molt bona conservació, només l'heu de cobrir amb un drap i us aguantarà dos o tres dies en bones condicions. Us recomano visites les receptes dels tortells: "Tortell de massapà" i el "Tortell de reis".
2 tires de massa de full
300gr. cabell d'àngel
50gr. pinyons
sucre
1 ou batut
sucre llustre (en pols)
Variants:
Moltes vegades s'acostuma a posar una tira de crema pastissera al costat del farciment de cabell.
![tortell cabell dangel pas1 tortell cabell dangel pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/14/88/tortell-cabell-dangel-pas1.jpeg)
Com sempre us recomano, fer el full a casa no és trivial... i el resultat no dista tant del full que podem comprar. Utilitzarem la massa de full de La Sirena, ja que la seva disposició en làmines gruixudes i quadrades en permet estirar la pasta al nostre gust.
![tortell cabell dangel pas2 tortell cabell dangel pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/15/15/tortell-cabell-dangel-pas2.jpeg)
Utilitzaré un parell de làmines que enganxarem muntant-les amb una mica d'aigua i dedicació.
![tortell cabell dangel pas3 tortell cabell dangel pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/15/42/tortell-cabell-dangel-pas3.jpeg)
Un cop enganxades, les estirarem longitudinalment...
![tortell cabell dangel pas4 tortell cabell dangel pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/15/69/tortell-cabell-dangel-pas4.jpeg)
Fins que quedi una capa més o menys fina. El gruix vindria a ser com el d'una caixa de cartró de sabates.
![tortell cabell dangel pas5 tortell cabell dangel pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/15/96/tortell-cabell-dangel-pas5.jpeg)
Retalleu les imperfeccions laterals, si en té.
![tortell cabell dangel pas6 tortell cabell dangel pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/16/23/tortell-cabell-dangel-pas6.jpeg)
Tema cabell d'àngel, també el podeu fer a casa, però si no voleu... a qualsevol pastisseria de confiança us en vendran una mica. Amb 300gr. ja feu.
![tortell cabell dangel pas7 tortell cabell dangel pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/16/50/tortell-cabell-dangel-pas7.jpeg)
Poseu-ne una bona quantitat a la part superior.
![tortell cabell dangel pas8 tortell cabell dangel pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/16/77/tortell-cabell-dangel-pas8.jpeg)
Ara prepareu un got d'aigua i un pinzell.
![tortell cabell dangel pas9 tortell cabell dangel pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/17/04/tortell-cabell-dangel-pas9.jpeg)
Pinteu la part lateral del full amb aigua...
![tortell cabell dangel pas10 tortell cabell dangel pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/17/31/tortell-cabell-dangel-pas10.jpeg)
... l'emboliquem...
![tortell cabell dangel pas11 tortell cabell dangel pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/17/58/tortell-cabell-dangel-pas11.jpeg)
... i l'aigua segellarà la pasta de full. Li donarem una volta addicional.
![tortell cabell dangel pas12 tortell cabell dangel pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/17/85/tortell-cabell-dangel-pas12.jpeg)
![tortell cabell dangel pas14 tortell cabell dangel pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/18/39/tortell-cabell-dangel-pas14.jpeg)
Ara, ja el podem posar sobre una safata pel forn.
![tortell cabell dangel pas15 tortell cabell dangel pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/18/66/tortell-cabell-dangel-pas15.jpeg)
Veureu com, a l'arrodonir el tortell, els talls laterals s'obren i li donen una presentació més atractiva al tortell.
![tortell cabell dangel pas16 tortell cabell dangel pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/18/93/tortell-cabell-dangel-pas16.jpeg)
Ara preparem un ou batut amb un pinzell.
![tortell cabell dangel pas17 tortell cabell dangel pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/19/20/tortell-cabell-dangel-pas17.jpeg)
Pinteu generosament el tortell.
![tortell cabell dangel pas18 tortell cabell dangel pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/19/47/tortell-cabell-dangel-pas18.jpeg)
Poseu pinyons... sense por.
![tortell cabell dangel pas19 tortell cabell dangel pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/19/74/tortell-cabell-dangel-pas19.jpeg)
I finalment, sucre gra per sobre, com quan fem una coca.
![tortell cabell dangel pas20 tortell cabell dangel pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/20/01/tortell-cabell-dangel-pas20.jpeg)
Ja el tenim apunt. Escalfem el forn a 180-190 graus...
![tortell cabell dangel pas21 tortell cabell dangel pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/20/28/tortell-cabell-dangel-pas21.jpeg)
... i l'enfornem... durant uns 20-25 minuts.
![tortell cabell dangel pas22 tortell cabell dangel pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/20/55/tortell-cabell-dangel-pas22.jpeg)
Vigileu-lo no es cremi.
![tortell cabell dangel pas23 tortell cabell dangel pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/20/82/tortell-cabell-dangel-pas23.jpeg)
Ja és ben cuit. Deixeu-lo refredar. Com veureu, no he utilitzat paper cuisson per què no en tenia, però ho recomano.
![tortell cabell dangel pas24 tortell cabell dangel pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/21/09/tortell-cabell-dangel-pas24.jpeg)
Per acabar, només hem de tirar una mica de sucre llustre ("glas").
![tortell cabell dangel pas25 tortell cabell dangel pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/21/36/tortell-cabell-dangel-pas25.jpeg)
Xulo, eh?
![tortell cabell dangel pas26 tortell cabell dangel pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/21/63/tortell-cabell-dangel-pas26.jpeg)
I ja tenim fet el nostre tortellet, fàcil i ràpid.
![tortell cabell dangel pas27 tortell cabell dangel pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/21/90/tortell-cabell-dangel-pas27.jpeg)
Cruixent i d'agradable aroma. Penseu que aquest tortell tapat amb un drap us aguantarà dos i tres dies en bones condicions.
![tortell cabell dangel pas28 tortell cabell dangel pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/22/59/tortell-cabell-dangel-pas28.jpeg)
Sempre ve de gust un tall d'aquest tortell. El podeu acompanyar d'un vi dolç o un vi de gel.
![tortell cabell dangel pas29 tortell cabell dangel pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/22/86/tortell-cabell-dangel-pas29.jpeg)
Bon profit!