El tortell, en general, és típic de la cuina catalana. Aquest tortell de crema és un clàssic entre clàssics a totes les pastisseries. Unes postres d'aquelles que fan Diumenge... com ho poden ser també les lioneses, el tortell de nata o els braços de gitano. Veureu com, si teniu la crema pastissera feta, fer un tortell d'aquests i servir-lo a taula és qüestió de 35 minuts. No cal dir que engreixa... però sempre el podeu fer amb crema pastissera sense sucre. Us aconsello fer la crema el dia abans i reservar-la a la nevera.

Ingredients

Pasta de full

300 g crema pastissera

1 ou per pintar

sucre glacé per decorar

Preparació
1.
tortell crema pas1

Com us comento moltes vegades, si no tenim temps de fer el full... les plaques de La Sirena són molt apropiades per a ser estirades.

2.
tortell crema pas2

El que he fet ha estat unir tres plaques, amb una mica d'aigua i paciència, anivellant-ho tot plegat.

3.
tortell crema pas3

A continuació, tirarem una mica de farina per sobre i per sota per poder estirar el full.

4.
tortell crema pas4

Utilitzeu un corró. Heu de calcular uns 20 cm d'amplada... per uns 40-45 de llargada.

5.
tortell crema pas5

El gruix, uns 3 o 4 mm, més o menys, però jo ho faig a ull.

6.
tortell crema pas6

Ja tenim el full estirat.

7.
tortell crema pas7

A mi m'agrada repelar les puntes per deixar-ho ben anivellat.

8.
tortell crema pas8

Traiem la crema de la nevera.

9.
tortell crema pas9

Omplim una mànega pastissera amb un cornet.

10.
tortell crema pas10

Apliqueu una bona capa de crema just al mig de la pasta de full.

11.
tortell crema pas12

Ara, plegueu la pasta de full per la meitat, sobre si mateixa, procurant no malmetre massa la crema.

12.
tortell crema pas13

Procurem unir les puntes i, si cal, retalleu-les una mica per anivellar-les.

13.
tortell crema pas14

Ara fem el mateix, tornem a plegar-ho tot per la meitat.

14.
tortell crema pas15

D'aquesta manera li donarem la forma característica que té aquest tortell.

15.
tortell crema pas16

Ja podeu unir les puntes.

16.
tortell crema pas17

Procureu unir bé el tortell per evitar que marxi la crema. No és difícil.

17.
tortell crema pas18

Preparem una safata pel forn amb paper cuisson i, amb molt de compte i decisió, passarem el tortell del taulell a la safata. Doneu-li la forma correcta.

18.
tortell crema pas19

Ja podeu preescalfar el forn a 200 graus. Mentrestant, batem un ou.

19.
tortell crema pas20

Pintem el nostre tortell.

20.
tortell crema pas21

I ja el podem enfornar durant uns 20 minutets amb ventilació.

21.
tortell crema pas22

Vigileu-lo no es cremi... que ja sabeu que cada forn és un món.

22.
tortell crema pas23

El deixem refredar una estona.

23.
tortell crema pas24

Un cop fred, només ens quedarà tirar una mica de sucre llustre per sobre.

24.
tortell crema pas25

Així, que no en falti.

25.
tortell crema pas26

Serviu-lo sobre un cartó i blonda... que farà més "patxoca".

26.
tortell crema pas27

Voleu un tall?

27.
tortell crema pas28

Bon Profit!