Avui et portem un plat de pasta que t'enamorarà! Molt fàcil de cuinar i és un plat que agradarà a grans i petits. Només has de preparar el pernil cruixent al forn prèviament i en 20 minuts tindràs un plat espectacular. Recorda de consultar prèviament la lectura sobre com fer la salsa Alfredo. Som-hi!
- 350 g de pasta (80-100 g per persona)
- 50 g de tires de pernil ibèric
- Julivert
Per fer la salsa Alfredo:
- 100 g de mantega
- 130 g de formatge ratllat (tipus parmesà)
- 250 ml llet o crema de llet
- 2 alls trinxats
- Nou moscada
- Sal
![IMG 6426 IMG 6426](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/77/65/12/img-6426.jpeg)
Primer de tot, prepara una safata de forn amb paper sulfuritzat. Col·loca-hi unes tires de pernil a sobre.
![IMG 6446 IMG 6446](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/77/65/39/img-6446.jpeg)
Posa-ho al forn a uns 120 graus durant uns 10-15 minuts, segons el gruix del pernil, fins que notis que queda cruixent.
![IMG 6509 IMG 6509](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/77/65/66/img-6509.jpeg)
Un cop fred, pots esmicolar unes tires per barrejar amb la pasta i conservar unes altres senceres per decorar el plat.
![IMG 6516 IMG 6516](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/77/65/93/img-6516.jpeg)
Tria la pasta que més de gust et vingui de gust. Jo he provat la trafilata, que són una mena de trenes. Posa-la a coure.
![IMG 6541 IMG 6541](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/77/67/04/img-6541.jpeg)
Al mateix temps, prepara la salsa Alfredo.
![IMG 6568 IMG 6568](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/77/67/31/img-6568.jpeg)
Un cop fet, reserva-la.
![IMG 6580 IMG 6580](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/77/67/58/img-6580.jpeg)
Un cop la pasta estigui cuita, barreja amb la salsa.
![IMG 6584 IMG 6584](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/77/67/85/img-6584.jpeg)
Molt bé, ara només cal que s'escalfi tot plegat.
![IMG 6590 IMG 6590](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/77/68/12/img-6590.jpeg)
I ja pots servir els plats amb la pasta. Tira per sobre uns encenalls de pernil.
![IMG 6593 IMG 6593](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/77/68/39/img-6593.jpeg)
Una mica de julivert o coriandre per sobre.
![IMG 6616 IMG 6616](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/77/68/66/img-6616.jpeg)
I finalment, una tira de pernil per decorar i donar volum. Una raig d'oli d'oliva verge extra en cru i cap a taula. Bon profit!