Aprofitant la temporada de moniato, en aquesta ocasió et portem una recepta sana i saborosa. Aquesta barreja de verduretes amb la dolçor del moniato, farà que un plat de pasta 'mediocre' passi a ser una delicatessen en boca. I si vols, un ou escalfat com a enxaneta farà d'aquest castell de sensacions una diada inoblidable! Som-hi!
400 g de pasta tipus "Trecce" (trenes)
1/2 de pebrot verd trinxat
1/3 de pebrot vermell trinxat
1 ceba dolça trinxada
1 carbassó petit tallat a daus
1 moniato a daus petits
un grapat de xampinyons tipus "Portobello"
2 alls laminats
oli d'oliva
pebre negre
1 fulla de llorer
formatge
sal
Variants:
- Podeu presentar el plat amb un ou ferrat o ou escalfat
- S'hi pot afegir porro
- Es pot aromatitzar amb concentrat de carn tipus "Viandox"
Prepara les verduretes.
Trinxa-les bé, totes de la mateixa mida.
Posa una mica d'oli en una paella i daura els alls.
Seguidament, salta els bolets laminats.
Mentre es fan els bolets, pela i talla a dauets el moniato.
Un cop fets els xampinyons, reserva'ls.
En la mateixa paella (i si cal, afegeix-hi una mica més d'oli), salta primer el moniato un parell de minuts i llavors afegeix-hi la resta de verdures.
Sala-ho una mica i tapa-ho, que suï una estona.
En paral·lel, posa a escalfar aigua per coure la pasta amb una mica de sal i una fulla de llorer. Jo he utilitzat aquestes trenes, però pots emprar la pasta que més t'agradi.
Quan el moniato sigui tou, afegeix una mica de pebre a la barreja.
I aboca-hi de nou els bolets. Ho remenes i ho reserves.
Un cop fet la pasta, aboca-la a les verdures.
Pots tirar una mica del brou de coure la pasta també, i ho barreges tot plegat. Ara és moment de corregir de sal.
Ja per últim, i si et ve de gust, fes un ou escalfat per coronar el plat.
Serveix la pasta amb una mica de formatge.
I a gaudir!
Bon profit!