Aprofitant la temporada de moniato, en aquesta ocasió et portem una recepta sana i saborosa. Aquesta barreja de verduretes amb la dolçor del moniato, farà que un plat de pasta 'mediocre' passi a ser una delicatessen en boca. I si vols, un ou escalfat com a enxaneta farà d'aquest castell de sensacions una diada inoblidable! Som-hi!
400 g de pasta tipus "Trecce" (trenes)
1/2 de pebrot verd trinxat
1/3 de pebrot vermell trinxat
1 ceba dolça trinxada
1 carbassó petit tallat a daus
1 moniato a daus petits
un grapat de xampinyons tipus "Portobello"
2 alls laminats
oli d'oliva
pebre negre
1 fulla de llorer
formatge
sal
Variants:
- Podeu presentar el plat amb un ou ferrat o ou escalfat
- S'hi pot afegir porro
- Es pot aromatitzar amb concentrat de carn tipus "Viandox"
![IMG 3336 IMG 3336](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/43/93/img-3336.jpeg)
Prepara les verduretes.
![IMG 3341 IMG 3341](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/44/21/img-3341.jpeg)
Trinxa-les bé, totes de la mateixa mida.
![IMG 3344 IMG 3344](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/44/49/img-3344.jpeg)
Posa una mica d'oli en una paella i daura els alls.
![IMG 3346 IMG 3346](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/44/77/img-3346.jpeg)
Seguidament, salta els bolets laminats.
![IMG 3352 IMG 3352](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/45/05/img-3352.jpeg)
Mentre es fan els bolets, pela i talla a dauets el moniato.
![IMG 3357 IMG 3357](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/45/61/img-3357.jpeg)
Un cop fets els xampinyons, reserva'ls.
![IMG 3363 IMG 3363](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/46/09/img-3363.jpeg)
En la mateixa paella (i si cal, afegeix-hi una mica més d'oli), salta primer el moniato un parell de minuts i llavors afegeix-hi la resta de verdures.
![IMG 3371 IMG 3371](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/46/41/img-3371.jpeg)
Sala-ho una mica i tapa-ho, que suï una estona.
![IMG 3375 IMG 3375](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/46/71/img-3375.jpeg)
En paral·lel, posa a escalfar aigua per coure la pasta amb una mica de sal i una fulla de llorer. Jo he utilitzat aquestes trenes, però pots emprar la pasta que més t'agradi.
![IMG 3379 IMG 3379](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/46/99/img-3379.jpeg)
Quan el moniato sigui tou, afegeix una mica de pebre a la barreja.
![IMG 3384 IMG 3384](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/47/27/img-3384.jpeg)
I aboca-hi de nou els bolets. Ho remenes i ho reserves.
![IMG 3400 IMG 3400](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/47/55/img-3400.jpeg)
Un cop fet la pasta, aboca-la a les verdures.
![IMG 3402 IMG 3402](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/47/83/img-3402.jpeg)
Pots tirar una mica del brou de coure la pasta també, i ho barreges tot plegat. Ara és moment de corregir de sal.
![IMG 3405 IMG 3405](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/48/11/img-3405.jpeg)
Ja per últim, i si et ve de gust, fes un ou escalfat per coronar el plat.
![IMG 3412 IMG 3412](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/48/39/img-3412.jpeg)
Serveix la pasta amb una mica de formatge.
![IMG 3427 IMG 3427](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/48/67/img-3427.jpeg)
I a gaudir!
![IMG 3429 IMG 3429](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/53/48/95/img-3429.jpeg)
Bon profit!