Aprofitant la temporada de moniato, en aquesta ocasió et portem una recepta sana i saborosa. Aquesta barreja de verduretes amb la dolçor del moniato, farà que un plat de pasta 'mediocre' passi a ser una delicatessen en boca. I si vols, un ou escalfat com a enxaneta farà d'aquest castell de sensacions una diada inoblidable! Som-hi!

Ingredients

400 g de pasta tipus "Trecce" (trenes)

1/2 de pebrot verd trinxat

1/3 de pebrot vermell trinxat

1 ceba dolça trinxada

1 carbassó petit tallat a daus

1 moniato a daus petits

un grapat de xampinyons tipus "Portobello"

2 alls laminats

oli d'oliva 

pebre negre

1 fulla de llorer

formatge

sal

Variants:

- Podeu presentar el plat amb un ou ferrat o ou escalfat 

- S'hi pot afegir porro

- Es pot aromatitzar amb concentrat de carn tipus "Viandox

Preparació
1.

Prepara les verduretes.

2.

Trinxa-les bé, totes de la mateixa mida.

3.

Posa una mica d'oli en una paella i daura els alls.

4.

Seguidament, salta els bolets laminats.

5.

Mentre es fan els bolets, pela i talla a dauets el moniato.

6.

Un cop fets els xampinyons, reserva'ls.

7.

En la mateixa paella (i si cal, afegeix-hi una mica més d'oli), salta primer el moniato un parell de minuts i llavors afegeix-hi la resta de verdures.

8.

Sala-ho una mica i tapa-ho, que suï una estona.

9.

En paral·lel, posa a escalfar aigua per coure la pasta amb una mica de sal i una fulla de llorer. Jo he utilitzat aquestes trenes, però pots emprar la pasta que més t'agradi.

10.

Quan el moniato sigui tou, afegeix una mica de pebre a la barreja.

11.

I aboca-hi de nou els bolets. Ho remenes i ho reserves.

12.

Un cop fet la pasta, aboca-la a les verdures. 

13.

Pots tirar una mica del brou de coure la pasta també, i ho barreges tot plegat. Ara és moment de corregir de sal.

14.

Ja per últim, i si et ve de gust, fes un ou escalfat per coronar el plat.

15.

Serveix la pasta amb una mica de formatge.

16.

I a gaudir!

17.

Bon profit!