Avui he fet un parell de Bismarcks de nata i amb el brioix que m'ha sobrat he improvisat una trena de pernil dolç, formatge i sobrassada. El resultat ha estat asombrós. Ha agradat molt a tothom, ja que l'he servit per a fer el pica pica abans de dinar. Us recomano servir-lo acabat de fer, una mica calentó i tot. Us aconsello veure prèviament la recepta del brioix. No cal dir que el farciment el podeu fer del que més us agradi (frankfurt, pernil salat, xoriço, formatge blau, carn rostida amb bolets, etc, etc..). Arreplegueu tot el que us sobri per la nevera i feu neteja, però intenteu no llençar el menjar... que sempre sap greu.
300gr. pasta de brioix
1 tira de pernil dolç gruixuda
3 tranxetes
sobrassada de Mallorca
1 ou
llavors de sèsam

Abans de res preparem el brioix tal i com us indico en la recepta del brioix.

Un cop hagi reposat 10-15 minuts, farem boles i les deixarem reposar el mateix temps.

Partim la bola per la meitat i fem dues tires...

Estireu-les bé i després aixafeu-les fins que quedin molt i molt planes.

Ara farcirem cada tira de brioix.

Una amb pernil i formatge.

... i l'altre... amb sobrassada de Mallorca...

... i formatge.

Perfecte. Ara les hem d'enrotllar per separat.

Amb una mica de paciència... anirem enroscant fent una lleugera pressió.

Procureu que no se us trenqui i que el farciment no pugui sortir.

Amb les dues tires farcides, farem una trena.

Com les de tota la vida, vaja.

Ara és qüestió d'unir tots dos extrems i formar una circumferència a mode de tortell. Si voleu la podeu deixar recta o tallar-la en dos trossos.

Batiu un ou i pinteu la trena.

Com que és un brioix salat... li anirà molt bé una decoració com les llavors de sèsam.

Ara, una de dues... o deixeu llevar el brioix durant 3 o 4 o 5 hores o utilitzeu la tècnica de convertir el forn en una estufa.

Un cop el brioix hagi doblat el seu tamany ja podrem preparar el forn per coure'l.

A uns 190 graus... estarà bé.

Vigileu bé el brioix que de seguida es crema, però uns 10-12 minuts segur hi estarà.

I ja el podem servir en cartró i blonda.

Per dins, es dibuixen el pernil i la sobrassada.

Està molt bo, titots... i el podeu fer per esmorzar, berenar o dinar.

Bon Profit!