Com ja sabeu, la cuina tradicional té com a base la cuina d'aprofitament. Avui veurem un exemple ben clar. Podeu aprofitar la carn d'olla sobrant d'un àpat per fer un plat exquisit com aquest. Com a ingredients, la recepta tradicional ens proposa unes parts concretes de la carn d'olla. Però com veureu, jo us proposo, addicionalment, fer servir altres parts com la pilota, el xoriço, els cigrons i la vedella. Més bo us quedarà, no? Que vagi de gust.
Sobrants de la carn d'olla com:
1 tall de cansalada
1 botifarra negra
1 botifarra blanca
1 tros de pollastre o gallina amb els seus menuts
1 tros de pit o de coll de xai
salsa de tomàquet
Variants:
- S'hi poden posar altres parts de la carn d'olla
- Es pot fer amb sofregit i presentar amb pa ratllat i allioli gratinat
- Es pot servir amb salsa d'olives i patates palla per sobre
![trinxat carn dolla pas1 trinxat carn dolla pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/52/01/trinxat-carn-dolla-pas1.jpeg)
Aquí tenim la nostra carn d'olla d'avui.
![trinxat carn dolla pas3 trinxat carn dolla pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/52/55/trinxat-carn-dolla-pas3.jpeg)
Seleccionar un tros de cada ingredient (el que més us agradi)
![trinxat carn dolla pas4 trinxat carn dolla pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/52/82/trinxat-carn-dolla-pas4.jpeg)
D'altra banda, hem preparat una salsa de tomàquet tradicional, però podeu fer servir tomàquet en conserva també.
![trinxat carn dolla pas5 trinxat carn dolla pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/53/09/trinxat-carn-dolla-pas5.jpeg)
Desosseu i esfilagarseu la carn d'olla. La vedella...
![trinxat carn dolla pas6 trinxat carn dolla pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/53/36/trinxat-carn-dolla-pas6.jpeg)
la gallina...
![trinxat carn dolla pas7 trinxat carn dolla pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/53/63/trinxat-carn-dolla-pas7.jpeg)
la botifarra la podeu tallar a llesques.
![trinxat carn dolla pas8 trinxat carn dolla pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/53/90/trinxat-carn-dolla-pas8.jpeg)
així com la pilota i el xoriço.
![trinxat carn dolla pas9 trinxat carn dolla pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/54/17/trinxat-carn-dolla-pas9.jpeg)
Es tracta de fer un mos ben petit amb tots els ingredients i retirar les parts no comestibles.
![trinxat carn dolla pas10 trinxat carn dolla pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/54/44/trinxat-carn-dolla-pas10.jpeg)
A continuació, escalfarem un bon raig d'oli en una paella i hi abocarem la carn d'olla que hem preparat.
![trinxat carn dolla pas11 trinxat carn dolla pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/54/71/trinxat-carn-dolla-pas11.jpeg)
Deixeu-la una estoneta, fins que comenci a daurar-se. Llavors remeneu-la.
![trinxat carn dolla pas12 trinxat carn dolla pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/54/98/trinxat-carn-dolla-pas12.jpeg)
Quan comenci a tenir tot el mateix color...
![trinxat carn dolla pas13 trinxat carn dolla pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/55/25/trinxat-carn-dolla-pas13.jpeg)
hi abocarem la salsa de tomàquet.
![trinxat carn dolla pas14 trinxat carn dolla pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/55/52/trinxat-carn-dolla-pas14.jpeg)
La remenarem bé...
![trinxat carn dolla pas15 trinxat carn dolla pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/55/79/trinxat-carn-dolla-pas15.jpeg)
fins que quedi ben repartida.
![trinxat carn dolla pas16 trinxat carn dolla pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/56/06/trinxat-carn-dolla-pas16.jpeg)
Ho mantindrem uns instants més al foc, que es barregin bé tots els gustos. Vigileu no es cremi.
![trinxat carn dolla pas17 trinxat carn dolla pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/56/33/trinxat-carn-dolla-pas17.jpeg)
Emplatem.
![trinxat carn dolla pas18 trinxat carn dolla pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/56/60/trinxat-carn-dolla-pas18.jpeg)
I, en aquesta ocasió, l'acompanyarem d'uns bastonets de pa.
![trinxat carn dolla pas19 trinxat carn dolla pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/99/56/87/trinxat-carn-dolla-pas19.jpeg)
I a gaudir d'un gran plat català. Bon profit!