Com ja sabeu, la cuina tradicional té com a base la cuina d'aprofitament. Avui veurem un exemple ben clar. Podeu aprofitar la carn d'olla sobrant d'un àpat per fer un plat exquisit com aquest. Com a ingredients, la recepta tradicional ens proposa unes parts concretes de la carn d'olla. Però com veureu, jo us proposo, addicionalment, fer servir altres parts com la pilota, el xoriço, els cigrons i la vedella. Més bo us quedarà, no? Que vagi de gust.
Sobrants de la carn d'olla com:
1 tall de cansalada
1 botifarra negra
1 botifarra blanca
1 tros de pollastre o gallina amb els seus menuts
1 tros de pit o de coll de xai
salsa de tomàquet
Variants:
- S'hi poden posar altres parts de la carn d'olla
- Es pot fer amb sofregit i presentar amb pa ratllat i allioli gratinat
- Es pot servir amb salsa d'olives i patates palla per sobre
Aquí tenim la nostra carn d'olla d'avui.
Seleccionar un tros de cada ingredient (el que més us agradi)
D'altra banda, hem preparat una salsa de tomàquet tradicional, però podeu fer servir tomàquet en conserva també.
Desosseu i esfilagarseu la carn d'olla. La vedella...
la gallina...
la botifarra la podeu tallar a llesques.
així com la pilota i el xoriço.
Es tracta de fer un mos ben petit amb tots els ingredients i retirar les parts no comestibles.
A continuació, escalfarem un bon raig d'oli en una paella i hi abocarem la carn d'olla que hem preparat.
Deixeu-la una estoneta, fins que comenci a daurar-se. Llavors remeneu-la.
Quan comenci a tenir tot el mateix color...
hi abocarem la salsa de tomàquet.
La remenarem bé...
fins que quedi ben repartida.
Ho mantindrem uns instants més al foc, que es barregin bé tots els gustos. Vigileu no es cremi.
Emplatem.
I, en aquesta ocasió, l'acompanyarem d'uns bastonets de pa.
I a gaudir d'un gran plat català. Bon profit!