Aquesta trufa (trufa clara) és la típica trufa muntada que podeu trobar a les pastisseries i que s'utilitza sobretot per a farcir tortells de pasta de full, lioneses, brioix (Bismarck, Cristina, etc...)... i mil postres més. Li podeu afegir un petricó de licor (Whisky, Rom, Cointreau, etc.) i fer unes postres per a adults d'aquells que no s'obliden mai, je je.
És molt fàcil de fer. Només heu de saber que convé fer-la un dia abans, perquè s'ha de refredar bé, i a l'endemà, muntar-la. La trufa anomenada "fosca" o "cuita" en pastisseria, fa referència a la trufa que s'utilitza per a fer pastissos de trufa amb gema cremada, el tronc de Nadal, etc. Ara, avui veiem com fer la trufa clara.
500 g de nata per muntar (la nata "para cocinar" no serveix, ha de ser "para montar")
35 g de cobertura de xocolata negra
75 g de sucre
Variants:
Podeu posar més cobertura (entre 30-50 g) i enfosquir més la trufa
El sucre també el podeu variar (entre 60-80 g)
![trufa clara muntar pas1 trufa clara muntar pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/55/32/trufa-clara-muntar-pas1.jpeg)
La cobertura de xocolata la podeu comprar en qualsevol gran superfície o per internet.
![trufa clara muntar pas2 trufa clara muntar pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/55/59/trufa-clara-muntar-pas2.jpeg)
Jo he fet servir aquestes gotes.
![trufa clara muntar pas3 trufa clara muntar pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/55/86/trufa-clara-muntar-pas3.jpeg)
Preparem la resta d'ingredients.
![trufa clara muntar pas4 trufa clara muntar pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/56/13/trufa-clara-muntar-pas4.jpeg)
Posarem la nata a escalfar en un cassó.
![trufa clara muntar pas5 trufa clara muntar pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/56/82/trufa-clara-muntar-pas5.jpeg)
Deixeu que arrenqui el bull.
![trufa clara muntar pas6 trufa clara muntar pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/57/09/trufa-clara-muntar-pas6.jpeg)
Però compte! vigileu-la bé que us pot vesar!
![trufa clara muntar pas7 trufa clara muntar pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/57/36/trufa-clara-muntar-pas7.jpeg)
Tant bon punt comenci a bullir, aturarem el foc.
![trufa clara muntar pas8 trufa clara muntar pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/57/63/trufa-clara-muntar-pas8.jpeg)
Abocarem la cobertura dins el cassó i...
![trufa clara muntar pas9 trufa clara muntar pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/57/90/trufa-clara-muntar-pas9.jpeg)
ho remenarem una estona...
![trufa clara muntar pas10 trufa clara muntar pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/58/17/trufa-clara-muntar-pas10.jpeg)
fins que la cobertura quedi totalment integrada i desfeta.
![trufa clara muntar pas11 trufa clara muntar pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/58/44/trufa-clara-muntar-pas11.jpeg)
La deixarem refredar a temperatura ambient.
![trufa clara muntar pas12 trufa clara muntar pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/59/07/trufa-clara-muntar-pas12.jpeg)
Un cop freda, ja la podrem traspassar a un tàper.
![trufa clara muntar pas13 trufa clara muntar pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/60/03/trufa-clara-muntar-pas13.jpeg)
Us farà una mica de pell a la capa superior, però no passa res, és normal.
![trufa clara muntar pas14 trufa clara muntar pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/60/69/trufa-clara-muntar-pas14.jpeg)
Aboqueu la trufa clara en el tàper...
![trufa clara muntar pas15 trufa clara muntar pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/61/35/trufa-clara-muntar-pas15.jpeg)
I reserveu-la a la nevera. Millor si la feu el dia o la nit abans.
![trufa clara muntar pas16 trufa clara muntar pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/62/04/trufa-clara-muntar-pas16.jpeg)
L'endemà, ja podrem muntar-la igual que fem amb la nata.
![trufa clara muntar pas17 trufa clara muntar pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/62/31/trufa-clara-muntar-pas17.jpeg)
Li afegirem el sucre (entre 75-100g x 500 g de trufa).
![trufa clara muntar pas18 trufa clara muntar pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/62/58/trufa-clara-muntar-pas18.jpeg)
I amb una batedora elèctrica, per exemple, i una mica de paciència, muntarem la trufa clara.
![trufa clara muntar pas19 trufa clara muntar pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/62/85/trufa-clara-muntar-pas19.jpeg)
Fins que tingui la textura de nata... i una certa consistència.
![trufa clara muntar pas20 trufa clara muntar pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/63/36/trufa-clara-muntar-pas20.jpeg)
I ja podem fer, per exemple, un pastís massini com aquest.
![trufa clara muntar pas21 trufa clara muntar pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/02/63/63/trufa-clara-muntar-pas21.jpeg)
O unes lioneses, unes postres que no fallen mai. Bon profit!