Recepta bàsica en pastisseria i que us servirà per fer diferents elaboracions dolces. Les quantitats són sempre relatives ja que podeu aconseguir tota mena de textures variant les proporcions de nata i cobertura. En qualsevol cas, totes les "trufes" o "trufats" necessiten de repòs i canvi de temperatures. A posteriori, han de ser treballades una estona per aconseguir la textura més apte per a una mànega pastissera. A través de les fotografies entendreu millor aquesta explicació. En resum, amb aquesta recepta aconseguireu un dels ingredients necessaris per fer, per exemple, una mona de Pasqua o decorar un cupcake. Som-hi!

Ingredients

225 de nata per muntar (33% de greix)

400 de cobertura blanca

Variants:

- S'hi pot posar més cobertura si busqueu una textura més ferma

- Podeu barrejar diferents cobertures per obtenir diferents colors de ganache

Preparació
1.
trufa cuita cobertura blanca ganache pas000b

Jo utilitzo cobertura de xocolata blanca en format gotes. Peseu-la i poseu-la en un bol.

2.
trufa cuita cobertura blanca ganache pas1

Poseu la nata a bullir en un caçó. Compte que si arrenca el bull us pot vessar, més si és una quantitat petita com aquesta.

3.
trufa cuita cobertura blanca ganache pas2

Just arrencar el bull, apagueu el foc i aboqueu la nata sobre la cobertura.

4.
trufa cuita cobertura blanca ganache pas3

Ara, a poc a poc, amb una barnilla aneu remenant i fonent la cobertura.

5.
6.
trufa cuita cobertura blanca ganache pas5

Assegureu-vos bé que no quedin grumolls. Remeneu mentre sigui calent. Deixeu-ho refredar a temperatura ambient.

7.
trufa cuita cobertura blanca ganache pas6

Podeu aprofitar per fer ganache de dos colors.

8.
trufa cuita cobertura blanca ganache pas7

Un cop fred, cobriu el recipient amb paper film per evitar que la trufa agafi pell i la guardeu a la nevera.

9.
trufa cuita cobertura blanca ganache pas8

L'endemà (o quan toqui) ja la podreu fer servir. Notareu una textura cremosa però també ferma, massa fins i tot per escudellar pastissos.

10.
trufa cuita cobertura blanca ganache pas9

Jo us recomano que passeu la trufa a una batedora elèctrica i la remeneu una estona per tal d'aconseguir una textura més apte per ser treballada. Es la forma d'oxigenar (muntar) la trufa. Fins i tot, si cal, es pot arribar a escalfar una mica amb un bufador per sota del recipient.

11.
trufa cuita cobertura blanca ganache pas10

Ara ja tindreu una textura perfecte per fer les vostres elaboracions.

12.
trufa cuita cobertura blanca ganache pas11

Aquí us deixo l'exemple d'una mona de Pasqua. Bon profit!