Recepta bàsica en pastisseria i que us servirà per fer diferents elaboracions dolces. Les quantitats són sempre relatives ja que podeu aconseguir tota mena de textures variant les proporcions de nata i cobertura. En qualsevol cas, totes les "trufes" o "trufats" necessiten de repòs i canvi de temperatures. A posteriori, han de ser treballades una estona per aconseguir la textura més apte per a una mànega pastissera. A través de les fotografies entendreu millor aquesta explicació. En resum, amb aquesta recepta aconseguireu un dels ingredients necessaris per fer, per exemple, una mona de Pasqua o decorar un cupcake. Som-hi!
225 de nata per muntar (33% de greix)
400 de cobertura blanca
Variants:
- S'hi pot posar més cobertura si busqueu una textura més ferma
- Podeu barrejar diferents cobertures per obtenir diferents colors de ganache
![trufa cuita cobertura blanca ganache pas000b trufa cuita cobertura blanca ganache pas000b](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/52/82/20/trufa-cuita-cobertura-blanca-ganache-pas000b.jpeg)
Jo utilitzo cobertura de xocolata blanca en format gotes. Peseu-la i poseu-la en un bol.
![trufa cuita cobertura blanca ganache pas1 trufa cuita cobertura blanca ganache pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/52/81/78/trufa-cuita-cobertura-blanca-ganache-pas1.jpeg)
Poseu la nata a bullir en un caçó. Compte que si arrenca el bull us pot vessar, més si és una quantitat petita com aquesta.
![trufa cuita cobertura blanca ganache pas2 trufa cuita cobertura blanca ganache pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/52/81/36/trufa-cuita-cobertura-blanca-ganache-pas2.jpeg)
Just arrencar el bull, apagueu el foc i aboqueu la nata sobre la cobertura.
![trufa cuita cobertura blanca ganache pas3 trufa cuita cobertura blanca ganache pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/52/82/62/trufa-cuita-cobertura-blanca-ganache-pas3.jpeg)
Ara, a poc a poc, amb una barnilla aneu remenant i fonent la cobertura.
![trufa cuita cobertura blanca ganache pas5 trufa cuita cobertura blanca ganache pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/52/83/46/trufa-cuita-cobertura-blanca-ganache-pas5.jpeg)
Assegureu-vos bé que no quedin grumolls. Remeneu mentre sigui calent. Deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
![trufa cuita cobertura blanca ganache pas6 trufa cuita cobertura blanca ganache pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/52/83/88/trufa-cuita-cobertura-blanca-ganache-pas6.jpeg)
Podeu aprofitar per fer ganache de dos colors.
![trufa cuita cobertura blanca ganache pas7 trufa cuita cobertura blanca ganache pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/52/84/30/trufa-cuita-cobertura-blanca-ganache-pas7.jpeg)
Un cop fred, cobriu el recipient amb paper film per evitar que la trufa agafi pell i la guardeu a la nevera.
![trufa cuita cobertura blanca ganache pas8 trufa cuita cobertura blanca ganache pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/52/84/72/trufa-cuita-cobertura-blanca-ganache-pas8.jpeg)
L'endemà (o quan toqui) ja la podreu fer servir. Notareu una textura cremosa però també ferma, massa fins i tot per escudellar pastissos.
![trufa cuita cobertura blanca ganache pas9 trufa cuita cobertura blanca ganache pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/52/85/14/trufa-cuita-cobertura-blanca-ganache-pas9.jpeg)
Jo us recomano que passeu la trufa a una batedora elèctrica i la remeneu una estona per tal d'aconseguir una textura més apte per ser treballada. Es la forma d'oxigenar (muntar) la trufa. Fins i tot, si cal, es pot arribar a escalfar una mica amb un bufador per sota del recipient.
![trufa cuita cobertura blanca ganache pas10 trufa cuita cobertura blanca ganache pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/52/85/56/trufa-cuita-cobertura-blanca-ganache-pas10.jpeg)
Ara ja tindreu una textura perfecte per fer les vostres elaboracions.
![trufa cuita cobertura blanca ganache pas11 trufa cuita cobertura blanca ganache pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/52/85/98/trufa-cuita-cobertura-blanca-ganache-pas11.jpeg)
Aquí us deixo l'exemple d'una mona de Pasqua. Bon profit!