A qui no li agraden les trufes gelades? En ocasions ens passa que després d'un bon àpat ja no ens queda espai pel postre. La trufa, sovint, és un bon recurs. Cada cop és més habitual demanar-se unes trufes de postre i compartir-les amb tota la taula. I és que degut a les seves reduïdes mides i al seu intens sabor aconsegueixen satisfer la necessitat que tenim de postre. I sempre s'acaben, oi que si?

Doncs avui veurem com fer les trufes gelades a casa amb una recepta de pastisseria molt senzilla. Veureu que la recepta no inclou sucre. La cobertura de xocolata negra ja incorpora sucre i no cal afegir-ne més. Tot i ser unes postres força calòriques podeu rebaixar-ne unes quantes fent servir cobertura de xocolata sense sucre. El resultat, son unes molt bones trufes, d'aquelles que després d'un àpat et provoquen el "mono", sobretot sabent que les tens al congelador, esperant que les vagis a buscar. Amb les quantitats proposades en aquesta recepta us sortiran unes 60 trufes. A gaudir!

Ingredients

400 g de cobertura negre al 80% de cacau

2 rovells d'ou

150 ml de nata per muntar

100 g de mantega

400 g de fideus de xocolata

un raig de licor (brandi, whisky, rom, etc...)

 

Variants:

Podeu arrebossar-les directament amb cacau en pols

Podeu fer servir qualsevol licor o no posar-ne

Podeu utilitzar cobertura de xocolata sense sucre

Preparació
1.

Preparem i pesem tots els ingredients.

2.

Com us deia, podeu utilitzar cobertura de xocolata negra sense sucre. Altrament, qualsevol cobertura negra servirà.

3.

Posarem a escalfar la nata dins un cassó.

4.

La mantega, la tallarem a trossos i...

5.

Per una altra banda, preparem els dos rovells d'ous i descartarem les clares.

6.

Mentre s'escalfa, deixarem preparada la cobertura de xocolata dins un bol que pugui anar a la nevera, els rovells d'ou, el licor i un batedor.

7.

De seguida que bulli la nata, apagarem el foc.

8.

A continuació, abocarem la nata bullent sobre la cobertura.

9.

I ho remenarem una mica. Notareu que la xocolata es fon amb molta facilitat.

10.

Amb el batedor, assegureu-vos que no quedin trossos de cobertura sense fondre.

11.

A continuació, hi abocarem els rovells d'ou.

12.

I els integrarem bé amb la xocolata.

13.

Quins colors, eh?

14.

Seguidament, hi tirarem un raig de licor. En aquest cas, aproximadament, he afegit mig cigaló de brandi.

15.

I ho barregem de nou, que quedi tot ben integrat.

16.

Deixeu-lo una estona a temperatura ambient, que perdi l'escalfor i, ben tapat, reserveu-ho a la nevera durant un parell d'hores aproximadament.

17.

Passat aquest temps, ja podrem començar a fer les trufes. Notareu que la textura és més sólida, però sempre cremosa. Per dir-ho clar, és com una mena de "nocilla" freda, vaja.

18.

Prepararem una safata amb els fideus de xocolata.

19.

Avui en dia els podeu comprar a qualsevol supermercat.

20.

A continuació, i amb l'ajuda d'una cullera de postre, anirem agafant petites quantitats de trufa i les depositarem sobre els fideus. No us passeu amb la mida. Penseu que la trufa ha de tenir la meitat de la mida final de la trufa, que completarem amb els fideus. Una trufa grossa no ve tant de gust com una de petita i bufona, a que no?

21.

Ara, i amb una mica de gràcia, anirem arrebossant les trufes amb els fideus de xocolata.

22.

Un cop ben arrebossada, ja podreu donar-la una forma més rodona amb els palmells de la mà, que no se us enganxarà.

23.

Aneu-les col·locant en una altra safata pel congelador.

24.

Queden maques, oi?

25.

Procureu fer-les totes de la mateixa mida.

26.

Finalment, només ens quedarà posar-les a congelar. Les podeu anar consumint poc a poc, ja que us aguantaran molt de temps.

27.

Si voleu servir-les correctament us recomano fer ús de petit-fours, que podeu trobar en moltes botigues especialitzades, fins i tot, en basars.

28.

Perfecte.

29.

Ara sí, ja les podem presentar a taula.

30.

Eps! espereu! espereu! que ens falta la branca de menta!

31.

Ara sí, ja podem gaudir d'unes bones trufes gelades.

32.

Tsch, i la copeta de cava ben fred, no?

33.

Bon profit!