La recepta d'avui no podia faltar. Aquesta truita és una de les millors truites del món mundial. No cal dir que si trobeu ous i alls tendres de pagès i ecològics el resultat serà molt millor. Acompanyeu la truita de pa amb tomàquet i un bon vi. Mitja vida, nanos!
4 ous
un manat d'alls tendres
julivert
oli d'oliva
sal
Variants:
- Es pot fer sense fregir els alls tendres
- Es pot fer amb alls secs, que no cal fregir (Truita d'all i julivert)
Preparem els ingredients.
Si els alls tendres són de pagès, com aquests, notareu una flaire intensa i característica.
Talleu les arrels.
Ara, peleu la primera capa de l'all.
Surt amb facilitat.
Molt bé.
Us han de quedar els alls nets.
Per últim, talleu la part inferior dels alls, la més verda.
Molt bé.
Ara els haurem de rentar bé a sota de l'aixeta.
Així traurem les restes de sorra que puguin tenir.
A continuació, talleu els alls tendres a trossos no gaire grans.
Escalfeu una mica d'oli en una paella i...
aboqueu els alls tendres. Deixeu-ho sofregir una estona.
Mentrestant, ja podeu anar trencant els ous.
Els podeu salar una mica.
I batre una estona.
Fins que quedin prou oxigenats.
Quan els alls agafin color afegiu-hi julivert trinxat si voleu.
Jo no n'he posat.
I per últim, afegirem els ous batuts.
Barregeu-ho tot amb els ous batuts i feu la truita.
Això ja és qüestió de traça. Tsch! és més complicat del que sembla, eh?
I un cop feta la truita al gust de cadascú, ja la podrem servir a taula.
Ben calentona.
Que no faltin unes llesques de pa amb tomàquet i oli d'oliva verge extra.
Podeu fer pintxos també.... ummmmmmm!
Bon profit!