La cuina catalana és plena de platillos senzills com aquest. Aliments de la terra, de proximitat. La truita a la catalana incorpora això mateix: ous, botifarra i mongetes. Més d'aquí impossible, i tot acompanyat d'un bon pa amb tomàquet. Vaja, només us faltarà el porró de vi.

Recuperem, doncs, avui una recepta nostrada del receptari tradicional català. Fàcil de fer, econòmica i exquisida de sabor. Som-hi!

Ingredients

3 ous frescos

80 g de botifarra crua

60 g de mongetes blanques bullides

100 ml oli d'oliva

sal

 

Variants:

S'hi pot afegir cansalada viada

També trobareu versions amb botifarra blanca o negra

Hi ha qui hi posa porro o all

Us recomanem acompanyar el plat de pa amb tomàquet

Preparació
1.
truita catalana pas1

Prepareu les mongetes bullides. Les podeu fer o comprar fetes.

2.
truita catalana pas2

Us aconsello emprar ous ecològics, així com la botifarra, que sigui de qualitat. Quan una recepta compte amb pocs ingredients heu de procurar que siguin de màxima qualitat.

3.
truita catalana pas3

Poseu a fer la botifarra en una paella o planxa amb un raig d'oli.

4.
truita catalana pas4

Feu-la per totes dues bandes, però sense deixar-la cuita del tot.

5.
truita catalana pas5

Quan li falti un punt de cocció interior a la botifarra, la retireu i la talleu a llesques.

6.
truita catalana pas6

Seguidament, escalfeu les llesques a la mateixa paella.

7.
truita catalana pas7

Mentrestant, aneu preparant els ous. Com més emulsionats amb la forquilla millor.

8.
truita catalana pas8

Tant bon punt la botifarra quedi daurada, afegiu-hi les mongetes.

9.
truita catalana pas9

Deixeu-ho coure tot junt de 2 a 3 minuts, tot just per escalfar les mongetes. Remeneu-ho tot plegat (millor amb un cop de canell que amb una cullera, si en sabeu).

10.
truita catalana pas10

Seguidament, aboqueu els ous a la paella.

11.
truita catalana pas11

Deixeu coure la truita per la part inferior. Us recomano una "llengua" per gestionar els laterals. És la millor manera de donar-li forma sense malmetre la paella.

12.
truita catalana pas12

Passats dos o tres minuts (segons com us agradi) ja li podreu donar la volta.

13.
truita catalana pas13

Perfecte, ara dos minutets més i ja la podeu emplatar.

14.
truita catalana pas14

Serviu-la ben calenta, amb unes llesques de pa amb tomàquet.

15.
truita catalana pas15

Bon profit!