Què toca fer per Dijous Llarder? Truita de botifarra d'ou... correcte! Tradicionalment el dijous llarder ha estat sempre el primer dia del Carnestoltes, tot i que actualment en nombroses poblacions la festa s'ha ampliat en el nombre de dies de celebració. És tradició tastar la botifarra d'ou a més d'altres de semblants com la blanca o la negra. A l'hora d'esmorzar, per postres o per berenar, en els carnestoltes més autòctons també es menja la coca de llardons.

Tinc la sort que a prop de casa tenim un parell de botigues que tenen excel·lents botifarres d'ou: l'una al mercat municipal i l'altre una botiga de barri de tota la vida. No és precisament barata, però hi trobareu tota mena d'exquisideses derivades del porc, com les extraordinàries salsitxes de broquetes morunes. En qualsevol cas, la botifarra d'ou es pot trobar en gairebé totes les grans superfícies de Catalunya....  Per cert, fregida amb pa està que t'hi cagues.

Ingredients

4 o 5 ous

1/2 botifarra d'ous

150 g de bacó o cansalada

4 alls tendres

Julivert

Oli d'oliva

Sal

 

Variants:

S'hi pot afegir 150 g de mongetes cuites

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.

Com podeu veure he substituït l'all tendre per all normal, ja que no en tenia. Només hem de posar una mica menys, ja que és més fort i ja està. Amb un parell d'alls picadets amb el julivert en tindrem prou.

3.

La botifarra blanca d'ou es pot menjar crua o passada per la paella...i és un excel·lent producte de la nostra terra que tot sovint oblidem que existeix.

4.

Picarem la cansalada a daus petits.

5.

Barrejarem bé tots els ous en un bol. No només s'han de barrejar, sinó que s'han d'emulsionar una mica...fins que veieu que surten bombolles pels costats. Així us quedarà la truita més esponjosa.

6.

Piquem l'all amb el julivert, ben petitonet.

7.

Ara, en una paella antiadherent amb un raig d'oli... saltarem la botifarra.

8.

Fins que agafi una mica de color...

9.

... llavors incorporeu-hi la cansalada i ho remeneu tot plegat.

10.

Afegim l'all i julivert i mongetes cuites si volem.

11.

Seguim amb els ous. Aprofiteu per salar una mica l'ou.

12.

Quan tot tingui un coloret ben maco...

13.

... li afegim l'ou batut.

14.

Com qualsevol altra truita... deixarem que vagi coent a poc a poc...

15.

Arribat el moment... li donarem la volta a la truita...

16.

Amb l'ajut d'un plat o d'una tapa truitera com aquesta.

17.

I ja la podeu servir.

18.

Quina pinta... eh? A mi m'agrada que quedi un pelet crua de l'interior.

19.

Us recomano acompanyar-la amb una mica de pa amb tomàquet.

20.

És una truita que és molt més bona del que pot semblar.

21.

Un gotet de vi, una cerveseta ben freda... el que vulgueu per beure.

22.

Bon profit!