Avui us presento un platillo d'aquells ideals per a un sopar de categoria, molt bona i refrescant, i molt adient en èpoques de calor. Podeu comprar escamarlans ja pelats, però sempre queda més saborosa si els peleu vosaltres, encara que siguin congelats. Els caps i les pells les podeu utilitzar per fer brou. Unes llesquetes de pa amb tomàquet de temporada seran el millor acompanyament.

Molts pensareu (i jo també) que res millor que fer els escamarlans frescos a la planxa, amb una picadeta d'all i julivert. Però aquest bé de Déu que ens proporciona la nostra costa és molt versàtil i no hem d'escatimar en provar noves elaboracions. Us encantarà! Som-hi!

Ingredients

4 ous

16 escamarlans pelats

menta fresca

oli d'oliva

sal

Preparació
1.

Netegeu sota l'aixeta els escamarlans.

2.

Ara els heu de pelar. Separeu el cap del cos.

3.

Comenceu a pelar l'escamarlà per la part inferior i de seguida arrenqueu-li la cua. Veureu com queden els budells enganxats a la cua i així no us caldrà retirar-los un cop pelats. El cap i les pells guardeu-los per fer brou o congeleu-los per una altra elaboració.

4.

Bateu quatre ous amb una mica de sal.

5.

Quan l'oli sigui roent, tireu-hi els escamarlans.

6.

Ara, aprofiteu per trinxar unes fulles de menta. Tracteu-les com si fos julivert.

7.

Quan els escamarlans siguin daurats per totes dues bandes, tireu-hi la menta. Remeneu-ho un parell de voltes.

8.

Llavors, ja podeu abocar el marisc dins l'ou batut.

9.

Deixeu reposar aquesta barreja 5 minuts.

10.

Seguidament, amb la paella calenta i unes gotes d'oli, feu la truita.

11.

Repartiu bé els escamarlans.

12.

Doneu-li la volta i deixeu que es faci per l'altra banda.

13.

I ja la podeu servir a taula, ben calenta i acompanyada d'unes llesques de pa amb tomàquet.

14.

Ben bona que està!

15.

Bon profit!