Aquesta setmana, en la secció de plats catalans de La Gourmeteria, el xef Òscar Manresa, ens porta un plat lleuger, ràpid i fàcil de fer: truita d'espàrrecs verds i alls tendres. En què ens beneficien els espàrrecs? A part del consum alimentari, s'utilitzen com a diürètic. Són baixos en calories, no contenen ni greix ni colesterol i tenen un baix contingut en sal. Són rics en àcid fòlic, potassi, fibra natural i rutina. Una meravella d'ingredient, que combinat amb uns alls tendres sofregits, dona a la recepta un toc deliciós.
- 1 manat espàrrecs verds
- 1 manat alls tendres
- Oli d'oliva
- 2 ous
Primer de tot, tallem a trossos petits els alls tendres i els espàrrecs. Reservem les puntes dels espàrrecs per decorar després la truita.
En una cassola amb oli d'oliva, cuinem una mica els alls tendres i els espàrrecs, que més tard afegirem als ous.
Batem els ous amb un pessic de sal i amb els alls tendres i els espàrrecs. Incorporem la mescla a la cassola i cuinem mentre barregem bé la truita.
Quan la tinguem una mica crueta, la retirem del foc i afegim els alls tendres i espàrrecs que ens han sobrat. També, les puntes dels espàrrecs saltejades amb una mica d'oli d'oliva. I ja podeu gaudir d'aquesta recepta fàcil, ràpida i senzilla. Bon profit!