Una recepta de truita, sí. I és que sembla fàcil fer una truita... però que aixequin la mà els que sàpiguen fer una truita francesa com Déu mana... eh? Un respecte a les truites, doncs. A mi em costen encara.

Quantes truites d'espinacs li va fer la meva mare al meu pare?... no ho sé, però gràcies a una d'elles... avui en dia m'agraden els espinacs. De fet, diria que és la verdura que més m'agrada. Ja sé que és una recepta molt senzilleta, però igual que he fet amb altres receptes com el pa amb oli i sucre, vull que tinguin el seu lloc en aquest blog, ja que tenen la seva rellevància dins el menú diari dels catalans i catalanes.

Per tant, us deixo amb aquesta sensacional truita d'espinacs... que sempre faig per sopar i acompanyada d'unes llesquetes de pa amb tomàquet... ben sucadetes amb oli d'oliva verge extra... d'aquell bo. Moltes vegades les coses més senzilles... són les que més es gaudeixen. Són tot un luxe. I no deixeu d'aprofitar la temporada d'espinac fresc... que va del novembre al gener/febrer, res a veure amb el congelat.

Ingredients

4 ous normals (o 3 grossos)

500 g d'espinacs frescos

oli d'oliva

aigua

sal

Variants:

Podeu afegir una cullerada de llevat químic en pols (Royal o similar)

Preparació
1.

Primer de res hem de rentar els espinacs. És el procés més important a l'hora de treballar amb espinacs: la seva neteja.

2.

Heu de saber que tenen molta sorra i els heu de submergir en aigua i netejar, gairebé, fulla per fulla.

3.

Veieu la sorra que queda?... i per què molta ja ha marxat per l'aigüera.

4.

En un cassó no gaire gran, posarem a bullir els espinacs. Tenen un volum important, certament, però  un cop bullits queden en una cinquena part (o menys) del que eren. Per això, sembla que no hi pugui caber tot aquest espinac en aquesta olla. Paciència... que entrarà tot. A mesura que es va escalfant la fulla... va perdent volum... i al final hi cap tot. Ho deixarem bullir uns 8-10 minuts.

5.

Ho abocarem a un colador...

6.

... i refredarem els espinacs amb aigua freda... per tallar la cocció.

7.

Ara és qüestió d'anar estrenyent amb una forquilla per extreure tota l'aigua.

8.

Jo he utilitzat 3 ous, però per què són de la mida XXL.

9.

L'ou ben batut... i si voleu... li tireu una culleradeta de llevat en pols.

10.

Ara saltem els espinacs amb un rajolí d'oli i sal.

11.

Un cop fets... els barrejarem amb l'ou.

12.

I ara ho courem uns minuts per cada banda.

13.

Utilitzaré una "truitera" que diuen, una tapa de fusta que, certament, va de meravella per donar-li la volta.

14.

I vinga, mitja volta, amb molt de compte.

15.

... amb el temps li agafareu el truc a les truites... i el puntillo aquell de deixar-les com a cadascú li agraden més. Jo sempre miro de deixar-les torradetes per fora i més crues per dins.

16.

Perfecte, ja la tenim cuita.

17.

Ja la podem servir.

18.

Si, és clar, amb pa amb tomàquet, com si no... i un got de vi, vinga. Bon profit!