La llengüeta és un peix molt similar al xanguet, però la diferència és que no creix més i per tant, no està prohibit agafar-lo. No sempre n'hi ha, però és molt bo. Es pot fer una truita normal de llengüeta, però jo prefereixo enfarinar-la i fregir-la primer, fins que quedi cruixent, i llavors fer la truita. La textura és molt diferent i la truita queda cruixent. Molt bona per a sopar amb una mica de pa amb tomàquet i una cerveseta!

Ingredients

4 ous

sal

150gr llengüeta fresca

farina

oli

Preparació
1.
truita llengueta cruixent pas1

Tirar una mica de sal als 4 ous.

2.
truita llengueta cruixent pas2

Batre enèrgicament durant un minut.

3.
truita llengueta cruixent pas3

Aquí teniu la llengüeta

4.
truita llengueta cruixent pas4

Netejar la llengüeta i salar.

5.
truita llengueta cruixent pas5

Enfarinar-la.

6.
truita llengueta cruixent pas6

En una paella amb una mica d'oli, fregir la llengüeta.

7.
truita llengueta cruixent pas7

Fer per les dues bandes.

8.
truita llengueta cruixent pas8

Quan veieu que ja està cruixent...

9.
truita llengueta cruixent pas9

... afegiu l'ou i acabeu de fer la truita.

10.
truita llengueta cruixent pas10

Jo, cansat de tenir desastres amb les truites fent servir plats amb diferent mida i fondària, vaig optar per comprar-me una tapa truitera. És una tapa de fusta que serveix per donar-li la volta a la truita i , la veritat, va molt i molt bé, ja que la base és totalment plana. La recomano.

11.
truita llengueta cruixent pas11

Doncs ja ho tenim, nanos. Una truita tova per fora i cruixent per dins. Quina parida, eh?

12.
truita llengueta cruixent pas12

Un sopar de rei! I als nens els agrada molt també. Bon Profit!