La llengüeta és un peix molt similar al xanguet, però la diferència és que no creix més i per tant, no està prohibit agafar-lo. No sempre n'hi ha, però és molt bo. Es pot fer una truita normal de llengüeta, però jo prefereixo enfarinar-la i fregir-la primer, fins que quedi cruixent, i llavors fer la truita. La textura és molt diferent i la truita queda cruixent. Molt bona per a sopar amb una mica de pa amb tomàquet i una cerveseta!

Ingredients

4 ous

sal

150gr llengüeta fresca

farina

oli

Preparació
1.

Tirar una mica de sal als 4 ous.

2.

Batre enèrgicament durant un minut.

3.

Aquí teniu la llengüeta

4.

Netejar la llengüeta i salar.

5.

Enfarinar-la.

6.

En una paella amb una mica d'oli, fregir la llengüeta.

7.

Fer per les dues bandes.

8.

Quan veieu que ja està cruixent...

9.

... afegiu l'ou i acabeu de fer la truita.

10.

Jo, cansat de tenir desastres amb les truites fent servir plats amb diferent mida i fondària, vaig optar per comprar-me una tapa truitera. És una tapa de fusta que serveix per donar-li la volta a la truita i , la veritat, va molt i molt bé, ja que la base és totalment plana. La recomano.

11.

Doncs ja ho tenim, nanos. Una truita tova per fora i cruixent per dins. Quina parida, eh?

12.

Un sopar de rei! I als nens els agrada molt també. Bon Profit!