La llengüeta és un peix molt similar al xanguet, però la diferència és que no creix més i per tant, no està prohibit agafar-lo. No sempre n'hi ha, però és molt bo. Es pot fer una truita normal de llengüeta, però jo prefereixo enfarinar-la i fregir-la primer, fins que quedi cruixent, i llavors fer la truita. La textura és molt diferent i la truita queda cruixent. Molt bona per a sopar amb una mica de pa amb tomàquet i una cerveseta!
4 ous
sal
150gr llengüeta fresca
farina
oli
Tirar una mica de sal als 4 ous.
Batre enèrgicament durant un minut.
Aquí teniu la llengüeta
Netejar la llengüeta i salar.
Enfarinar-la.
En una paella amb una mica d'oli, fregir la llengüeta.
Fer per les dues bandes.
Quan veieu que ja està cruixent...
... afegiu l'ou i acabeu de fer la truita.
Jo, cansat de tenir desastres amb les truites fent servir plats amb diferent mida i fondària, vaig optar per comprar-me una tapa truitera. És una tapa de fusta que serveix per donar-li la volta a la truita i , la veritat, va molt i molt bé, ja que la base és totalment plana. La recomano.
Doncs ja ho tenim, nanos. Una truita tova per fora i cruixent per dins. Quina parida, eh?
Un sopar de rei! I als nens els agrada molt també. Bon Profit!